hesabın var mı? giriş yap

  • videodaki iki genç sahilde takılırken aniden dev bir parmak izi beliriyor üstünde de yeni çağın başlangıcı yazıyor, ne anlama geliyor olabilir altından ne çıkacak merak ederseniz takipte kalın
    bkz: esrarengiz parmak izi
    edit: altından hangi dizi, hangi olay çıkacak akıllara sorular düşürür.

  • şöyle görüntülere hazır olun.

    aranızdan yalaka ve kaypak olmayanların ''neden bu afgan polislerinin hepsi türban takıyor'' sorusunu sorduğunu biliyorum. özgür irade olsa gerek, yersek.

    afganistan'da bir zamanlar taliban varken burka denen şeyin giyilmesi zorunlu idi. şimdi soruyorum, dünya'da buna benzer pek çok örnek varken, türkiye'deki gelişmeler bazı kesimlerce nasıl hafife alınabiliyor? kendilerini kandırdıkları gibi bizi de kandırdıklarını mı sanıyorlar? yoksa kendilerini de mi kandırmıyorlar, zaten istedikleri bu mu? kaypak oldukları için mi böyleler?

    tabi bir de ''türkiye'de türban zorunlu değil ki, sadece önündeki yasaklar kaldırılıyor'' diyecek olan sözde hümanist soysuz köpekler var. kendi de çok iyi biliyor aslında, insanların baskı ve zorlamalarla kapatıldığından, küçücük çocukların kapatılmasına ve okula bu şekilde gitmesine göz yumulduğundan, bir ülkenin böyle yavaş yavaş sinsice dönüştürüldüğünden haberdar.

    kadınlara hayvan muamelesi yapan ve buradaki yalaka, kaypak ve soysuz köpeklerin gıpta ile baktığı ülkeler, mesela malezya'da 2009 yılında dini ne olursa olsun tüm kadın polislere türban takma zorunluluğu getirilmiş. bana aynı şeyin 2019 veya 2029 yılında ülkemde de olmayacağının garantisini kim veriyor?

    dindar nesil yetiştirmek adına yasalara aykırı olduğu için merdiven altı yurtlar açıp çocuklara denetimsiz ortamda rahatça tecavüz edilebilecek ortamlar yaratan ensar vakfı'nın böyle reklamlar vermesi sizleri bir gram dahi endişelendirmiyor mu?

    cevap verebilecek olan varsa, beklerim.

  • 1930 doğumlu sinema, tiyatro oyuncumuz. türk sineması'nın hemen bütün kadın starlarına sesini vermiş dublaj sanatçımız.
    babasının* tiyatro oyuncusu olması sebebiyle dokuz yaşında tiyatro sahnesi ile tanıştı. on iki yaşında da sinema perdesi ile. ilk oynadığı film allahın cenneti idi ama son fimi beklenen şarkı'ya kadar çektiği diğer filmlerle birlikte meşhur film deposu yangınında yanarak yok oldu.
    beklenen şarkı 1954 yapımı olup jeyan mahfi zeki müren cahide sonku ve hadi hün ile birlikte rol almıştı. bu film zeki müren'in beyaz perdeye ilk adım attığı film olma özelliğini de taşır. daha sonraları rauf tözüm ile evliliği ile birlikte verdiği kararla sinemayı bırakır ve tiyatro oyunculuğunda karar kılar. 1960 lı yılların çalıkuşu oyununun unutulmaz oyuncusu olur mesela...bu arada belgin doruk'dan itibaren sinemadaki baş rol oynayan kadın oyuncuların da unutulmaz sesi...
    1978 yılında tiyatro sahnelerini bırakır ama dublaj hep devam eder. son yıllarda tv dizilerinde de rol almaya başlar. şu sıralarda sahra dizisinin cefakar emektarı iffet hanımı oynamakta.
    ilginç adı "jeyan" ise babasından yadigar ve farsça'da aslanın kükrerken çıkarttığı ses anlamını taşıyor.

  • olan bitenden az önce duyurulan hede.

    ulan keşke kaldırılmasaydı, kesin bu entry ile yarın debe'ye girerdim.

  • keşke hiç konuşmasaymış. ne kadar boş beleş bir konuşma bu. böyle durumlarda ağzından çıkana 10 kat daha fazla dikkat edeceksin.