hesabın var mı? giriş yap

  • diş hekimi olarak, kesinlikle diş hekimi demek istiyorum. diş ağrısına sadece diş hekimi iyi gelir ne yazık ki.

    su yazanlar olmuş, diş hekimliğindeki bazı hastalıklar uyaranla başlar, uyaran ortadan kalktığında da devam eder, bu hastalıklar semptomatiktir, akut olarak başlar, gece uykudan uyandırır. bu hastalıkların ilerleyen evrelerinde, soğuk su o ağrıyı azaltır. bu yüzden bazı vakalarda soğuk, bazı vakalarda sıcak su kısa sürelide olsa ağrıyı azaltabilir.

    kolonya, alkol, ağrıyan diş bölgesine ilaç basmak, sabunla yıkamak, tütün basmak mantıklı ve tedaviye yönelik müdahaleler olmadığı gibi daha ciddi sorunlara da yol açabilir. eğer bu şekilde olan çağ dışı tedavileri sürekli yapıyorsanız ağız kanserine yakalanma ihtimaliniz artar.

    diş ağrısını antibiyotikte kesmez ne yazık ki. diş ağrısının birden fazla sebebi olabilir. bunları anlamadan kullanılan antibiyotikler karaciğerinize zarar yapmayın. detaylı muayene olarak kurtulabileceğiniz bir hastalığınız varsa, onu daha kompleks hale getirmeyin.

    ağrıyan dişi çektirelim, başka çözüm yok demişler. yıllar yıllar önce çekim için endike olan hastalıklar, bugün kanal tedavisi ya da başka bir tedavi ile kurtarılabiliyor. ne yazık ki bu düşünce de çağın dışında.

    diş hekimliği kliniğinde ilaç kullanımı, pre ve post operatiftir daha çok. tedavi etkene yöneliktir. çekimden önce bakteriyemi riskinden dolayı ilaç verilir. onun dışında klinikte ilaç kullanımı nadirdir. apse varsa dişinizde, önce apse drene edilir, apsenin etkeni kanaldan kaynaklıysa kanal tedavisi yapılır (bir kaç seans sürebilir.), apse kaynağı periodontal dokularsa ilaç tedavisi önerilebilir.

    ilaç kullanımı enfeksiyonu önlemek içindir. yoksa diş ağrısını geçirmez. mide kanaması, hamile, 75 yaş üstü insanlar, kalp ve damar cerrahisi geçirmiş hastalar, diabet hastalarında ilaç kullanımı mümkünse hiç olmamalıdır. özellikle nonsteroid antiinflamatuar ilaçlar.

    antibitoyik kullanımı diş hekimliği kliniğinde, akut iltihaplar, subakutlar, profilaksi (endokardit riski) ve cerrahi girişim için kullanılmalıdır. onun dışında kullanılması kontraendikedir.

    gözünüz için bilmediğiniz bir ilacı gözünüze damlatmıyorsanız, dişiniz içinde bilmediğiniz bir ilacı kullanmayın. daha ciddi sorunlara yol açabilir.

    düzenli diş hekimine gitmek, diş ağrısının en büyük tedavisidir sayın yazarlar. geçmiş olsun.

  • passaparoladan;

    -bir örümceğin peter parker isimli lise öğrencisini ısırması sonucu meydana gelen süper kahraman. ö1, ö2, ö3...
    -öri potır.

  • eğer yanlış anımsamıyorsam yıllardan 1995. parlak bir ilkokul sürecinin ardından ortaokul serüvenine adım atmışım. fakat bulunduğumuz kasabada ortaokul yok ve bu nedenle okula parası aylık olarak ödenen bir minibüsle gidip geliyorum. gidiş-geliş nereden baksan 2 saat gibi bir zaman alıyor. yani okul epeyce uzak. ee okul süresine ulaşım süresini de ekleyince koskoca bir gün yapıyor. sabah çıkıp ta akşam evde olabiliyorum. içinde yetiştiğim ailemin kemikleşmiş bir harçlık kültürü hiç yoktu. günlük olarak her şey, annemin hazırladığı bir beslenme çantasından ibaretti. işte ben yine böyle bir günde o güzelim beslenme çantasını minibüste unutmuşum. kıpkırmızı domatesim, peynirim ve üstüne yumurta sarısı sürülüp kızartılmış ekmeğim uçtu gitti. okul her öğlen 1 saat yemek paydosu verir, yakın olanlar evlerine falan gider, karınlarını doyurur gelirlerdi. sınıf arkadaşlarımdan birinin evine gidip karnımı doyururum diye plan kuruyorum kafamdan; ama gel gör ki utancımdan kimseye ben de geliyim mi diyemedim. hayatta planlanan her şey uygulamaya dönüştürülemiyor ne yazık ki. hayatın gerçekleri çok farklı.

