hesabın var mı? giriş yap

  • kılıçdaroğlu'nun bugünkü konuşmasından bu sonucu çıkaran kim varsa, ilkokula yeniden başlamasını, temiz bir sayfayla tekrar denemesini tavsiye ediyorum.

  • zaman disi yasam eski kocasiicin yazdigi senaryo.. evet haklisin herkes yazamaz oyle bir metin.
    "her varolus kendisiyle birlikte olumu de getirmiyor mu"
    daha ne diiim?

  • şeffaflık ne güzel şey değil mi? melih gökçek zamanı eminim bu puanlara hepiniz ulaşıyordunuz.
    bakın bu mülakatları yapan kişiler adildir değildir bilmem. dikkat çekmek istediğim nokta şu: şeffaflık ne güzel kontrol mekanizması sağlıyor ibret al. ülke böyle yönetilse keşke paralarımız nerelere gidiyor bilsek, liyakat var mı takip edebilsek.

  • çoğu zaman bana nasıl bu kadar sabırlı, sakin, tahammüllü olduğum soruluyor. sanıyorum bunun sebeplerinden biri üniversite okumamış olmam. türkiye'de sarsılmaz ast üst ilişkisiyle, statükocu yapısıyla, kraldan çok kralcılığı ile, kayırmalarıyla, kaydırmalarıyla, entrikalarıyla tam bir ortaçağ derebeyliği zihniyetiyle yönetilen bu kurumlarda örselenmediğimden cebimde bolca tahammül kaldı diye tahmin ediyorum.

    savcılığa verdiğim her 10 ifadeden 7'si öğretim üyelerinin şikayetleri üzerine oluyor. asker değil, adnan hoca değil, milletvekili değil. bu öğretim görevlileri "eleştirel düşünce", "fikir ifade özgürlüğü", "mantıksal çözümleme" öğretecekler.

    siz kimsiniz yahu? kendinizi ne zannediyorsunuz? kim sizi bu kadar havalara çıkardı? paper'larınızı alsam, önce intihalleri ayıklasam, sonra da yerel, ucuz, parayla makale yayınlayan mecralardaki yayınlarınızı elesem, h-index'inizi hesaplasam bir avuç düzgün insan kalırsınız. onlar da zaten öğrenciyi düşmanıymış zannetmeyenler çıkar. geri kalanınız hayata daha iyi bir akademisyen, daha iyi bir eğitim adamı, daha iyi bir insan olarak tutunmak yerine zamanında bedelini biat ederek ödediğinizi düşündüğünüzden aynı bedeli ödetmeyi hak gördüğünüz o çürük sistemin boktan çarklarını yağlamaktan başka bir iş yapmıyorsunuz.

    o çarkın içinde onunla beraber kül olup gideceksiniz. yerinize yepyeni aklı beyni açık bir nesil gelecek. sizi ne kimse hatırlayacak ne de kimse size minnet duyacak. tarih sizi ufak puntoyla ufak utanç dolu bir paragrafa sıkıştırdığıyla kalacak.

    sizin vereceğiniz eğitimin bende eksik olmasından dolayı da son derece memnunum. gelecekteki tercihlerimi de sizin gibilerin olmadığı bir dünyadan yana yapmaya devam edeceğim.

  • bu cümleyi ancak, emekçi gariban bir amcaya kurabilirsiniz. akp'li tayfadan birini görünce, cübbenizde ilikleyecek düğme ararsınız.

  • küçük oğlum ilkokul 2. sınıfa gidiyor. cumartesi akşamı arkadaşını evine bırakırken aralarında geçen aşklı meşkli diyaloğa istinaden sordum:
    -kim oğlum aşkın, ekin mi?
    cevap verdi:
    - yok. o benim kankam artık. eskiden aşkımdı da, sonra biz arkadaşız dedi. hem biz onunla çok beraber oluyoruz. ben aşkımı sadece mert'e söyledim kimseye de söylemem.
    adam olayı çözmüş dedim içimden.
    arkadaşının annesi bir ara yalnız kalınca kulağıma eğildi:
    -senin oğlan kendinden 2 yaş büyük 4. sınıfa giden bir kıza aşık olmuş.
    güldüm. üzüldüm sonra, demek ki çekiniyor durumdan ki sadece bir arkadaşı ile paylaşıyor. bir kaç gün geçti:
    -oğlum bana anlatmak istediğin bir şey var mı? aşkını da benden saklıyorsun.
    suratını astı:
    -evet, çünkü güvenmiyorum. hem anlatırsam her şey bozulacak gibi hissediyorum...

    ağlayasım geldi...

