• tatil nah gider olarak gosterilemez , actirmayin agzimi
  • vergi indirimi kısmını en yalın haliyle yazmaya çalışacağım.

    hali hazırda devlet dönem içinde sizden kdv alacaklısı diyelim.

    mali müşaviriniz kabul ederse istediğiniz her türlü işlemi gider olarak yazabilirsiniz.

    sakıncalı olabilecek durumları size bildirir ısrar edebilirsiniz, gelebilecek cezalardan sorumlu olmamak kaydıyla işleme alır.

    şimdi geldik denetime

    eğer incelemeye girerseniz o sakıncalı olabilecek faturalar sakıncalı olduğu için giderlerinizden çıkartılır ve sonrasında devlet babamız ceza işlemine geçer taksimden girer şişliden çıkar.

    ancak şöyle de bir durum var. hemen hemen her sene gelen vergi affı!
  • kazandığım paranın %45 i vergiye gidiyor memur kardeşim şimdi sen bi hesapla bakalım kim daha avantajlı ayrıca bu bir tercih ben serbest meslek yapmak istedim sen memur olmak istedin zorlama bişi var mı yok o halde istifa edip serbest serbest dolaşabilirsin piyasada
  • cevap verenler genelde hakaret etmiş ama bu konuyla ilgili ciddi bir aksiyon alınması lazım. gider göstermeyi komple yasaklamak bana da mantıklı gelmiyor ama temel birkaç şey dışında gider gösterme gibi hak da verilmemeli, kötü niyetli insan sayısı azımsanmayacak kadar çok ve bu insanlar rahat bir şekilde bunu istismar ediyorlar. buradaki üsluplarından bile yedikleri naneler belli oluyor.
  • biz hep yanlış yere bakıyoruz. gider göstermek yasaklanmamalı tam tersine tüm herkes için gelmeli.

    ben bodrolu olarak kiramı gider gösterebilirsem ev sahibi vergi kaçıramaz.

    yediğim yemeği gider gösterirsem restoran vergi kaçıramaz.

    bakkal, taksici, doktor, avukat tüm bunlar gider gösterilsin vergi gelirleri katlanır.
  • “gibi'”de bununla ilgili güzel bir kısım vardı
    yılmaz yazılıp devam etmediği karete kursundan parasını almaya gidiyor, diyalogta şöyle bir şey vardı
    -“hocam ben biliyorsunuz sadece bir gün gelebildim ama siz 12 ay ödeme çekmişsiniz, şimdi bunu maliyeyle konuştum ama gider olarak gösteremiyormuşum”
  • aldigi kredinin faizini gider gosteren tanigim var aq
  • gelişmiş ülkelerdeki sıadan vatandaşlar gibi biz niye giderlerimizi düşemiyoruz demeyip "ama neden onlar vergiden düşüyor?" diye ağlayan pembe götlü, 17 iq'lu bir bebenin saçmalamasını içeren olmayan gerekliliktir.

    eğer giderler düşülemezse kayıt dışılık artar benim avel kardeşim. örneğin, şirkete bir onarım mı yapılacak? gider olarak düşemez ise onarımı yaptırdığı inşaat şirketinden fatura almama karşılığında işi ucuza yaptırır. böylece inşaat şirketi gelirinden bir kalem düşmüş, ödeyeceği vergi de azalmış olur.

    şirket için alet edevat mı alacak?
    gider esnaftan faturasız daha ucuza alır.

    yemekhaneye gıda mı alacak?
    spottan daha ucuza alır.

    gidr akaryakıt istasyonuyla anlaşır, şirket araçlarına daha ucuza yakıt alır. akaryakıt istasyonu zaten havada kapar. zira satılan akaryakıtın %80 civarı vergi. kaçaktan yakıt alır, onu mis gibi okutur.

    daha onlarca örnek sayarım da senin gibi mallar anlamaz. anlayacak olsa zaten şu sıçmığı düşünmez bile.
  • (bkz: mal beyanı)