    okul yemek saatine girdi. giden gitti. ben de çarşıya çıktım. avare avare dolanıyorum sokaklarda. karnım da iyice acıkmaya başladı. çocuk bünyesi işte. cebimde de çok ufak bir madeni para var. belki 2 ya da 3 sakız falan alınabilir. o değerde bir para. gözümü karartıp nolursa olsun diyerek bir fırına girip parayı uzattım ve ekledim:

    - buna ne kadar ekmek olur abi?

    önce fırıncı dayı beni baştan aşağı bir süzdü ve"buna ekmek olmaz aslında; ama ben sana yarım ekmek veriyim" dedi. süper bir gelişme. uzattığım parayı da "koy onu cebine" diyerek almadı.

    siz şimdi o yarım ekmeği yiyip okula gittiğimi sanıyor olabilirsiniz; aslında benim de amacım buydu; ta ki okula giderken yol üstündeki dönerciyi görene kadar. olay bu ya dönerciye gidip yarım ekmeğimi göstererek "bu kadar param var. acaba ekmeğimin arasına sade kıvırcık koyar mısın" diye sordum. adam güldü "olur tabii" dedi. ne güzel iş lan. işin ilginç yanı bu da bozukluğumu almadı. "para istemez" dedi.

    evet kepaze bir durum. resmen dilencilik yapmış gibi olmuşum ey sözlük. ama ben bu süreçte hep samimiydim. hep paramla bir şeyler yapmaya çalıştım. eee adamlar almadıysa benim suçum mu?

  • arkadaşının zavallı bir anında çektiği videoları ekşi sözlüğe yükleyip normalde olacağından çok daha hızlı bir şekilde viral olmasını sağlamak ve bu durumu keyifle izleyerek elinde mısırla yorumları okumak mı? üstüne isim soyisim yazmak mı?

    umarım düşmanlarımın dostları senin gibidir.

    gerçekten, böyle arkadaş olmaz olsun.

    acıdım dostluğunuza, yazık kadın güvendiği herkesten kazık yemiş.

    (benim arkadaşlarım olsa bana videoyu silmemi öğütlerlerdi.)

  • insanın default hali olması gerekirken nasıl mantıksız falan addediliyor şaşırıp duruyorum. esas mantıksız olan dünyanın çoğunun binlerce yıldır bulutların üzerinde sihirli bir adamın var olduğuna inanması. enteresan adamlar vesselam neyse ki sayıları yavaş yavaş da olsa azalıyor.

  • delirmiş olmalısınız. ham duyguların hormonlarla yükseldiği o dirlik çağları usla, nezaketle, olgunlukla, anlayış ve kavrayışla buluşunca şarabi güzellikler çıkıyor ortaya. her şeyi bir netice, yarış, apolet gibi gören sosyal körlüğün yarışı da geçip gidince bir başınalık öyle lezzetli rastlayışlar hazırlıyor ki insana; o kavşaklarda dürüp üstüne düşünmeniz gereken yegane şey saf, ham aşk oluyor. olgunluğun cezbi gelip geçici her şeyin üstünde. siz önce biraz demlenmeyi öğrenin caka satmadan. sonrası gelip geçiciliğin kırk kapısı işte. hangisinden girerseniz artık.

  • töbe töbe. çok mal lan bu nasa.

    la tabi gidebilirdik. o yol yapılırken mıcırı, asfaltı kamyon çekmedi mi amk? greyder tesviye yapmadı mı?
    bunlar gittiyse araba da gider.

  • bunu açık açık isteyen kişi , tamamen masum olsanız da telefonunuzda uyuz olabileceği illa ki bişey bulabilecek ve o günü ve günleri size dar edecek potansiyeldedir, kesinlikle izin vermeyin. asıl tehlikeli ve stratejik grup ise siz uyurken, banyodayken telefonu karıştıranlardır ki bunlar gerçekten bir terslik bulana kadar renk vermezler. tuş kilit şifresini sık sık değiştirerek bunu da bir şekilde savuşturabilseniz de aklına koyan bir kadın/erkek o telefonu karıştıracaktır, bu sizi rahatsız edecekse yavaştan yol verin,çünkü bu huyu değiştirmeniz mümkün değil.