hesabın var mı? giriş yap

  • sağı ve solu aşağıdaki gibi tanımlayan yazar;

    "sol, geniş kalabalıkların refahını, ışığa kavuşturulmasını, fizik ve moral kalkınmasını ister. sabırsızdır, gençtir. zafer uğrunda birçok fedakarlıkları göze alır. tecrübesizdir. devrimin ve büyük reformların bütün haksızlıklara son vereceğine inanır.

    sağ, sayıya değil değere önem verir. daha önce kazanılmış hakların devamını ister. kalabalıkları yok sayar, vesayet bulundurulmalarına taraftardır. yerleşmiş kuvvetlerle oynanmasına razı olmaz, karamsardır. devrimlerin faydadan çok zarar getireceğine inanırlar.

    insan, bazı bahislerde sağdır, bazılarında sol. bu itibarla bu kelimeleri aşmak lazım."

    (bkz: sosyoloji notları)

  • hayatımda gördüğüm en aptal adamsın vesselam. adam iftira atmayın biz sizin dediğiniz gibi insanlar değiliz demek istiyor ama siz hala iftira atıyorsunuz haramzadeler.

  • haber ajanslarına düşen müjdeli haber.

    yeni bütçe tasarısı teklifine göre kamu kurum ve kuruluşlarına toplamda 1652 yeni araç alınacak.

    bunların 100 tanesi hazine ve maliye bakanlığı’na(fiyat sınırlaması yok),

    47 taneciği ise sn. cumhurbaşkanımıza tahsis edilecek.

    düşünsene 2 km’lik konvoyun 3 km olduğunu. şimdiden heyecanlandım.

    kaynak

  • başlık biraz hatalı olmuş. bu şekilde yanlış anlaşılmalar olabilir. saygı duruşunda bulunmadığı için işyerinden kovuluyor. çıkarken biji serok apo ve kürdistan diye slogan atıyor. dayak kısmı ondan sonra başlıyor.

    edit: başlık taşınınca içerik ile uyuştu.
    ilk başlık saygı duruşunda bulunmayan işçinin dayak yemesi şeklindeydi.

  • hepimize teşekkür ediyorlar. çok üzgünlermiş ama gitmek zorundalarmış. bize iş lazım hayat lazım gitmek zorundayız diyorlar. bak şerefsiz evladıyım, ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.

  • netflix'de yayınlanan belgeseli, hiçbir ciddi bilgi paylaşmayan tuhaf bir yapımdır.

    olayın aslı ile ilgili notlarım aşağıda:

    whakaari, rant hırsının doğu-batı dinlemeden insanları ölüme görülebileceğinin göstergesi olan bir adadır.

    1. ada aktif bir yanardağ, konunun cahili turistleri o adaya götürmek tam bir cinayet. yerel otorite, adanın sahibi olan iş insanı ve tur işletmecileri bu cinayetin ortakları.

    2. normalde yaklaşmanın bile yasak olduğu yanardağa yerlilerden oluşan tur işletmecileri ve rehberler uyduruk bir kutsal rol biçiyor ve yerel yönetimden ayrımcılık iddiası ile giriş izni koparıyor. adaya yapılan turlar güya ibadet amaçlı. asıl suçlu olan kabile lideri, belgeselde de bu kutsal uydurmaları romantik şekilde anlatıyor.

    3. aktif yanardağ ağızları, işgüvenliği açısından maden olarak sınıflandırılır. bir madende olması gereken tüm koruma tedbirlerinin yanardağ alanlarında bulunması gerekir. (maden sığınma odası gibi) whakaari'deki tur işletmecileri çetesi baret dışında hiçbir önlem almıyor. ayrıca tüten volkana ancak ısı geçirmez kıyafet ile yaklaşılması gerekiyor.

    4. whakaari; lav akıntısı değil, buhar ve kül püskürten bir yanardağ. bu nedenle aslında uzman akademisyenlerin bile yaklaşmaması gereken bir statüde.

    4. hükümetin aktif yanardağ için bir kurtarma planı yok, yakın mesafede araç ve teçhizatı da yok. zaten dini mahalle baskısı ile giriş izni verdikleri ölüm kapanına girenleri tamamen savunmasız bırakmışlar. ancak turistlerin acil bir durumda hiçbir kurtulma şanslarının olmadığından haberleri yok.

    5. yeni zelanda hükümetinin boş verdiği kurban turistleri tur çetesi de kurtarmaya çalışmıyor. sadece, patlama sırasında orada olan araçlar kıyıdaki az sayıdaki turist kabul ediyor. adada kalan en az 20 kurban için hiçbir kurtarma çalışması yapılmıyor.

    6. cesetler kayıp değil, cesetler zaten asla aranmıyor.

  • sıfır bir dizisiyle mi, yoksa daha evvel mi başladı bilmiyorum ama 2010'ların başından beri böyle bir musibet bela oldu bu ülkenin başına. bilhassa eğitimsiz ve cahil gençlerde görülen dejenere kültüre paralel olarak suç işlemeye övgü, uyuşturucu kullanımı ve ticareti, arabesk rap müzik, özenti giyim tarzı, dövme, belli bir saç modeli, silah tutkusu ve sık sık aforizma kasmayla kendini belli eden bu yoz kültür, artık ülkeyi iyice esir almış ve yaşanmaz hale getirmiş durumda.

    son olarak işlenen suç olaylarında da karşımıza çıkmaya başladılar. benzer profiller, vıcık vıcık cehalet, uyuşturucuyu yüceltme, şiddetle kendini ifade etmeye çalışma, özentilik, çalışmadan zengin ve ünlü olmaya çalışma filan ne ararsan var bu kesimde. bazıları sefer tası gibi saç traşları, giyim tarzları, façaları ve dövmeleri ile 40 kilometre öteden tanınıyor zaten.

    amerikalı zencilerden arakladıkları kültüre, kendi kıroluklarını ve yoz kültürlerini giydirmişler ve ortaya getto kıro kültürü çıkmış.

    edit : ısrarla bazı arkadaşlar, getto kıro kültürünün fight club filmi ile başladığını iddia ediyor. yok artık daha neler? o kadar eski değil bu olay. daha yeni. fight club filminde anlatılan bambaşka bir olay. bu getto kıro kültürü 2010'ların başından itibaren start alıyor. daha çok z kuşağını etkiliyor.