• gönderdikleri her ürünle kutunun boş kalan her yerini kağıtla doldurmaları sonucu oluşan israf.
    kırılacak eşyalara dikkat etmeleri özen göstermeleri gerçekten çok güzel, diğer firmaların yeterince dikkat etmediği aşikar ancak satin aldigim 3x7x2 cm ebatlarındaki kulaklığı 15 küsür cm'lik kutuya koymuslar ve boş kalan her yerinde ağzına kadar geri dönüştürülmüş kağıtla doldurmuşlar. he en azından geri dönüştürülmüş diyordum ancak o da sonuçta havadan gelmiyor, üretilmesi için enerji harcanıyor ve israf oluyor bu şekilde.
    şimdi de kedi ödülü aldım onda daha insaflı bir kutuya koymuşlar ancak yine kağıtla dolu kutunun içi.
    çevre konusunda biraz daha duyarlılık göstermesi gereken bir fima amazon türkiye. he bir de acilen kendi markalarını da satmaya başlamaları gerek.

    edit: ne küfür yemişim arkadaş, alti üstü kırılmayacak şeyi kocaman kutuda içini ağzına kadar kağıt doldurarak göndermeyin yazmışım. ki diğerlerinin de dikkat etmediğini ve amazonun bu yönünü beğendiğimi de eklemiş olmama ragmen n11 lobicisi ilan edilmişim.
    partholonun uyarısı üzerine geri dönüşümün verimliliğinin yalnızca %60 olduğunu ve bunu yapabilmek için de enerji harcanması gerektiğini belirtmek isterim.
    insanların okuduklarını götüyle anlamadıklari bir dünya dileğiyle.
  • bu konuda amazon'u eleştirebilirim. site üzerinden yazıcı kartuşu almıştım. kendisi 10cm² olsa koydukları kutu 30cm² felandı. kutunun içindeki boş kısım ise tamamen kağıt ile doldurulmuştu.

    evet gerçekten yukarıdaki yazar gibi gereksiz şekilde kutuyu kağıt ile dolduruyorlar. gerek var mı? bence yok.

    sirf bunu soylemye geldim adlı çaylak arkadaşın ricası ile edit:
    --- spoiler ---
    amazon her ürün boyutu için 100 farklı kutu kullanmak yerine, belli ebatlarda 10 kutu kullanıyor(sayıları sallıyorum) ve boşlukları kağıtla dolduruyor. kutu üretiminde kullanılan kartonlar genelde minimum 6ton olarak satılırlar ve aslında amazon az kullanılacak kutu boyutlarını elimine ederek kağıt israfını azaltıyor. tabi kutuya konan kağıtlar yine israf, ama daha az. ayrıca kağıt formunun geri dönüşümü ve üretimi kutudan daha kolay.
    --- spoiler ---
  • satıcı görevini yapmış, ürünü hasarsız olarak ulaştırmış; alıcı çıkan ambalajları geri dönüşüme ulaştırarak görevini yapmalı ve israfı önlemelidir.
  • israf olarak görmediğim durum. zira plastik poşetler daha büyük sıkıntı. kağıt en azından daha iyi şekillerde geri dönüşüyor.

    edit : kağıdı savunuyordum ancak üretilirken daha fazla enerji kullanılıyormuş ve kağıdın oluşturduğu karbon ayak izi daha fazlaymış.
    edit 2: tam tersini iddia edenler de var, en iyisi tüketimi olabildiğince düşük tutmak
  • çöpe atarsanız israf olur. ben müsvedde çalışma kağıdı olarak kullanıyorum.
  • şarj kablosu aldım 2 gün önce, satıcı amazon. dün kargo geldi. büyük bir kutu ile içerisinde kağıt doldurarak yollamışlar ürünü. her şeyin fazlası zarar.
  • kar amacı güden herhangi bir kuruluş gibi amazon da bu konudaki israfın yarattığı maliyetten kurtulmak için gereken çalışmayı yapacaktır. bu çalışmayı yürüten ekip de güzel bir prime hak kazanır.
  • bunlara hizmet vermeyeceksin, bunlara napacaksın amazon biliyor musun? ürünü böyle açılmıs kutuda içinde gezer vaziyette göndereceksin hasar görmüş olursa da "kağıt israfını önlemek için bu şekilde bir politika izliyoruz, biz yine de şikayet kaydınızı alalım" diye inim inim inletip buralarda salya sümük ağlatacaksın.

    süründüreceksin bunları, o muameleye alışkınlar. böyle hizmet görünce götleri kalkar "o niye yok" diye meriçleşirler. kağıt israfıymış sanki atıkların geri dönüşümüne çok riayet ediyor da haspam gelmiş burada amazon'a kabahat buluyor.

    tanım: olmayan israftır.
  • yalnız olmadığımı görerek umutlandığım konu. ben de kendilerine mail atmıştım bu konuda, kardeş siz ne yapıyorsunuz diye.

    e doğadan anlamaz, israf ne bilmezler çıkıp; bunlara kırık dökük yollayacaksın akıllanacaklar diye akıl satabilir kendince, düz adamdır. ne mantık vardır ne ilim ne bilim.

    bak dalyaprak, diyorlar ki 10 cm büyüklüğünde bir şeyi 12 bilemedin 15 cm büyüklükte bir kutuya koyarsın. he sen 10 cmlik ürünü tutup da 35 cmlik kutuya koyarsan, kalanı da kağıtla doldurursan bunu görenin içi acır. ama düz adam olunca ya kırık ya sağlam başka çare yok diye düşünürsün. iyi o zaman beton döksünler kutuya sen de mıh ile kırıp aç mına koyam.
hesabın var mı? giriş yap