hesabın var mı? giriş yap

  • surda 450 entry okuyup hala "aklima yatti" diyenlerin aklinin harbiden osura osura yattigini kanitlayan sirket. daha cok para kazanirlar turkiye'de.

  • ne sıfatla başbakan'la gezi parkı için konuşacağını cidden bilmiyorum. tek mimikle 10 sene aynı rolu oynadı lan adam. böyle olunca sanatçı mı oluyor?

    ahaha twitter'da biri biz polat alemdar'ı değil, cerrahpaşalıları istiyoruz demiş. adam haklı.

  • sarhoş damadın gelinden daha güzel olan baldızını kucağına alıp beraber havuza atlaması. (gerçektir)

  • ''modern dokunuşlarla yepyeni bir boyuta taşıyor'' yazısını okuduktan sonra kesinlikle 675 tl eder dediğim anahtarlık, dokunuşlar önemli çünkü.

  • dünyanın en aç adamı.

    mecazi anlamda değil, gerçekten böyleymiş bu adam. 1700'lerin ortasında fransada doğan terrare asla doymak bilmeyen, günün her anında sürekli aç, yorgun ve dikkati dağınık bir abimiz. öyle ki ailesi onun boğazına yetişemediği için küçük yaşta tek başına sokağa atmış.

    sokakta kaldığı dönemler bu yönünü şov amaçlı kullanmış; yemek yerken yanakları, yedikten sonra da göbeği davul gibi şişen terrare, tek başına en az dört kişilik yemek yemesine rağmen maksimum elli kilo kadarmış. aç olduğu zamanlar sarkan göbek derisini kemerine sıkıştırırmış. bir sepet elmayı tek seferde ağzına tıkıştırdığı ve yuttuğu, bir kediyi canlı canlı mideye indirdiği bilinirmiş. sürekli yiyor olmasına karşın doymadığı için sürekli çöp yemek zorunda kalırmış.

    ardından bedava sınırsız yemeğe ulaşabilmek için orduya yazılmış. ancak sürekli tıkınıyor olması ve halsizliği nedeniyle rütbeliler tarafından ordudan kovulma noktasına gelmiş. o sırada olayla ilgilenen iki doktor terrare üzerinde araştırma yapmak istemiş ve hastaneye yatırmış. bir sürü araştırma yapılmasına rağmen açığına hiçbir sebep bulunamamış. tam bu sıralar ordudaki generallerden biri terrare'nin bu durumundan faydalanabileceğini düşünerek şöyle bir şey yapmış; adama içinde mektup olan bir kutu yutturmuş, bir süre sonra terrare kutuyu bütün halinde dışkılamayı başarmış.
    o sırada general, esir tutulan bir askere mesaj göndermek için terrareye başka bir kutu yutturmuş. ancak savaş alanında yakalanan terrare baskılara dayanamayıp durumu itiraf etmiş, bir süre sonra dışkıladığında mektupta hiçbir şey yazmadığı anlaşılmış çünkü general terrare'ye güvenmemiş.
    terrare esaretten kurtulduktan sonra tekrar ülkesine dönüp hastaneye gitmiş. daha önce kendisiyle ilgilenen doktorlara kendisini tedavi etmeleri için yalvarmış. ardından hastaneye tekrar yatan terrare giderek daha da cozutmuş. bir gece morgda yakalanan adamın ölü bir kadın cesedinin yarısını yediğini görmüşler. bununla birlikte hastanenin köpeğini yemiş, her fırsat bulduğunda hastanedeki kan torbalarını falan içiyormuş herif.

    en sonunda hastanede 14 aylık bir bebek kaybolmuş. evet herif bir bebeği de yiyince hastaneden atılmış, çok geçmeden de ölmüş.

    öldükten sonra yapılan otopsilerden alınan sonuç ise hiçbir şey.

    insan gerçekten hayret ediyor, bu adam yaşamış ve belgelenmiş...

    daha fazlası için wikipedia'ya da bakabilirsiniz.

