• soykırım! adalara gittiğimde kalacağım otele kadar (büyükada'nın en yüksek tepesindeydi) yürüyerek gittiğim ve ertesi gün de bisiklet kiralayarak hiç faytona binmediğim için tekrar gurur duydum. göbekli arap turistlerin yükünü çeken bu hayvancağızlara üzülmemek elde değil.
  • http://www.cnnturk.com/…dalarda-atlarin-buyuk-drami

    atların yetersiz beslenmesi/bakımsız olması, fayton çekmeye uygun olmayan atların kullanılması, tüm gün bilhassa yaz döneminde fazla koşturulup çatlamaları, yürüyüş hızında gitmesi gereken faytoncuların, araba süratinde gitmeye çalışması sonucu mahvolan atlar, kaza yapan faytonlar ve her yıl, kaza yapan faytonlar yüzünden pisi pisine hayatını kaybeden insanlar.

    adaları gezin ama bisikletle gezin!
  • insanin bile degerinin olmadigi bir ulkede umursanmayacak haberdir.
  • aşırı bir fazla çalıştırılan gerekli bakımları yapılmayan paragöz sahiplerinin elinde atların başına gelen durum, belli bir düzenleme de yok bir at şu kadar çalıştırılır, şu şu yaşları arasında atlar çalıştırılır, bakımsız kötü durumdaki atlar çalıştırılmaz diye. yasal bir düzünleme de yok bunların sahipleri arasında oluşturulan yazılı olmayan bir gelenek de yok. bu sistem düzeltilemiyorsa tamamen kaldırılıp yerini elektrikli motorlarla çalışan sistem kurulmalı, o zamana kadar faytona binme zulme ortak olma.
  • adaları modaları bilmemde geçen ay bolu abant da tanık olduğum benzeri olaylar silsilesi, bölgeye gelen arapları bütün göl etrafı boyunca üç otuz paraya dolaştırıp tüm bölgeye çöpatmalarına yardımcı olan at arabacılarının o güzel atlara yaptıkları zulüm, bir torba yemle tüm gün aç susuz ordan oraya gezdirilen o güzel yaratıklar adeta yaşayan ölü haline getirilmiş
  • kokudan ölen insanların sayısından azdır. yalan haber.
  • daha geçtiğimiz hafta büyükada da o hayvanların çektiği ızdıraba şahit oldum. nefes aldırmadan bayıra doğru koşturuyorlardı hayvancağızları. üzerlerinde de araplardan başka kimseyi görmedim. o faytonlar çok lazım mıdır böylesine piyasa oluşturmuş adamları engellemek kolay mıdır bilmiyorum. ancak bu eziyete bir şekilde son verilmesi lazım, bir denetim kontrol oluşması lazım. bunun yanında kokudan durulamaması yolda bisiklet sürenlerin faytonlar tarafından tehlikeye düşürülmesi de cabası.
  • nostaljik romantizm kisveti altında hem hayvanlara eziyet ediliyor adalarda hem insanlara. şerefsizler hem 100 tl istiyor hem de hayvanları koşturuyorlar. o tüccarlara para yediren zihniyete sokayım. yap oraya raylı sistem nostalji arıyorsan.
  • zaten atların tipinden belli, o kadar zayıf ve hastalıklı görünüyorlar ki...

    çok rahatsız edici bir görüntü oluşturduğu kesin, özellikle bu yüzden adalara gitmekten hiç öyle keyif almamışımdır.
  • şaka maka "bir yerde neyden çok olursa ondan da çok ölür." mantığında insanların olduğunu göstermiştir. aynı mantık türkiye'de insan ölümlerine de nüfus çok o yüzden ölüm de normal dediğinden insan hayatı bu kadar ucuz.
hesabın var mı? giriş yap