hesabın var mı? giriş yap

  • tartışmaktır.
    öyle ya da böyle insanlar sinirliyken verdikleri tepkiler ile size duyduğu sevgi ve saygıyı açığa vuruyorlar. en gözünüzde büyütüp saygı duyduğunuz, değer verdiğiniz insanlar hakkında dahi yanılabiliyorsunuz. tartışma anında kulaktan dolma, saçma sapan, emin olmaya dahi zahmet etmediği konular ile yargılayıp infaza kalkışıyorsa ve hatta yine bu sebeple sizi bile isteye kırıp kaybetmeyi göze alıyorsa zaten kişide hiç bir zaman yer edememişsinizdir.
    eğer ki dinliyor yapıcı davranıyor ve emin olduğu mantıklı sebepler sunup çözüm arıyorsa afiyet olsun olmuş demektir.

  • o tarihte uçan arabalara binip ev işlerini robotlara yaptıracağız diye hayal ederken başımıza gelenlere bak ammuna koyyim.

  • geçen ay karım iş arkadaşlarıyla kadıköyde bir restauranda yemek yiycek, akşam saat 7'de de ben gelip arabayla alıcam. neyse trafik mrafik derken geç kalıyorum. karıma da telefon ettim sen de yola doğru yürü ara sokaklarda uğraşmayalım diye. neyse saat 7 buçuğa yaklaşırken gelebildim. baktım hanım hızlı hızlı yürüyor noluyo diye bakarken baktım 3 kişilik it sürüsü bizim hanıma bakıp bakıp gülüyor bişeyler konuşuyo, en sonunda biri ıslık çaldı, birisi vay yavrum modunda laflar atıyo. nevrim döndü ne oluyo lan diye üstlerine koşarken bunlar kaçmaya başladı. 1.90 boyunda kaslı maslı adamım tırstılar büyük ihtimalle.

    şimdi soru şu ben orda olmasaydım ne olacaktı? bütün kadınların başına koruma mı dikicez başlarına bişey gelmesin diye. daha önce sözlükte defaatle söylemişimdir. bi müddet kadın hakları konusunda çalıştım. mağdurelerin ağzından öyle hikayeler duydum ki mesleği bırakma noktasına geldim. bazı geceler uykum kaçar hala. taciz tecavüz ayrı, şiddet ayrı. burnu kesilmiş üzerinde kızgın demir izi olan kadınlar. siz bunları tahayyül edebiliyo musunuz?

    hala gelmiş "hikaye, kezbanlar ilgi çekmek için yapiyur" diyen adamlar var yahu. ha şu var tecavüz iftirası atan kadın da çok gördüm. ama onların konuşmasından dahi ayırt edebiliyosunuz. tecavüze uğramış kadınların ses tonundan, olayı anlatırken girdikleri ruh halinden dahi anlayabiliyosunuz.

  • gelin itiraf edelim. okul bitti bir şekilde işe başladık. kimimiz kpss ile atandı aileden uzak şehirlere gittik kimimiz özel sektörün cazibesi ile uzak şehirlere, ülkelere çalışmaya gitti. ilk zamanlar her şey çok güzel. cepte para var, özgürlük var. bir kaç ay sonra yavaş yavaş sorumluluk binmeye başladı üstümüze. yemek yapmak, bulaşık yıkamak, ütü yapmak, ev temizliği vb. işler uzayıp gidiyor. bir sonu yok.

    o an işte hanginiz; "amk ben bunları yapmak için mi onca sene okudum!!!!" demedi? ben dedim. ama sonra evlendik barklandık. evin sorumluluğunu iki kişi paylaşmaya başladık. eşimizde çalışıyorsa çift maaş olduk. gelir seviyemiz ve yaşam standardımız yükseldi. ama aramızda bazı hayvanlar evin bütün sorumluluğunu kadına yükleme yolunu seçti. ana evi rahatlığını yaşamaya devam etti. halbuki o kadın onca sene öküzün birine hizmet etmek için mi okumuştu?

    bence boşanma davasındaki bazı laflar cımbızlanmış ve haber değeri taşıması için uğraşılmış. yoksa kimse "ben boğaziçi mezunuyum sarma sarmam" "ben odtü mezunuyum ütü yapmam" demez. sanmıyorum. bence "ben bunca sene bu öküze hizmet etmek için mi okudum" demiştir.

