hesabın var mı? giriş yap

  • yeni gelen köylü kız zehranın süt kızıymış, ulan bu ferihayla mehmet ikiz değil miydi? bi de bu süt kızı mı emzirmiş zehra, oha lan inek mi bu, nasıl bitmeyen bir süttür bu?

  • alnından öpülesi askerdir. umarım açığa alınmak, soruşturmaya uğramak gibi bir sıkıntı yaşamaz.adamlar alışmışlar çığırtkanlıkla, taşla, molotofla istediklerini almaya, alamayınca basıyor yaygarayı.yalnız bir ara sönme patlaması yaşıyor kadın, çığırtkanlık tavan yapıyor ve sonra askerimizin soğukkanlı tavrı ve kapak cümlesinden sonra istenmeyen davranış sönmeye başlıyor.böyle devam işte; yeter arkadaş, sen ezildiysen biz de ezildik, yokluksa yokluğun en alasını sizden başkaları da yaşıyor.payımıza kaç lokma düşüyorsa hakkını alırsın eşitçe, milletin tepesine çıkıp işemenin alemi yok.

  • 30'a iki kala karar verdim buna. butun birikimimi, liseden beri calistigim ve belli bir noktaya getirdigim kariyerimi, her seyimi geride birakarak geldim. tamamen yeniden, tamamen sifirdan yapmak istedim bunu. o kadar umutsuzdum gelecegimden. cok mu zordu, evet. hala da zor. hayal ettigim gibi miydi, hayir. ozellikle korona zamani daha da zor oldu her sey. ama geriye donup baktigimda burda olmaktan mutsuz degilim. tek basimayim bu ulkede, ailem ve cok kalabalik arkadas gruplarim yok. benim gibi cok sosyal ve arkadas canlisi biri icin bile arkadas edinmek zor. her seye sifirdan basladim, kucuk bir cocuk gibi. bunun agirligi çok zor, ama ilerisi icin attigim bu adimdan mutsuz degilim.

    son olarak baska bir ulkede is bulmak isteyen universite mezunu arkadaslara nacizane onerim diploma denkligi yaptirmalari. almanya'yi dusunenler icin bezirksregierung / bezirksamt bu isi yapan kurum. bu cok onemli. bunu yapmaniz is bulmaniz konusunda sizi one tasiyacaktir. dil konusunu saymiyorum bile. benim gibi en bastan tekrar okumak isteyen kisiler icinse, cesaret. cesaretliyseniz yapiyorsunuz. aci, zorluk cekmekten korkmayanlar basarili oluyor. keza avrupa'da duygusalliga yer yok.

  • rizelilerin bu duruma fazla ses cikaracagini sanmiyorum. put falan diyorlar hatta heykele. erzurum'dan daha koyu bir muhafazakarlik ve milliyetcilik ariyorsaniz, rize'ye bakin direk.
    isterseniz eksileyin su entryi de.. ama gercekler ortada.
    rize denilen yer, kücük, dünya gerceklerinden bihaber, ice kapali, reise hayran, kafatasci ve islamci bir sehirdir. adamlarin, atatürk ilkelerini ve ülkeye sundugu yenilikleri, modern gelismeleri filan takdir ettigini mi saniyorsunuz? onlar dikilen betona bakar, duble yola bakar..

    debe editi: (bkz: arda için yardım topluyoruz)
    ve sehitlerimize rahmet..allah yakinlarina sabir versin. cok üzgünüm.korkunc bir olay yasanmis. ne oldugunu biliyorsunuz..

  • gelin, desteklenmeyen bilgisayara windows 11 yüklemeyi anlatıyorum.

    en temizinden bir windows 10 iso'sunu maykrasoft sunucularından çekiyoruz. sonrasında bu iso'yu rufus isimli uygulama yardımıyla usb belleğe bootable olarak yazıyoruz. sonra bir de windows 11 iso'su çekip bunu da explorer'da açıyoruz. daha sonrasında windows 11 iso'sunun içinde sources klasöründe bulunan install.wim dosyasını, bootable usb'deki sources içindeki install.wim dosyasıyla değiştiriyoruz. (dosyanın uzantısı farklı olabilir, silip 11'inkini kopyalayın. hangi dosya olduğunu anlayamadıysanız, açık ara en büyük dosya, 4 küsür gb olması lazım) daha sonra da, aynen 10 kurar gibi, yükleyiciyi 10 kuruyormuş gibi yapıp kandırarak 11'i kuruyoruz.

