hesabın var mı? giriş yap

  • yine bir cumartesi gecesi ve elbette kingo disco eşliğinde bira içiyoruz. "at gibi kadın" muhabbeti geçti programda, sevdiceğimi şöyle bir süzdüm. "hayırdır ata mı benzettin?" dedi. güldüm ama cevap vermedim. bir süre sonra "çok içtin bu gece." dediğimde söylediği söz şuydu sevgili sözlükçüler, hala unutamıyorum:

    "atın ölümü arpadan olsun."

    bebişim benim.

  • yıl olmuş 2015, hala insanların giyimlerini etiketlerine göre yargılayan insanlar var. herkes istediğini istediği gibi istediği yaşta giyer aşın artık bunları ya...

  • bob ross varıdı enişte bob ross. bildin mi? hey gidinin rahmet istedi şimdi bak. trt 2'deki resim sevinci programı vardı hani? böyle bonus kafa bir adam vardı bob diye yıllarca ağaç çizdi orman çizdi greyder çizdi, aba piknik'in logosunu çizdi. işte bu program formatında, sayın başbakanımızın resim ve heykel sanatına dair bakışını ve ürülerini sergileyeceği bir program tasarladım: recep tayyip erdoğan ile resim sevinci.

    resim sevinci diyorum ama heykel, şiir, sinema, çanak çömlek yapımı de olur. yani genel bir kültür-sanat programı. başbakanımız kars'taki heykele ucube dedi ama belki de bunu kendi sanat anlayışından yola çıkarak söyledi, olamaz mı? işte bu program sayesinde hem başbakanımızın sanata ve sanatçıya olan bakışını hem de gizli kalmış cevherlerini yakından görebileceğiz. yine trt 2'de yayınlansın. yine böyle masrafsız sade bir dekor olsun. elinde fırçasıyla başbakanımız tualin başında olsun:

    - şimdi mutlu bir ağaç yapacağım allahın izniyle. bizim iktidarımızda allaha şükür mutsuz ağaç yok zaten. yalnız olmadı böyle bu. van münüt. titanyum beyazı lazım şimdi bana ve biraz da van dayk dostumuzun kahverengisiyle inşallah resmimiz daha güzel olacak. bakın sincap da yapacağım şimdi. belki de bu sincap yalnız olduğu için üzülüyor ve belki de susadığı için nehir yatağından su içmek istiyor değil mi sevgili trabzonlular? yaradılanı severiz yaradandan ötürü. m harfi şeklinde dağları kalın fırçamızla şöööyle bir cemil çicek kahverengisiyle yapalım. şimdi aradan doğan güneşi de chp kadın kolları sarısıyla boyadım. bakın çok kolay. buradan da inşallah aşağıdaki köylü yurttaşlarımıza ve sincap dostlarımıza su indireceğiz, duble karayolu yapacağız. ince fırçam nerde lan? hah. ama belki de bu köylü dostlarımız şehre göçtü ve evleri yok. şuraya da kalın fırçamla ankara ayazı renginde toki binalarını dikiyorum. çok güzel oldu. evet bugünlük de bu kadar. gelecek hafta patates baskı tekniğiyle heykel yapımı konusuyla sizlerle birlikte olacağım. iyi akşamlar.

  • kanunun ne açık ceza evine geçişine izin verdiği, ne de izinli olarak dışarı salınmasına izin verdiği bir pisliğin ifadesidir.

    13 sene önce çocuk öldürmüş birinin açık ceza evinde ne işi var allahaşkına bilen bir hukukçu kardeşimiz şu hukukçu kardeşine açıklasın mevzuyu. cinayet lan bu cinayet. nasıl oluyor da daha senesi dolmadan adamı açık ceza evine koyuyorsun? anlamadığım esas nokta 2018 yılında yakaladığın adamı tutuklayıp yargılamaya başladın, hangi ara işlediği onca suçla ilgili açılan davalar kesinleşti de bu adamın tutukluluk durumu sona erip mahkum statüsünü kazandı, sonra da açık ceza evine geçiş hakkına sahip oldu?

    bu adamın dışarıda olması nedeniyle kimler hakkında soruşturma açıldı öğrenmek istiyorum.

    ordu valisi katilin yakalanması sebebiyle hafifleyen acısının yüzünde yarattığı tebessümü bir kenara koyabilirse bir zahmet şu işle de ilgilense...

