hesabın var mı? giriş yap

  • saçma sapan şeylerle ilişkilendirilen bir gök cismi hareketi.

    merkür retrosu ya da merkür'ün geriye hareketi denen şey, gezegenlerin güneş etrafındaki yörüngelerinin ve hızlarının farklı büyüklüklerinden kaynaklanan bir optik illüzyondur. gezegenlerin geriye doğru gidiyor sanıldığı bu tür dönemlerde aslında olan şey, gezegenlerden daha hızlı olanın diğerine tur bindirmesinden başka bir şey değildir.

    benzer durum için mars ve dünya yörüngeleri arasındaki ilişkiyi gösteren bir hareketli resim var burada. yukarıdaki turuncu çizgiyi dikkatli inceleyin. mars'ın geriye doğru gidiyormuş gibi göründüğü ilmeğe bakarken tam o sırada yörüngeler üzerindeki hareketlerine de bakın gezegenlerin. hiçbir şeyin geriye gitmediğini, bu durumun sizin hayatınızda geride bıraktığınız şeylerle de bir ilgisi olmadığını rahatlıkla anlayacaksınız.

  • sarıyer istinye polis merkezi 'ne el bombası ve otomatik tüfekle saldıran kişinin etkisiz hale getirildikten sonra maslak acıbadem hastanesine kaldırılması durumudur.

    2006 yılında gaspçılar tarafından göğüs bölgemden bıçaklandığımda 4-5 devlet hastanesi bir takım mazeretler ile beni tedavi etmeye kabul etmemiş ve her biri bir diğerine sevk etmiş durmuştu. nefes almakta zorlanırken istanbul turu atmıştım ambulans ile.
    yakınlarım yetkililere söylediğinde bizim yapacak bir şeyimiz yok hastanelere karışamayız cevabı almışlardı.

    el bombasıyla karakola saldıran adam kadar değerimiz yokmuş bu ülke için. en yakınındaki en güzel hastanede en güzel şartlarda iyileştirip sonra içeri alıp paşalar gibi bakarlar.

    valizimi toplamaya başlıyorum.

    bu da haber http://haber.mynet.com/…zine-saldiri-635704-guncel/

  • kendisi istanbul içerisinde mecidiyeköy'den ümraniye'ye 2 saatte giderse şükreden bir yazar tarafından küçümsenen teknoloji.

    lan trafiği var, regülasyonu var da var bu işin. uzaylıya haraç yedirmeden olmuyor işler öyle kolay.

  • 2 yaşındaki kuzenim ve annesiyle dışarıdayız. yan masada oturan adam sigara içiyor. bizimki adamın yanına gitti ve kendi avucunu açıp kapatıyor... açıp kapatıyor. her zamanki gibi yine istediği olmayınca ağlamaya başladı. neden ağladığına önce anlam veremedik sonra anladık, evet kuzenim sigara dumanını tutmak istiyormuş. nasıl bağrıyor aman yarrabim. kendisi alamıyor diye annesinden istiyor dumanı vermesini. isteğinin olmayacağına ikna etmek çok zor olmuştu.