hesabın var mı? giriş yap

  • hayvanlıkta sınır tanımadığımı gösteren paket.

    sabah işe diye evden çıktım gittim. işe gelince sabah haberleri niyetine sözlüğü açmamla birlikte bugün satışa çıkacağını unuttuğumu fark ettim.

    eşimi aradım. dedim durum bu. çocuğu komşunun birine bırak bim'e git. 2 aylık çocuğu sağa sola bıraktırıp eşimi bim'e gönderip star wars action figure paketi arattırdım sizin yüzünüzden. sizinde payınız var yani bunda. darth vader ve stormtrooper gelmiş sadece. onları da aldırdım. star wars'u sadece hafta sonlarında cnbce'de yayınlanan çizgi filmden bilen eşime bu ikiliyi anlatmam ise ayrı bir dizi film konusu.

    son olarak eve gidince whatsapp'tan resmini gönder, seni seviyorum diyip telefonu kapattım.

    kızımın resmini göndermiş. diyemedim ki darth vader'ı gönder. o kadar da hayvan değilim galiba.

  • ne zaman göz önünde bir yerde olsa sözlük çöküyor. geçen konferansa geldi okula o zaman da yavaşladı. televizyona çıkıyor sözlük kepenk indiriyor. evinde bir dinamoyla sözlüğü ayakta tuttuğunu düşünüyorum. fare gibi giriyor tekerleğin içine, koşuyor sanki.

  • "galatasaray, finansal fair play ile boğuşurken benim takımdan tazminat almam doğru olmazdı" açıklamasını yapan, son yıllarda türkiye'ye gelmiş en karakterli adamlardan biridir.

  • harika, muhteşem açıklamalar.

    sokaktan birini çevirsen muhtemelen aynı şeyleri söyleyecektir. siz neden zamanında önlemlerinizi almadınız? çin’e giden heyet neden sistemi överek geri döndü? kaç para alıyorsunuz? onları söyleyin.

  • ramsey kuraminda bir problemin cevabina ust sinir olaraktan r. l. graham tarafindan bulunan, ayni zamanda rekorlar kitabinda da "bi manasi olan en buyuk sayi" olarak gecen (oyleymis) sayi.. oncelikle (bkz: ok notasyonu).. grahamin sayisi soyle tanimlaniyormus:

    tazeleme acisindan:
    3^^^^3 = 3^^^3^^^3
    3^^3 = 3^3^3 = 3^27
    3^^^3 = 3^^3^^3 = 3^^(3^27), yani 3^27 elemanlik us kulesi..
    bu durumda 3^^^^3'un baya buyuk bi sayi oldugu anlasilmistir sanirsam..
    graham sayisinin cikisi burada basliyor sadece..

    g(1) = 3^^^^3 olsun
    g(2) = 3^^...^^3, arada g(1)=3^^^^3 adet ok var
    g(3) = 3^^...^^3, arada g(2) adet ok var
    ...
    g(64) = 3^^...^^3, arada g(63) adet ok var..

    iste graham'in sayisi g=g(64).. benim kafamdaki buyuk sayi olarak telaffuz edebilecegim hersey bunu ogrenmemle duman oldu, ki hala bu nasil bi sayidir kafam basmiyor, basmaya yaklasamiyor..
    basta demistik ki bu graham'in bi problem icin buldugu ust sinir.. olayi inanilmaz ironik kilan sey ise bu problemin cogunluk tarafindan inanilan cevabi: 6 (yaziyla: alti)..

  • random internet kullanıcıları, fetöcüleri fotograflarından %100 başarı oranıyla tespit edebiliyorken devlet bunları zamanında tespit edemedi ve tüm kurumları ele geçirdiler. bu da en büyük utancımızdır.

  • kendisi trajedilerle geçen bir kariyere sahiptir.

    77'deki ilk star wars filminde darth vader'ın seslendirmesini de yapmıştır. ancak kendi sesinin kullanılmadığını filmin galası sırasında öğrenmiştir.

    return of the jedi filminde ünlü maske çıkarma sahnesinde yine kendisiyle çekim yapılmıştır. prowse'un sette olmadığı zaman aynı sahne sebastian shaw ile de çekilmiştir. gala zamanı bir bakmıştır yine kendi yüzü filmde yok.

    george lucas'ın dediğine göre dave prowse çok sinir bozucu olduğu için tüm star wars etkinliklerine girişi ömür boyu yasaklandı.

    serinin en ünlü karakterine can veren kişi hayranlarla buluşup röportaj veremiyordu. star wars'un ortalama olarak her sene yapılan celebretion adlı özel fuarları bulunur. işte darth vader buraya giremiyordu.

    tüm bu haksızlıklara rağmen ekipteki en sadık star wars fanatiği david prowse'tur. hiç bir hayranını geri çevirmez imza verirdi. sağlık sorunları yüzünden son 15 yıldır, değnek ile geziyor olsa bile yine de hayranlarla buluşmaya devam etti.

    geçtiğimiz yıllarda verdiği bir röportajda uğradığı haksızlıklarla ilgili şunları söylemişti "fikir ayrılıkları yüzünden star wars etkinliklerine alınmıyorum, george'a kırgın değilim. bu oturduğum evi star wars sayesinde aldım. hayranlara sattığım imzalı resimler sayesinde ailemi geçindirdim ve sağlık masraflarımı karşıladım".

    star wars'tan ölesiye nefret edip milyon dolarlar alan harrison ford'un aksine, david prowse bu evreni hep yürekten sevdi. şimdi güçle bir olan emektar star wars oyuncularıyla birlikte huzur buldu.

  • nüfusun ne kadarının hangi partiye oy verdiğinden bağımsız olarak hükümdarlığını sürdürür. akp, chp, mhp'ymiş filan, bunlarla pek alakası yoktur.

    merkez sağın her türlü pişkinliğini, iki yüzlülüğünü ve o yapmacık ahlak anlayışını her sokağında hissedebilirsiniz bu kentlerin. lisesinin müdür muavininden tutun, tapu kadastrodaki memuruna kadar o kentte büyüyüp yetişmiş insanların çoğunun üzerine sinmiş rezalet bir merkez sağ esansı vardır.

    kendi ahlaki anlayışını diğerlerinden üstün tutarken bir yandan menfaatleri peşinde koşan küçük insanların, ufak tefek idari çıkarlar için maymun olmaları merkez sağ ekolünün imzasıdır zira. peşinden koşulan kazançlar bazen o kadar ufak, o kadar kişiseldir ki, yargı tarafından takibe lüzum dahi görülmez. bu hukuki tembellik, elbet çoğunun hoşuna da gider.

    kırsalda veya büyük şehirlerde aynı havayı bulamazsınız. anlatması zor sayılır.