hesabın var mı? giriş yap

  • hazımsızlığın lüzumu yok, bu adam geçen sene yanılmıyorsam fenerbahçe'nin 3-1 kaybettiği sivas maçının sonunda ekrana kocaman bir ozan tufan kafası yansıtmıştı. kafasına esince fenerbahçe'yle de dalga geçiyor yani. beğenmiyorsanız izlemeyiverin bir zahmet, adama bak illegal yayın izliyor yayıncıya sallıyor. torbacıdan aldığın malı beğenmeyince polise mi şikayet ediyorsun tohum verdi diye aq bu nasıl bir zihniyet.

  • oturma duzenegi nedeniyle gloria'nin starbucks'dan daha sansli oldugu rekabet. gloria'da elinize verdikleri menuden begendiginiz kahveyi "ahanda şu olsun" diye gostererek isteyebiliyorsunuz, starbucks'da telaffuz etmek durumundasiniz :

    - bana bi tane maçarotti..
    - efendim?
    - bi tane makivetti..
    - nasil?
    - nescafe var mi?
    - yok maalesef..
    - sittir, o zaman bi tane makamotti..
    - ne?
    - ver bisi iste canina yandigim..

  • galatasaraylı futbolcuların bu maçı kazanmak gibi bir düşünceleri olmayacak, maça iyi hazırlanmayacaklar, maç bitse de tatile gitsek diyecekler ve maç formaliteden ibaret olacak. fenerbahçe ise en azından şampiyon takımı yendik diye avunacak, hırslı oynayacak ve sezonu iyi kapatmak için elinden geleni yapacaktır. bu şartlar göz önüne alındığında galatasaray 3-0 kazanır.

  • iki yaş daha büyük versiyonu olduğum erkektir. 42 yaşındayım ve hiç evlenmedim. 10 yıldır da yalnız yaşıyorum. istediğim gibi birini bulamadım ama bulmak için çok çaba sarf ettiğim de söylenemez. çevremde de imrendiğim bir evlilik görmedim henüz.

  • sanırım gizli bir örgüte üye olan amcadır.

    bu örgüt yetiştirdiği emekli amcaları türkiye'deki tatil beldelerine en az 1 kişi olmaları şartı ile gönderiyor ve sabah markete ekmek almaya giden insanların karşısına aniden çıkarıp 'sabah deniz çarşaf gibiydi, kaçırdınız mis gibi denizi' demeyi amaç ediniyor.

    eğer şu yaşınıza kadar bu amcalardan biri ile karşılaşmadıysanız hiç korkmayın. elbet bir gün sizin de bu amcalardan birisi karşınıza çıkacak ve sabah çarşaf gibi olan denize girmediğiniz için kendinizi kötü hissetmeniz için elinden geleni yapacaktır.

  • sanki ülkede özel firma kalmamış gibi gene devlet tarafından yaptırılacaktır. biniş ücreti 90 dolar olacak olup işletecek şirkete yılda 15 milyon kişi binme garantisi ile verilecektir.

  • bugün öğrendim, balina gibi aslında yolda görsen vegan diyeceğin bir canlının okyanusların ve yeryüzünün en büyük canlısı olmasının sebebi, balinaları da yiyerek beslenen ve boyu 20 metreye varan megalodon köpekbalığının soyunun tükenmesiymiş. soyları tükenmese okyanuslarda terör estirerek günümüze garanti 50 metreye ulaşırdı. (bkz: evolution of gigantism)

    edit: suların buzlanması ve bu yüzden alçalmasıyla yaşam alanı kısıtlanan ve soğuk suda yaşamaya bir nedenden adapte olamamış megalodon'a son darbeyi 12-15 milyon yıl önce ortaya çıkan panama kıstağı vurmuş. kuzey ve güney amerika birleşince soğuk sulara adapte olamayan megalodon'lar kuzeyden ve güneyden dolaşamadıkları için ekvator çevresinde tropik sularda sıkışıp kalmışlar; tabiri caizse popülasyon atlantik ve pasifik olarak ikiye ayrılmış. dev cüsselerini besleyecek yeterli besini ve enerjiyi alamayan megalodon'ların soyu muhtemelen açlıktan tükenmiş.

    metabolizma ısısını koruyarak soğuk sulara adapte olabilmiş köpekbalıkları ise hala sularda.