hesabın var mı? giriş yap

  • bosna hersekteyiz efendim halk horon ekibiyle. günlerden cuma kemençecimiz ezanı duyuyor ve yardırıyor..

    - heriif.. purta da ezan dürkce okunuyu..

    birebir yazılmıştır söylediği. yalandan komik değildir.

  • olay bölüm başına üç beş kız düşen elektrik bölümünde geçer,
    hoca dersini güzel güzel anlatırken kapı açılır güzel mi güzel dört tane hatun içeri girerler. arka sıralara yerleşirler. aradan üç beş dakika geçer, kızlar kendi aralarında fısıldaşmaya başlarlar, bu ders kimya değil miydi diye, sonra hoca birden tahtaya dönüp periyodik cetvele benzer birşey çizer ve kimya anlatmaya başlar..

  • alışılması bir hafta sürecek kahvaltıdır.

    eğer cidden hayatınızdan ekmeği çıkarmak istiyorsanız bunun en zor olan öğünü sabah kahvaltısıdır. öğle ve akşam ekmek yerine türlü türlü ekstralar koyabilirsiniz lakin sabah opsiyonlar sınırlıdır. ama alışınca en güzel ekmeksiz yenilen öğün de sabah kahvaltısıdır.

    bir kere tam yağlı beyaz peyniriniz olacak muhakkak. yanında biraz zeytin,salatalık,domates ,kırmızı veya yeşil biber olacak. eğer imkan varsa iki adet az pişmiş sarısı çıkmamış yumurta. yumurta ekmeksiz kahvaltının en önemli gıdasıdır. yumurta imkanı olmayanlar ki benim de bu imkanım yok iş yerimde kahvaltı yapıyorum. o zaman ceviz içi ve kavrulmamış fındık öneririm.

    ilk başlarda olmaz,yapamam diyorsunuz ama en fazla bir hafta sonra alışıyorsunuz. ve güzel haber öğle yemeğine kadar da acıkmıyorsunuz. acıksanız dahi öyle mideniz kazınmıyor.

    kilo problemi olanlar mutlaka kahvaltıyı ekmeksiz hale dönüştürmeliler. kilo problemi olmayanlar da sağlık açısından bu kahvaltı şekline dönmeliler. ekmek nedir yahu , kurtulun ekmekten.

  • öncelikle polisimize geçmiş olsun. kolay bir travma değil yaşadığı. tez zamanda hukuksal süreci de atlatır inşallah.
    tanım: geçmiş olsun dileklerimin yanında tebriklerimi de ilettiğim polis memurumuzdur. işini yapmıştır.
    düzeltme: hukuk terimi hatası.
    ek: polis değilim öğretmenim.
    ek: pitbulla birisi size saldırırsa karşılık vermeyecekmiş gibi mesaj yazanlar var. ister vatandaş olsun ister polis olsun birisi sizin canınıza silahla (burada pitbul) kast ediyorsa yapacağınız şey kendinizi savunmaktır.
    ek: polis orada görevde değilmiş diyenler var. "polis vurdu" diye algı yapılıyorsa ve de bu algının üzerine her hıyara tuzla koşan polis düşmanları da üşüşüyorsa kimse kusura bakmasın polisimin yanındayım. haberlerde "vatandaş" vurgusu polislik mesleğinin önüne geçseydi art niyet aramaz vatandaş kendini korumuş derdim. burada da polis olan bir vatandaş kendini korumuş. çok da iyi yapmış. silahı olmayan bir vatandaş olsaydı şimdi kendisi ölmüş olacaktı. sokak köpekleri yetmezmiş gibi bir de yasaklı ırkı sokak sokak gezdirerek insanları tehdit edenler türedi.

  • komşunun internet bağlantısını kullanmam gerekebiliyor ve o bağlantı arıza verdiğinde modeme restart atamadığım için adamların elektrik şalterini kapatıp açıyorum.

  • ulan bırak türkiye'de türklerin kurduğu şehri, ben hala tek başıma oyun kuramıyorum kendi bilgisarayıma. crack nedir ya. şu oyunu next next next diyerek kurdurtacak program bulamıyorlar mı hala. ben 3 yıl botsuz half-life oynamış adamım, gelmiş bana konya'yı vikingler kurdu diyor.

