hesabın var mı? giriş yap

  • https://prnt.sc/kj5eun

    https://prnt.sc/kj5fuh

    https://prnt.sc/kj5ixe

    https://prnt.sc/kj5ka3

    ilk gordugumde animasyon zannedip, gercek bir kus oldugunu algilayinca cipil cipil gozlerle seyrine daldigim bir doga harikasi olur kendileri. simdilik platonik bir iliskimiz var, tanisa o da beni sever bence.

    ingilizce adi cok guzel; scarlet ibis. guney amerika'nin kuzey kiyilarinda yasar. trinidad ve tobago'nun ulusal kusudur ve armasinda yer alir. ozellikle bataklik cevrelerinde ve sulak alanlarda konuslanmis.
    boyu yaklasik 75cm, kanat genisligi 55cm ve ortalama 1.5kg agirliginda. gagasi uzun, koyu renkli ve asagi dogru egimli; su ve bataklik icinde avlanabilmesini bu uzun gagasina borclu. ayaklari yari perdeli.
    diyetini kabuklular, yumusakcalar, baliklar, bocekler ve kucuk yilanlar olusturur.
    kipkirmizi bir kus, yalnizca gagasi ve kanatlarinin ucu siyah. bu rengi agirlikli olarak karides gibi kirmizi kabuklu ve yumusakcalar yedigi icin almis (kanatlarin ucu niye siyah kalmis bilemedim). yavrular siyah/kahverengi, sonradan kirmizilasiyorlar.
    oldukca sosyal ve gocebe kuslardir; suru halinde hareket ederler. cogunlukla zeminde yasamalarina ragmen cok iyi ucucular ve sik sik goc ederler (bu arada kuslarin neden v seklinde uctuklarini ogrendim; en ondeki kus hava direncinin onemli bir kismini kestigi icin arkalardaki kuslar daha az enerji harcayarak ucuyorlarmis. ayrica suru ondeki kusun kanat hareketleriyle senkronize ucuyor, bu sayede hava akimindan minimum duzeyde etkileniyormus. ondeki kus yorulunca arkaya dogru suzuluyor, arkadaki kuslardan biri liderligi devraliyormus. hayvanlardaki muhendislik zekasina bak haha).

    ilk bakista kim inanir ki bunlarin gercek olduguna?
    https://www.youtube.com/watch?v=xmz0ajyqhru

    cok guzelsin scarlet, yine de kar baykusuna duydugum kara sevdadan kurtaramadin beni.
    kar baykuşu/@ah minel ask ve minel mevt

  • napacan, italya'dan lamborghini ithal edip ona mı binecen?

    düzeltme: lamborghini de volkswagen'e aitmiş. al işte ona da binemeyeceksiniz; deveye geri dönersiniz artık.

  • olay yerine adam öldürme ya da ölüyü yok etme maksatlı değil, bizzat tecavüz amacıyla gittiğine inandığım adam.

    (bkz: suphi altındöken/#49195515) entry'mde de belirttiğim gibi bu adamların ilk tecavüzü değil. fatih gökçe denen adamın hatıralar ve yaşananlar adında toplu tecavüz görüntülerini izlemesi daha önce toplu tecavüz gerçekleştirdiğinin kanıtıdır. burada yaptığı paylaşımda ise gerçekleştirdiği ve hiçbir zaman enselenmediği tecavüzlerin dalgasını geçip, toplu tecavüzlerini gerçekleştirdiği arkadaşlarına facebook üzerinden selam çakmıştır.

    suphi altındöken'in değiştirdiği ifadesinde arkadaşı ve babası kız ölmeden olay yerindedirler. burada avukatın katkısı büyük çünkü gelecek otopsi raporunda kızın ölüm saati netlik kazanacak ve suphi'nin tutarsız ifadesi başını yakacaktı.

    suphi kız henüz sağken ve muhtemelen başına geleceklerden habersizken babasına ve fatih'e toplu tecavüz için yer bildirdi. daha olay yerine varamadan özgecan'la suphi arasında arbede çıktı. kız yaralandı. tecavüz olmadığını iddia ettiklerine göre tecavüzü gerçekleştiremediler. ama olay yerindeyken özgecan sağdı ve bu olaydan onu öldürmeden sıyrılamayacaklarını anladılar. ve tecavüz edemeden kızın ellerini kesip, öldürdüler ve ceseti yaktılar.

    ilk tecavüzleri olmadığına eminim, ve bu ilk cinayetleri olmayabilir.

    civardaki, adamın seyahat ettiği illerdeki bütün kayıplar, bütün tecavüzler, bütün cinayetler incelenmeli, geçmişe dönük araştırmalar yapılmalı, tecavüze uğrayıp da korkudan susan bütün kadınlar ve çocuklar medya yoluyla anlatmaya teşvik edilmeli. bu işin altından çok pis kokular alıyorum. bu adamların bütün arkadaşları da gözaltına alınıp sorgulanmalı.

  • ingilizce kursu hocasına "do you know how i met your mother?" diyerek kısa süren bir gerginliğe sebep olmak.

  • hepimizin başına geldiğini düşündüğüm bir durumdur. bir aracı satın alırsınız, aylarca hatta belki yıllarca binersiniz. sonra bir gün temizlik yaparken ya da belki yolculuk esnasında her zaman kullandığınız bir düğmeye 2 kere basınca, her zaman çektiğiniz kolu 3 sn falan çekili tutunca, cd-mp3 çaların bir tuşuna belli aralıklarla basınca gibi rütinin dışında bir hareket yapınca aracın farklı bir özelliğini keşfedersiniz. en acısı ise bu özelliği bilmediğinizi fark eden bir arkadaşınızın size mal muamelesi yapmasıdır.

    2 yıldır kullandığım fiat punto evo 'mun sinyal kolunu 3 sn arayla 2 defa sola çevirdiğimde aracın turbo konumuna geçmesi beni işbu entryi girmeye sevk etmiştir. şaka lan şaka, 77 beygir araba zaten, ne turbosu. sinyal koluyla ilgili dandik bir özellik keşfettim sadece.

    edit :imla