  • marvel studios'un 17 ağustos'ta yayınlanmaya başlayacak yeni dizisi she-hulk: attorney at law'un fragmanı yayınlandı. phase 4 şu ana kadar en fazla yeni karakteri tanıdığımız aşama oldu diyebiliriz. elbette she-hulk'ta bunlardan biri olacak. özellikle dizilerinde varlığıyla birlikte çok sayıda yeni karakterin solo projelerinin de önü açılmış oldu. bu yıl moon knight ve ms. marvel'ın ardından dizilerle gelen üçüncü yeni karakterimiz she-hulk olacak.

    she-hulk gerçek ismi jennifer walters olan şubat 1980 yılında yayınlanan the savage she-hulk #1 çizgi romanında yaratılmış bir karakter. hulk olarak sevdiğimiz bruce banner'ın da kuzeni. çizgi romanlarda kötü giden bir dava sonucu walters vuruluyor. acil kana ihtiyacı oluyor. kuzeni bruce ise kendi kanını ona veriyor. bunun sonucun da karakter she-hulk'a dönüşüyor.

    genelde çizgi romanlarda ünlü karakterlerin kadın, çocuk ya da karakter kadınsa erkek versiyonları o karakterin popülaritesi sonrası yapılmış kopyalar olarak algılanıyor. buna kısmen katılsam da she-hulk için bu pek geçerli değil. karakterin marvel tarihindeki net şekilde bağlantılı olan ana karakterinden en fazla ayrılan ve en fazla ayakları yere basan versiyonu olduğunu söyleyebilirim. çizgi roman kültürüne aşina olanların çok iyi bileceği gibi özellikle john byrne'ın fantastic four sonrası the sensational she-hulk serinin yazarı olmasından sonra she-hulk gerçek anlamda popülaritesini katlar ve en iyi marvel run'larından birini sunar. dizininde o dönemden bolca esinleneceğini şimdiden söyleyebiliriz.

    she-hulk, marvel tarihine baktığımız zaman yaratıldıktan sonra evrene en fazla etki etmiş olan marvel karakterlerinden biri. bir çok seride, bir çok takımda kendisini gördük. reed, sue, johnny ve benjamin dışında en önemi ve en ünlü fantastic four üyesi olduğunu söylersek yanılmış olmayız. avengers'ın yine önemli üyelerinden biri. civil war döneminin en etkin karakterlerinden. ki bu dönemin yazarı dan slott'un byrne kadar yaratıcı olmasa da çok çok iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum. slott'un şu an fantastic four yazdığını düşünürsek she-hulk ve fantastic four yazarlarının böyle kesişmesi de güzel bir tesadüf !

    dizinin fragmanına dönersek yerli ve yabancı bir çok mecrada cgı'ın kötü durmasından bahsedilmiş. smart hulk ve abomination olması gerektiği gibi duruyor. she-hulk'ın üzerinde daha çalışılması lazım. çıkış tarihine kadar daha güzel hale getireceklerdir. pandemi'nin ardından işler biraz daha yoluna girmiş gözükse de özellikle post prodüksiyon sıkıntılarını bu ara çok duyuyoruz. ant-man and the wasp: quantumania ve the marvels'ın yer değiştirmesi de bundandı. ant-man çekimlerini çok önceden tamamlamış ve post prodüksiyonda daha fazla yol almıştı.