  • la daha benim maskem gelmedi hangi ara 90.000 haydutun salınması için işbirligi yaptınız da meclisten geçirdiniz. maske diyorum maske, hiç mi umrunuzda değiliz? vergi veren ve hapiste olmayan vatandaşı düşünen yok mu bu ülkede?

  • cüneyt arkın'ın, benim kahramanım türk halkıdır isimli kitabında bahsettiği hadise;

    "bir gün hilton’un lobisinde oturuyoruz. gözü bir yere takıldı. baktım, 60 yıllık müzik birikiminin üzerine çökmüş arap’tan yürüttüğü şarkılarla bir anda meşhur olmuş bir arabeskçi.

    asansöre bindi, yukarı çıktı.

    kemal sunal, ‘bu herif gibiler ancak asansörle yükselir’ dedi.”

    “isminiz neydi?” başlıklı bir başka bölümde yine kemal sunal, yine ikisinin de sevmediği arabeskçi var:

    “yılmaz kalkavan’ın yemeğine davetliyiz. kemal sunal ve ben iki dirhem bir çekirdek giyinip, davetin yapıldığı otele gittik. lobi kalabalıktı. millet asansör bekliyordu, sıraya girdik. o meşhur arabeskçi yine geldi. yanında televizyoncular, gazeteciler ve dostları vardı.

    bizi görünce sevinir gibi yaptı, sonra sinsice sırıttı.

    ‘kemal bey, sizi görmek ne güzel çok sevindim. bana resminizi imzalar mısınız?’

    aklınca dalgasını geçiyordu.

    kemal hiç duraksamadı, fotoğrafını çıkardı:

    'hay hay efendim, isminiz neydi?

    not: büyük usta kemal sunal orhan gencebay'ı çok önceden çözmüş de bizim haberimiz yokmuş.

    toprağın bol olsun güzel insan.

    kaynak: https://odatv4.com/…skci-o-ismi-odatv-buldu--233619

  • kurucusu masataka taketsuru anısına çıkarılmış bir non-age-statement (12 yıllık 15 yıllık gibi ibareler bulunmaz şişede) japon viskisi.

    uzun zamandır fırsat kolluyordum bir japon viskisi içmek için, kısmet bu geceyeymiş.

    öncelikle şişesi tam bit sanat harikası, viskinin rengi de muhteşem.

    ama içim ve lezzet konusunda bu kadar iyimser yazamayacağım. öncelikle alkol kokusu ve tadı oldukça baskın hissediliyor sek içilirken. oysa %43 yani normal değerlerde. bu konuyu bir iki çay kaşığı soğuk su katarak aşabiliyorsunuz. zaten japonlar da genelde buz küresi ile içiyor viskilerini.
    biraz ballı kokular geliyor buruna ve içerken de bu tat alınıyor. ekstradan çikolata tadı da aldım gibi geldi. uzman değilim pek ama hissettiğim lezzetler bunlar.
    iskoç single malt viskilerinden esinlendiği söyleniyor japon viskilerin ama bence yakından uzaktan alakası yok. ben kesinlikle benzetemedim. bana göre amerikan bourbon benzerliği daha fazla. hatta bu viskiyi gözü kapalı içsem kaliteli bir bourbon içiyorum derdim.
    ıslay tarzı isli dumansı lezzetlerden bahsediliyor bazı tadım notlarında ama ben isin zerresini alamadım içerken. tabi bir lagavulin beklemiyordum ama is benim damağımda hiç hissedilmesi.

    sonuç olarak fiyatını hak etmediğini düşünüyorum, daha doğrusu bu paralara (free shop fiyatı 46 euroydu geçen hafta) çok daha lezzetli scotch single malt bulunabilir.

    tabii benim viski tercihim ağırlıklı scotch single maltlar olduğundan da böyle düşünüyor olabilirim.

    edit: diğer viski yorumlarım için (bkz: #60703155)