    şu an türkiye cumhuriyeti şartlarında katma değer yaratan, işe atılan, arkasını birilerine dayamayan, kendi başına ayakta durmaya çalışan x bir insanın özellikle genç yaşlarından itibaren nelerle uğraştığını bilseniz günde 8 saat sallanarak yaptığın siktiriboktan işten aldığın maaşa bir kez daha şükrederdiniz muhtemelen.

    malum bizim ülkede kedi - ciğer ilişkisi pek yaygın. öğretmen başlıklarında "öğretmenler yatarak para alıyor!111" diye gezen fesat, çirkef tiplersiniz, en kötü onlarla aynı soydansınız orası belli. işiniz gücünüz sabah akşam birilerinin kazancına kafayı takmak.

    eğer işini hakkıyla yapıyorsan, çakal çukal esnaf tayfası gibi elden para almayıp gerçekten faturanı keserek iş yapmak istiyorsan ve her şeyini kurumsallaştırdıysan günümüz şartlarında şahıs firması açarak var olmaya çalışan bir insanın aylık 100 bin lira kazancından dahi cebine kalan para belki 50-60 bin belki daha azdır otu boku çıkınca.

    bu adam kalan 50-60 bin liranın kaçını tekrar işine yatıracak, büyümek isteyecek, eleman alacak, iş geliştirecek, argeye, araştırmaya para ayıracak mesela? devlet sağ olsun zaten aldığın kazancın %20sini anında kesiyor, 4 ayda bir %15-35 arası değişen "gelir vergi"ni ayrı veriyorsun, muhasebecine, fatura kestiğin sistemine, çalıştığın şirkete ayrı paranı veriyorsun, üzerine bağkur garabetini 5000 tl civarı bir şey yaptılar her ay zorunlu olarak 5.000 tl'yi bağkuruna yatırıyorsun, e tüm bunları kitabına uygun, namuslu bir şekilde yapıyorsan zaten dediğim durumun içine düşüyorsun tam olarak. daha saymadığım aklıma gelmeyen saçma sapan bir ton kalem ve gider vardır. ofisi ıvırı zıvırı.

    aynı durum şu an sanayi sektöründen tut da araba ustasına kadar birçok yerde geçerli. evet bir dükkana gittiğinde araba ustası seni 3-5 bin öpmeden bırakmıyor ama niye? tamam onların fırsatçılığı ayrı, bu adamın geçen yıl dükkana verdiği kira 20 binden bu sene çıktı 150 bine. yanındaki elemana verdiği masraf 5-10 binden çıktı 25-30'lara, yemeği, sigortası otu boku ayrı. haliyle birilerine geçirerek hayatta kalıyor. tabii çoğu fırsatçı olduğundan 3 arttıracağına 5 arttırıyor ve karşımızda günümüz türkiyesi.

    buradaki arkadaşın derdi de kendisi gibi kolaya kaçmayıp "girişimci" olarak hayata bir şeyler kazandırmaya çalışan, insanlar yararına iş yapan herkesi aynı kefeye koyup "gider gösterme" yasaklansın demiş.

    aylık 10-15 bin lira civarı iş için masraf yapıyorsam gider göstererek tüm yukarıda bahsettiğim ekosistem içerisinde belki 15 binin 2-3 binini zaten hafifletmiş oluyorsun hepsi o.

    sistemde bir şeyler yanlış çark ediyor evet ama iq'nuz diplerde olduğundan sorunu yanlış yerlerde arıyorsunuz.
  • sınırlandırılması daha doğru olur.

    bir müşterim akaryakıt firması için aldığı ürünü faturalandırmak istedi. şirket üzerine yapıyor ki vergiden düşsün. aldığı ürün de kadın ayakkabısı.

    şahsi her kalemini vergiden düşüyorlarsa iş bir üstdeki yazarın dediği gibi arge-yatirim vs olmuyor.
    iyi niyetli de olan bişey de değil.
hesabın var mı? giriş yap