    fragmanda yakalanan tonun oldukça güzel olduğunu düşünüyorum. bruce banner'ın bu kadar etkili olacak olması güzel olmuş. karakterin çizgi romanlardaki origin'i ile uyumlu. she-hulk okuması çok eğlenceli bir karakter. diziye de bu yansımış görünüyor. tatiana maslany'nin orphan black dizisinde ki performansını izleyenler kendisinin ne kadar yetenekli bir oyuncu olduğunu bilir. o yüzden karaktrer güvenilir ellerde. dizide hafif bir ally mcbeal havası da var. eğer ki çizgi romanlarda olduğu gibi karakter dördüncü duvarı kırarsa bu hava daha da hissedilir.

    dizide ana kötü karakter çizgi romanlarda da she-hulk'ın en önde gelen villain'ı olan titania. karakteri jameela jamil canlandırıyor. fragmanda çok az gördüğümüz için bi'şey söylemek güç. ama güzel olacak gibi duruyor. abomination geri dönüyor. karakteri the ıncredible hulk'ın ardından çok uzun süre görememiştik. geçen sene shang-chi'de görmek çok güzel bir sürpriz oldu. she-hulk'ta da görmeye devam edeceğiz. fragmanda wrecking crew olduğunu düşündüğüm bir grup var. onlar muhtemelen dizini akışı içerisinde çizgi romanlardaki hallerine dönüşeceklerdir. absorbing man'in de dizide kendisine yer bulacağını düşünüyorum.

    jennifer walters'ı dizide süper kahramanlar üzerine davalarda uzmanlaşmış bir avukat olarak izleyeceğiz. bu da bir çok karakterin dizide görünmesinin yolunu açılması anlamına geliyor. wong bunlardan biri olacak ki kendisini shang-chi'de abomination ile birlikte görmüştük. muhtemelen halihazırda mcu'da olan birden çok karakterin dışında sürpriz bazı karakterlerde göreceğiz. en fazla dedikodusu dönen karakterlerden biri daredevil mesela. dizinin bize bu konuda güzel sürprizler hazırladığını düşünüyorum.

    genel olarak keyifli bir dizi vadediyor fragman. bu dizi wandavision gibi 9 bölüm olacak. süre olarak da yine wandavision gibi olacaktır. komedi öğelerinin daha fazla ön planda olduğu açık zaten. jennifer walters'ın mcu yolculuğu böylece başlıyor. takip etmesi güzel olacak.

  • bir makina, bir elektronik bir de bilgisayar muhendisi otomobil ile yolculuk ediyorlarmis. otomobil issiz bir yolda ariza yapmis. makina muhendisi atlamis;
    -kesin motordandir ben bir bakayim.
    orasina burasına bakmis motorun, ama bir ise yaramamis.
    ardindan elektronik muhendisinin aklina sorunun elektrik aksamindan olabilecegi gelmis. oda uzunca bir sure kurcalamis arabanin biyerlerini ama nafile. sonunda kimsenin yapacak biseyi kalmayinca bilgisayar muhendisi caresiz bir ifadeyle;
    - bence bi inip tekrar binelim...

  • work and travel ile yurtdışına giden bir arkadaş, otelde çalışmaktadır.

    biri çağırır ve "iron (ütü)" ister.
    bizimki gider, ayran getirir.

    bunu gören adam sinirlenir,
    eliyle bir şeyi ütülermiş gibi yaparak "iron! iron!" der.
    bizimki ayranı çalkalar.

  • kendisini cani gonulden tebrik ediyorum turkiye gibi bir ulkede rezil olmayi basardi kendileri.

  • bedenleri yorgun olsa da zihinleri henüz yorulmadığı için uykuya geçemeyen, mecburen hayal dünyası geniş kişilerdir.

  • evdeki hem en eski hem de hiç aksamayan tek beyaz eşya. nam-ı diğer demir leydi. 22 yıllık hayatımda sadece iki kez servis çağırıldı kendisi için. onlardan birisi de küçüklüğümde kapısına uçan tekme atmamdan dolayıymış. böyle yüce bir makina olduğunu bilsem hoyrat davranmazdım herhalde.

    makinalardan anlayan her insanın da ayrı olarak saygı duyması gerekir buna. iç donanımının çoğu siemens'tir, her parçası kalite ve uzun ömürlülük konusunda ders olarak okutulmalıdır.