hesabın var mı? giriş yap

  • videodaki iki genç sahilde takılırken aniden dev bir parmak izi beliriyor üstünde de yeni çağın başlangıcı yazıyor, ne anlama geliyor olabilir altından ne çıkacak merak ederseniz takipte kalın
    bkz: esrarengiz parmak izi

  • her sipariş için default olarak:
    "zeytin olmasın. soğan olmasın. turşu olmasın."

    bir gün çorba mı ne istemiştim, getiren çocuk "abi çorbada ne arar zeytin, ne arar turşu" demişti.

  • ulvi, öpücük için sırnaşmakta, sevim nazlanmaktadır.

    vatandaş1: hoop kardeşim! eviniz yok mu sizin?
    vatandaş2: ulan ailemizle şuraya geldik. size katlanmak zorunda mıyız!?
    ulvi: şşşt! hacı. eğer ailenizle geldiyseniz ev boştur. versene anahtarı bi.

  • sadece şu fotoğrafa bakarak bile anlayabilirsiniz.görsel

    fotoğrafta çok daha ilginç bir adam var sağ tarafta gülüyor. o arkadaşın da ziraat bankasından 750 milyon dolarlık bir vurgunu söz konusuydu en son. servetlerin kaynağı bu fotoğrafta açıkça görülüyor. zeka meka diyenler sadece komik. muhtemelen aynı kişiler karadenizlileri de zeki buluyordur.

  • bi gün tartıştık hatunla, çok sinirlendim, tam o an göz göze geldik telefonumla, karar verdim, çakıcam duvara. çok sinirliyim olm, çok artisim, kuzeyim adeta, gıli gıli salihim, rıza babayım, gecelerin yargıcıyım. lan sonra bi aklıma geldi daha ödenmemiş en az 7-8 taksidi var ibnetorun, baktım hatunun telefon eskilikten ölecek, kaptım kızın telefonunu fırlattım duvara, paramparça oldu lavuk. tamam çok havalı olmadı ama rahatladım acayip, yattım uyudum mışıl mışıl.

  • "ben bu hindistan cevizinden bir şey anlamıyorum, hayır bana ne vitamin katıyor, vitamin.... (burada beş saniye bekliyor), yemek katmıyor, ağaçlarla konuşuyorum"

    survivor.

  • 1.5 yıl gibi kısa bir sürede adını altın harflerle bilimkurgu dünyasına yazdıran yazar. bu kısa sürede bir çok eser yazmıştır.

    ilk öyküsü bir mars destanı ile bilimkurgu dünyasına giriş yapmış olan yazar aradan yıllar geçmesine rağmen hala adı en iyi bilimkurgu yazarları arasında geçer.

    ısaac asimov kendisinden ikinci nova olarak bahseder.

    hikayelerinde son derece anlaşılır ve esprili bir dil kullanmıştır. farklı bakış açıları ile değişik öyküler yazmıştır.

    fark ettiğim kadarıyla anarşizme karşı bir sempatisi vardır. okuduğum iki eserinde anarşizmin ideal yönetim biçimi olduğunu vurgulamıştır fakat uygulanamaz bir yönetim biçimi olduğunu da belirtmiştir.