• artık bir an önce gündeme gelmesi gereken düzenleme.

    android telefonlara google play harici bir kaynaktan uygulama yüklenmesine izin verilmemesi lazım. android kullanıcıları ücretli tüm uygulamaları apk yükleyerek ücretsiz bir şekilde kullanıyorlar. bu büyük haksızlık. google play dışında bir kaynaktan apk yüklemeye izin verilmezse bu sorun tamamen çözülmüş olur.

    biz keriz miyiz youtube premium, spotify, netflix tarzı uygulamalara her ay bi ton para ödüyoruz. adalet yerini bulmalı.

    edit: konu hakkında zaten çalışmalar yapılıyor. ama sadece android 13 yetmez eski sürümlere de aynı uygulama gelmeli.

    edit 2: bu androidçilerin ne kadar çirkef ve hırsızlık savunucusu olduğunu bu başlık altında görebilirsiniz. hep bir ağızdan "sanane kardeşim istediğimiz gibi beleşe kullanırız istediğimiz uygulamayı" demişler. bunun adı hırsızlıktır. hak yemektir. nasıl da güle eğlene övüyorsunuz hırsızlığı aklım almıyor. bir gün siz de sunduğunuz hizmetin karşılığını alamadığınızda anlarsınız ne demek istediğimi.
  • her uygulama markette yok!
  • (bkz: bir apple fanboyu ağlıyor gözleri yaşlı)
    android açık kaynaklı bir yazılım paşam. tüm üreticiler topluca yasaklasa, gider root atar yine kullanırım o apk'yı.
  • hiçbir zaman var olmayacak olan durum.

    android'in çalışma stiline tamamen ters la bu.

    edit: android open-source'dur. root atarak sistemin her şeyini değiştirebilirsiniz. windows tarzı bir kullanış bile sağlıyor custom rom'lar. o derece.

    kısıtlasalar bile root ile önüne geçilebilir. ayrıca haberlerde kısıtlama yazmıyor, "kullanıcıya bırakılacak" diyor. yani değişen bir şey olmayacak pek.
  • izne gerek yok zaten bu tarz yerlerden bi şeyler yükleyip üç kuruş kâr sağlamaya çalışanlar casus yazılımlar gibi çok çeşitli dertlerle uğraşarak bunun için zaten bir bedel ödemiş oluyorlar. tamam google play bir apple store kadar güvenli değil fakat yine de bi sağlamlığı var normal şartlarda.
  • google play’de arkaplanda apk indirip kuruyor cahilim benim.
  • (bkz: bir apple fanboyu ağlıyor gözleri yaşlı) isimli şiire konu bir yasaklama talebi.
  • android 13 ile olası bir durummuş.
    https://www.google.com/…3-sideloading-kisitlama/amp
  • yani android telefonlara apk yüklemesi yapılabiliyor öyle mi? böylece ücretli uygulamaları ücretsiz kullanabiliyoruz. way anasini. ben şok! derhal yasaklanmalı.
hesabın var mı? giriş yap