  • geçen gün televizyonda yarışma programında bir adam itiraf ediyordu. markette belli bir alışveriş karşılığında bedava sinema bileti veriliyormuş. abimiz 12 tane süt almış ve sinema bileti vermişler. eşiyle sinemaya gitmişler, dönüşte sütleri iade etmiş.

  • her kadının çevresinde vardır. bir kısmı ise bu kadınlara aşıklardır ya da hoşlanıyorlardır vs. ama gel gör ki görmezden gelinirler.

  • bu güzel günleri yaşıyorsak bunun en büyük paylarından biride rahmetli mustafa cengiz başkan sayesindedir. zamanında fatih terim şov amaçlı canlı yayında irfancanıda istiyorum viscayıda istiyorum diyip rahmetliyi kamuoyunun önüne atmıştır. buna karşılık mustafa cengiz mesele irfancanı almaksa yazarım bir çek hepsini alırım ama ben bunu takımıma yapamam ben galatasarayın geleceğini çöpe atamam diyerek tüm linçlere rağmen hep takımının geleceğini düşünmüştür. bugün ne kadar doğru bir karar verdiğini tekrardan anlıyoruz. ruhun şad olsun güzel insan.

  • çok sorulduğu için yazıyorum. gerek ethereum gerekse de alt coinlerin neredeyse tamamı alt coin borsaları olan poloniex.com ve bittrex.com sitelerinden alınabilir. bunun için;
    1- öncelikle paribu'dan hesap açılır.
    2-paribu hesabına tl gönderilir ve bitcoin alınır
    3-diğer yandan poloniex (veya bittrex) hesabı açılır.
    4-poloniex sitesindeki deposit/withdraw bölümünden poloniex hesabındaki bitcoin wallet'ınızın adresi öğrenilir.
    5-paribu'dan aldığınız bitcoin'i "bitcoin çekme" bölümünden poloniex wallet'ınızın adresini girmek suretiyle gönderirsiniz.
    6-poloniex'e bitcoinleriniz gün içerisinde gelir, siz de bu bitcoinlerle ethereum veya başka coinleri alabilir, al-sat yapabilirsiniz.
    7-tl ihtiyacınız olduğunda ethereum'u bitcoin'e çevirir, deposit/withdraw bölümünde withdraw'a tıklayıp paribudaki wallet'ınızın adresini girerek paribuya gönderirsiniz.
    8-paribuda bitcoini satar, tl'ye çevirirsiniz.
    9-paribudaki tl'nizi banka hesabına göndertirsiniz.

    şimdilik türkiye içerisinde ethereum alımı yapılabilecek bir borsa yok. yukarıdaki yolu izlemek veya cex.io'dan kredi kartıyla alım yapmak zorundasınız ama bu durumda da tl'ye çevirebilmek için yine paribu hesabınız olması gerekir. umarım paribu veya koinim ethereum'u da sistemlerine entegre ederler. bence bunu ilk yapan borsa tr piyasasındaki ezici üstünlüğü ele geçirmiş olacak.

    edit: ekşişeyler'de yayınlandığı için çok fazla soru geliyor. site reklamı yapmış gibi olmayalım ben her entry'mde paribu'ya yönlendiriyorum insanları bunun sebebi kullanışının kolay olması ancak yanlış anlaşılma olmasın, paribu'dan para falan aldığım yok, bitcoin alımı için mutlaka paribu.com hesabınız olması şart değil, btcturk.com , koinim.com türkiyede faaliyet gösteren diğer bitcoin borsaları. bunlardan alıp yukarda belirttiğim yolu izleyebilirsiniz yine.

    önemli: arkadaşlar son günlerde poloniex.com ile ilgili batacak tarzında haberler var, geçtiğimiz hafta 1-2 defa sisteme erişim sorunu yaşadık, bu nedenle bittrex.com , kraken.com gibi borsaları da ethereum alımı için kullanabilirsiniz, paribu ve poloniex borsaların isimleridir, mutlaka bu siteleri kullanmak zorunda değilsiniz elbette.

  • bilgisayarı kapatırken eskimesin diye mouse, klavye, monitör vs. tüm fişlerini ayrı ayrı söküp paketlemek. her açışta tekrar bilgisayarı kurmak. bunun üstüne mallık yoktur sanırım.