hesabın var mı? giriş yap

  • ölen bir büyüğün ardından, onsuz geçirilecek ilk bayramsa söz konusu olan, çok acı ve yalnızlık doludur.ne mezarlığa yapılan ziyaret ne de onu sık sık düşünmek, onunla birlikte geçirilen bayramların sıcaklığıı sağlamaz. özlersin, o güzel, pamuk ellerini öptüğün bayramları. (bkz: ölen birini özlemek)kısacası sevilen insanlarla geçirilen bayramların kıymeti bilinmeli.

  • bazen yarmaktan çok hüzünlendirir.

    başlık: yalnızlık nedir lan ciddi ciddi cevap verin

    entry: akşam kapıcı çöpü almaya geldiğinde iyi akşamlar derken ses çatallaşır, tüm gün kimseyle konuşmadığınızı anlarsınız o an.

  • arkadaş bunu yazmak için kadıncağızın ölmesini bekliyormuş herhalde aylardır. bu kadar seri biçimde bu başlığı açmanın başka açıklaması olamaz.

    "rakı mezelerinin şarkıcısı" diye bahsedilen aslen değerli bir sanatçının ölümüne üzülmenin dinle pek bir alakası olduğunu sanmıyorum. ama benden tüm dinci trollere tavsiye, sözlükte yazmanın dinde yeri yokmuş. girdiğiniz her bir entry için bi kazan kaynar su dökeceklermiş. cayır cayır yanacakmışsınız cehennemde. o yüzden bence bir an önce kurtulun bu illetten.

  • kemerkoy termik santrali bolge icin onemli bir elektrik uretim merkezi. santraller yangin deprem gibi afetlerde ayakta kalacak sekilde tasarlaniyor ancak bu denli buyuk bir yanginda kullanilamaz hale gelecegi acik. oyle patlar boyle patlar milas haritadan silinir laflarina itibar etmeyiniz. santraller icinde hidrojen tanklari olur ve bu tanklar bosaltilip su ile dolduruldu ancak degirmen, konveyörler ve kömür alma sahalarinda ne kadar komur oldugu mechul. yangini daha da harlayacak olan bu kömür havzasidir. santralin icindeki degirmenlerde ve yanma odasi kanallarinda bulunan komurler yangini daha da siddetlendirecektir. bu santrale 22 km uzakta baska bir santral daha vardir mi burasi tam cam ormanlarinin icindedir, buraya kadar yurumesini tahmin bile etmek istemez kimse. suan butun guc santral etrafinda toplaniyor olasi bir gelme durumunda mudahale icin ancak havadan mudahale sart oglu sart. milas belediye baskani gunlerdir santral konusunda bas bas bagirip ucak istedi ancak herkes kör sagir dilsiz. suan santralin sahibi olan ictas firmasindan herhangi bir aciklama veya acil onlem planlarini acikladiklarino gormedim. anlik olarak ruzgar cok sert esmektedir. suan icin evrene ruzgarin yon degistirmesi konusunda pozitif enerji gondermekten baska care goremiyorum, keza ucak helikopter olaylarina girmeye gerek yok.

  • yarışmanın albenisi de buradan geliyor zaten, cahil sözlükçü halinizle kendinizi birden harvard'lı adamdan daha zeki çevik ve ahlaklı hissettiniz değil mi?

    işin aslı şu, yarışmacılar yarışmadan önce bir ön eleme testi gibi bir şeye sokuluyor ve bu testte asıl amaç yarışmacıların hangi konularda bilgili hangi konularda bilgisiz olduğunu görmek.

    bu sayede ilk soruda harvard'lı eleyip bu güne dek en büyük başarısı pilavını tane tane yapmak olan ev hanımını finale çıkarmak mümkün olabiliyor.

    (bkz: show business)

    yalnız arkadaş da biraz antipatikmiş, medya yapımcıları vurmuş gol olmuş :)

    herhalde yaptıkları testte 80'lerin çocuk kültürüne uzak çıktı, sözlü mülakatta da profilini "halktan uzak yüksek egolu elit" çıkınca dediler ki biz bunu ilk soruda indirelim. hatta belki sahneye çıkarken kariyerini anlat diye tembihlemişlerdir. harvard'ı da araya sokuştur ki devrilen ağacın sesi daha çok çıksın demişlerdir haha :)

  • insan-doğa ilişkisini ruhun derinliklerine yerleşerek sorgulatan bir modern zaman başyapıtı. betonlaşan dünyada doğaya ve gökyüzüne ulaşmaya çalışan insanoğlunun çaresizliğini imgeleyen bir şaheser. ayrıca, bu müstesna eser sürrealist dışavurumcu yaklaşımla ruhani inançlara bariz göndermeler yaparken, led zeppelin'in stairway to heaven'ınına da selamı çakmaktadır.

    m.s. 2000'li yıllardan kalma bu eserin sahibi bilinmediğinden, bu esere yakışır bir şekilde "trabzon bilemedin rize'deki sürrealist merdiven' adı verilmiştir.

    http://origin.komedi.com/…alist-merdiven_o_2766.jpg

    edit: link

  • cahit sıtkı tarancı'nın şiirinden çok yeditepe istanbul'un yusuf'unu getirir akla;

    "35 yaşındayım. daha hiçbir şey yaşamadım ki ortasında olayım hayatın. ama kenarındayım, o kesin"

    çoğu yaşa musallat olan cümledir esasen. ancak kaç ortalı ki hayatlarımız?

  • (bkz: ekşisözlük)

    bana lcw yi hatırlatıyor. eskiden lüks bir markaydı, herkes giyemezdi. kuzen vasıtasıyla elime geçen o maymunlu poşetini yıllarca sakladığımı bilirim. sonra pazar malı üretmeye başladı. sözlük de zamanında lcw nin ilk hali gibi elit bir marka iken, inci - ulu karışımı bir yere dönmeye başladı maalesef.

  • hala patlican yaz sebzesi diyenler var.
    biz de biliyoruz yaz sebzesi. ama bu sebze gecen kış 4-5 tl/kg olup bu kış 18 tl/kg bandinda ise bu enflasyondur, alim gucunun dusmesidir, bize sokuyor olmalaridir.

  • ben yas olarak bu hastalik karsisinda bagisiklik sistemimin yeterli olacagini dusunuyorum ve kendim icin cekinmiyorum ancak bana bulasirsa bulastirabilecegim yaslilar,bagisiklik olarak zayif durumda olan insanlar,kanser tedavisi sonrasi korunmasiz bir halde olan hastalar ya da kronik rahatsizliklari olan insanlari dusundugum icin ciddiye aliyorum. siz de ciddiye alin amina koyduklarim.