  • gecen hafta dunyanin boyut olarak bilinen en buyuk canlisiyla tanistim. burada bahsettigim canli uzaydan gozlemlenecek kadar buyuk ve yaklasik 2500 yasinda. ustelik kendisinin farkina sadece son 10-15 senede varilmis...

    burada bahsettigim canli armillaria ostoyae isminde dev bir mantar. mantarin boyutu 7 bin donum kadar ve yaklasik 1500 futbol sahasi buyuklugunde, yani ortalama bir sehir boyutunda. su anda oregon'un dogusunda yer alan bu mantar yuzlerce yil boyunca kizilderililere hizmet vermis. kizilderililer yuzlerce yil boyunca bunun parcalarini kesip kesip yemisler ve bir cok hastaliga derman oldugunu dusunmusler. beyaz insan buraya gelince de en basta buna dikkat etmemis. ormanin ortasinda duran kocaman bir mantar uzaktan bakinca binlerce mantardan olusan ufak bir orman gibi gozukmus.

    https://player.slideplayer.com/…ta/images/img89.jpg

    bundan sonra bazi bilimadamlari bu ormandaki mantarlarin hepsinin birbirinin aynisi oldugunu gormusler ve bunun sebebini merak etmisler. dna testi dahil bir cok test yapilmis ve ormanin binlerce ufak mantardan degil tek ve dev bir mantardan olustugunu, "ufak mantarlarin" da aslinda bu tek mantarin dallari ve yapraklari oldugunu anlamislar. ustelik mantar ve kokleri yerin epeyce altina iniyor ve bir sehir buyuklugunde bir alani kapliyormus. mantarin yerin altindaki kokleri herhangi bir sehrin altindaki metro kadar karmasik bir duzenege sahipmis. zaten mantarin tum koklerini birlestirince ortaya yuzlerce km'lik bir cisim cikacakmis.

    bu arada oregon sadece dunyanin en buyuk canlisina degil ayni zamanda dunyanin en buyuk agacina da ev sahipligi yapiyor (edit: redwood'lar haric, gerci redwood'lar da ucundan kiyisindan oregon'a dokunuyor). eyaletin guneybatisindaki doerner fir isimli agacin uzunlugu tam olarak 330 feet yani 100 metre. ozel koruma altindaki agacin 450-500 yasinda oldugu tahmin ediliyor. tirmanmak icin profesyonel lisansa sahip olunmasi gereken bu agaca tirmanmak da oldukca zor bir is cunku ozel alet ve donanimla bile agacin en ustune tirmanmak saatlerce suruyor.

    http://media.oregonlive.com/…eeb373f0465_medium.jpg

    dunyanin en buyuk hayvanina gelince onun da oregon'a bir organik bagi var. pasifik okyanusunda yasayan 30 metre uzunlugundaki ve 180 ton agirligindaki mavi balinalar yilda 4 defa oregon kiyilarina geliyor ve sahil kesiminden ciplak gozle izlenebiliyor. ne yazik ki bundan 3 sene once 25 metre uzunlugunda bir mavi balina burada kiyiya vurdu ve hayatini kaybetti.

    https://www.opb.org/…ticle/blue-whale-oregon-beach/

    dunyanin en buyuk canlisi, en buyuk agaci ve en buyuk hayvaninin yollarinin ayni cografyada (oregon) kesismesi ne kadar ilginc bir tesaduf.

  • an itibari ile şu şekilde beklemektedir.

    şimdi aradım genel merkezi, dedim ki; kapınızın önünde haber var beyler, bu sefer kaçırmayın.

  • tsk'nın 30 yılda tankla uçakla füzeyle yapamadığını ışid 30 günde toyota pikapla yapmıştır.