• bolu belediye başkanının mültecilerden fazla vergi alması ile alakalı çıkartmayı planladığı tasarı ile alakalalı attığı tweettir.

    (bkz: https://twitter.com/…tatus/1419732123867619332?s=21)

    sanki yardıma muhtaç insanları kapılara koyuyoruz gibi bir tavırlar yazılmış. gördüğüm anda hiç hoşuma gitmeyen tweet.

    can bey farkındayız ülkenin size yaptıklarından sonra ülkeye dair umutlarınız kalmadı. kısmen haklı da olabilirsiniz ama bu insanlardan yıllardır ülkeye herhangi bir getiri beklemezken bu insanlar ülkenin her yerini ele geçiriyorlar.

    arap toplumunu sevmem, hele eğitimsiz sorumlulukları olmayan sorgusuz sualsiz gelen yanlış politikalarla gelen yanlış bakılan yanlış yaşayan bu topluluk. artık ülkemize insanlığımızı arablaştırmaya/ saçma salak gelenekler eklemeye başlıyorlar.

    belki siz yıllardır ülkeye gelmiyorsunuz ve bu olaydan haberdar değilsiniz ve mülteci ya da ülkesinden gitmek zorunda olan insanlara bulunduğunuz durum yüzünden sempati bekliyorsunuz ancak bu insanlar yıllardır nargile içip sokaklarda bağırıp kavga etmek dışında bu ülkeye hiçbir şey katmadılar. bunlar para harcasın diye yeni kafeler caddeler bazen bu tarz insanlar için tamamen arapça olan mahalleler açılmaya başlandı.

    bu durumu mültecilere yüklemiyorum sadece tabiki ama ülkeler her ne koşulda olursa olsun kapıları açtık, açarız, buyurun gelin, gibi sığ bir yönetimle mülteci almıyorlar.

    ancak bu olgu şu anda bu ülkenin bir sorunu ve bir şekilde birilerinin bunu konu yağıp çözülmesi gerektiğini düşünüyorum
  • biz savaşta vatanımızı bırakıp kaçacak, başka bir ülkede sığınmacı olarak yaşayacak bir millet değiliz. hadsiz. zevzek.
  • --- spoiler ---
    sayın başkan,
    dilerim hiç bir zaman, savaşta yanan bir ülkeden canınızı, ailenizi kurtarıp başka bir ülkede “misafir” olmak ve böyle düşmanca dışlanmak durumunda kalmazsınız.
    @tanjuozcanchp
    --- spoiler ---
    bayramda memleketine gidip sonra sığınmacı olarak geri türkiye'ye gelenler mi savaştan ailesiyle canını kurtarıp "misafir" olanlar yoksa kamyon kamyon taşınan ve sadece genç erkeklerden oluşanlar mı?

    edit: kendisinin yaptığı işleri beğenirim ve bazı konularda haklı görüyorum ama bu konu onlardan biri değil.
  • can dündür. sürgündür.
  • moderatör acil başlığı düzeltsin, espri kaldıramıyorum.

    başlık "can dündür" şeklindeydi ve düzeldi. hoşçakalın.
  • bu liberallerin de ülke dışından ahkam kesmesi hakikaten çok salakça
  • belâ, ağızdan çıkan söze bağlıdır. cüret, belâyı çağırır.

    kadere mi inanırsınız tesadüflere mi bilmem ama böyle konuşan insanların sonu gerçekten aynı muhtaç hâle düşmek oluyor. eleştirilerimizi doğru noktadan, hassas ifadelerle yapmamız gerekiyor.
  • tam iran islam devrimi’nde kendilerine özgürlük getireceğine inanan mollaları destekleyen solcu kafası vol.2021.

    edit: devamını biliyoruz zaten.
hesabın var mı? giriş yap