• enerji piyasası denetleme kurumu (epdk) akaryakıt istasyonlarında tek fiyat döneminin başlayacağını belirtti. full force, v max gibi ifadeler ile kalite farkını belirten yakıt türlerinin artık olmayacağı, tek tip mazotun, benzinin satılacağı ifade edildi. haberde yakıtın kalitesinin bütün araçlar için uyumlu ve güvenle kullanılacağı ifade ediliyor.

    epdk'nin almış olduğu bu karar istasyonlarda satılan yakıtın kalitesini nasıl etkileyecek? ticari araçlar ile hususi araçlar aynı fiyattan aynı yakıtı alacaksa kalite yukarıda mı aşağıda mı buluşacak?

    alan kişi tercihleri doğrultusunda hareket ederken bu tarz tekdüzeliğe ne gerek vardı, diye sormadan da edemiyor insan.
  • enerji piyasası düzenleme kurumunun (epdk), 5 mayıs 2024 tarihinde resmi gazete'de yayımlanan “8370 sayılı farklılaştırılmış akaryakıtlara ilişkin kurul kararında değişiklik yapılmasına ilişkin kurul kararı" ile yürürlüğe giren uygulama. bu kapsamda, akaryakıt istasyonlarında aynı tür akaryakıtlarda artık birden fazla fiyat olmayacak. yani normal benzin veya motorinin yanında v-power*, ultra force,* ultimate* adı altında başka bir fiyattan benzin veya motorin satamayacak. düzenleme ile tüketici nezdinde oluşan belirsizliklerin önüne geçilmek hedeflenmiş. bence fena karar değil. bu tür performans yakıtı adı altında daha pahalı benzin ve motorin satmanın önüne geçilmiş olacak. ayrıca belirtmediğin sürece pompacı en pahalı olanı dayıyordu. artık yapamayacak. bu arada uygulama 15 mayıs'ta yürürlüğe girecek.

    kaynak: https://www.aa.com.tr/…anmasina-karar-verdi/3209623
  • en ucuz yakıt için en yüksek fiyat uygulamasına geçilecek. kapitalist sistemde kapitali olan adam kaybeder sanıyorsunuz.

    bu süreçte alınan her karar maaşlı çalınanların aleyhinedir.

    t, normalde daha ucuza satılan malın kaktırılmasına neden olacak karar.
  • rafieriden çıktığı gbi depoya doldursunlr oldu olacak. rg3si olan katma degeri olana yazık.
    bize ynsımsı vasat ola daha daha pahalı olacak demektir.
  • hayatımda duyduğum en sikik düzenlemelerden ilk 5'e oynar. sebep ile sonuç arasında bu kadar bağlantısızlık olabilir. bir memur tarafından düşünüldüğü bin metreden belli bir karar.

    iki farklı fiyattan satılan iki farklı ürünün olması kullanıcıya seçenek sağlar.

    şimdi bunlar sanıyor ki, fiyatlar sabitlenince iyi olacak. halbuki olacak olan iki seçenek var:

    1. fiyatı düşük olan daha az temizleyici katkılı yakıtın fiyatı diğerinin fiyatına çekilecek
    2. benim gibi temizleyici özelliği daha yüksek yakıt tercih edenler siktir edilecekler ve tüm yakıtlar düz versiyona sabitlenecek

    her türlü zarar amına koyduğumun yerinde.
  • çok ta fena bir karar değil, enayi yerine konmanın bir anlamı yok. gereksiz performans yakıtlarını ortadan kaldırsınlar, asgari 95 oktan, dizel ise kükürtsüz avrupa kalitesi olsun, olay kapansın. performans aracı 98 oktan yakıt kullanılması gerekenler lpg taktırıp 110 oktan yakıta sahip olsunlar.
  • gayet iyi karardır siz sözlükçülerin boklamasına bakmayın.

    gereksiz kafa karışıklığı yaratıyordu mevcut sistem. yok v-max yok v-pro yok v-power yok fuel save. adam gibi tek bir tip motorin benzin geliştirin satın mis gibi.
  • akaryakıta yapılıyorsa gıdaya da aynısı yapılsın millet market market gezmesin öyleyse

    a marka piskevit niye x,y,z isimli marketlerde farklı fiyata satılsın her yer aynı satsın

    gıdayada aynı uygulama gelsin
  • rekabeti baltalayan yanlış bir uygulama. her benzin istasyonunun kirası aynı mı aynı fiyata satsınlar? fiyat rekabeti neden engelleniyor?
  • son entrylerde yanlış anlaşıldığı görülen karar. ülkenin en fularlı elitlerinin olduğu sözlükte bile haberin detaylarına bakma durumu olmadığından, son yazılanlara göre insanlar yazmaya devam ediyor.

    her akaryakıt istasyonu aynı fiyata satacak denmiyor, istasyonda satılan aynı tür her yakıt tek fiyat olacak diyor, istasyonlar yine kendi fiyatlarını vermekte özgür.
hesabın var mı? giriş yap