    alternatif olarak şunu da yapabilirsiniz, usb'ye 11'i yazdırıp, 10'un iso'su içindeki install.wim hariç tüm dosyaları usb'ye overwrite edebilirsiniz. mantık olarak aynı sadece 4 gb dosyayı kopyalamak yerine çok daha ufak boyutta dosyaları kopyalayarak (1 küsür gb geri kalan her şey) vakit kazanabilirsiniz, ama dikkatli olun gözünüzden kaçan bir dosya olursa installer çalışmayabilir.

    bu şekilde kurduktan sonra güvenlik güncelleştirmeleri de alabildim windows update’ten. şimdilik bir sıkıntı yok gibi gözüküyor, ama ileride microsoft bu işe bir engel koyar mı bilmiyorum. şu edit tarihi itibariyle (8 ekim) hiçbir sıkıntısı olmayan bir işlem bu. ben laptopun eski olmasından kaynaklanan performans sorunlarından ötürü ve henüz 11’i yeterince stabil bulmadığımdan 10’a geri döndüm, eğer bu şekilde kuran ve sonrasında herhangi bir sıkıntı yaşamadan kullanmaya/güncelleştirmeye devam eden arkadaşlar varsa mesaj atabilir, ona göre entry’yi güncelleyebilirim.

    ayrıca iso dosyalarının linkleri de ölmüştü, onları da düzelttim.

    +rep, iyi forumlar.
    _________________________
    cpu: intel® core™ i5-430m 2.26 ~ 2.53 ghz (turbo boost) | ram: 4 gb ddr3 1066 mhz | hdd: toshiba 500 gb 5400 rpm | acer nplify™802.11b/g/n | ati mobility radeon™ hd 5650 gddr3 1 gb ekran kartı directx® 11 | high frequency enhancer true 5.1 surround ses çıkışı | bluetooth® 2.1+edr | 4 usb 2.0, 1 hdmi™ | 15.6" hd 1366 x 768, 16:9 yüksek parlaklık (220-nit) acer cinecrystal™ led-backlit tft lcd, 8 ms hd tepki süresi | windows 7 home premium tr 64 bit

  • https://twitter.com/…luk/status/1463522572243451917

    1) kifayetsiz erdoğan’ın iktisadi temellerden tamamen uzak ekonomi yönetimi, liyakatsiz bürokratlar ile birleşince, ülke kaosa sürüklendi. türk lirası serbest düşüşe geçti. mutfaklarımızda büyük bir yangın var. marketlerde karne uygulamaları başladı. esnafımız satacak mal bulamıyor.

    2) şahıs ve şürekâsı açık ve net söylüyorlar: “ülkeyi o kadar fakirleştireceğiz ki, yurt dışından gelenler çok ucuza insanımızın emeğini sömürebilecek.” ülkenin geleceği ile ilgili tek vaatleri sömürülmenizdir. satacak bir şey kalmayınca, fakirliğimizi satmaya karar verdiler.

    3) ey şahıs, ey ucube rejim, ey yarı cahil kadrolar, ey bu ucube koalisyonun dilini yutmuş küçük ortağı, bellidir ki sizde akıl galip gelmeyecek. anayasamızın bize tanıdığı hakları kullanarak, milletimizin sesini dinlemek üzere, “haydi meydana” diyorum. ilk mitingimiz mersin’de!

  • bir röpotajından öğrendiğimize göre metin erksan'ın derdi, su ile toprağı anlatmaktır; toprağın itaatkarlığına karşılık suyun asiliğini: toprağı avucunuza alıp hapsedebilirsiniz fakat su buna müsaade etmez. yumruğunuzu ne kadar sıkarsanız sıkın, su parmaklarınızın arasından kendine bir yol bulur ve akar..

    ödülü veren jüri bundan habersiz mi bilinmez, ama ödülün verilme gerekçesi şu şekilde özetlenmiştir: "dünyanın en eski konularından birini, habil-kabil hikayesini, çok çarpıcı ve modern bir şekilde anlatması"..