  • milliyet'in haberine göre cenazede dayısı demiş ki;

    “hukuk fakültesi’nde okuyan bir çocuktu. bu çocukların bu hale gelme nedenleri nelerdir ? bu çocuklar da bizim canımızdır. biz insan değilmiyiz. bunu terörist diye yazacaklar. bu ülkenin asıl teröristi kimse ona lanet olsun. terörist bu ülkeyi soyanlardır. 30 bin kişinin katiline terörist diyemeyenler bu hukuk fakültesinde okuyan çocuğa terörist diyorlar. buradan ilan ediyorum şafak yayla terörist değildir“

    kafayı yiyeceğim bu gidişle, şehit edilen savcıya üzülüyorum, öldürülen solcu çocuklara içim ayrı yanıyor, ülkücü çocuklara ayrı... allah sonumuzu hayır etsin, umarım sağduyu çağrıları artar ve daha fazla insan ölmez, çok şey mi istiyorum ya rab!

    ağla sevgili yurdum ağla

  • kullanmayı bilen için çok büyük bir tasarruf kaynağıdır.

    1- kartın tüm borcu her ay kesin olarak ödenecek, ödeyemiyorsan veya ödeyemeyeceksen en kısa sürede kullanmayı bırak.

    2- kampanyalar takip edilecek, alışverişler ona göre bekletilip kampanya çıkınca yapılacak.
    önemli not: şu anki gibi enflasyonist bir dönemde dikkatli uygulayınız.

    3- kampanyayı tamamlamak için ihtiyaç harici ürün -gelecek puanın/faydanın bedeli ürün bedelini geçmediği sürece- alınmayacak.

    4- harcama tutarımız kurtardığı ölçüde aidat ödenmediği ya da aidatı kurtardığı sürece farklı bankalardan kartlar kullanılacak ve aidat ödendiği sürece ek kart kullanılmayacak.
    bunu bir ara not ile açayım: çoğu banka aylık ortalama 1500 üstü harcama yapılıyorsa ufak bir blöfünüz ile kart aidatını geri ödüyor. bu nedenle maksimum fayda sağlamak için harcama tutarınıza göre kart sayısını artırınız.

    5- bunu herkes yapamayabilir ama mümkünse gecelik faiz/fon geliri veren bir hesap açılıp kredi kartına harcama yapıldıkça bu hesapta kredi kartına ödenecek tutarlar toplanacak.

    6- vade farkı aynı tutarın faiz gelirini geçiyorsa nakit/tek çekim alınacak.

    7- vade farkı/nakit indirimi olmadığı sürece kredi kartı ile ödenip maksimum taksit/erteleme yapılacak.

    8- bazen piyasa faizinin altında nakit avans kampanyası sağlanır, bunlardan yararlanılıp para gecelik faiz/fon geliri için kenara atılacak.

    9- x lira indirim x+%20 puandan her zaman daha avantajlıdır. benim gibi puanları market ve akaryakıt alışverişi gibi yüklü ve sabit giderlere harcıyorsanız bile indirimi tercih ediniz.

    10- borcu son ödeme gününde tamamını olacak şekilde ödeyin. bu ödeme kredi puanına yansımayacağından limit sorunu olmadıkça hesap kesimi öncesi ödeme asla yapmayın. mantık parayı mümkün olduğunca işletmek.

    tüm kart borcunu bir hesaba atıp biriktirmek hariç saydığım her şeyi tamamen uygulayabiliyorum. eşimle beraber 6 farklı bankadan 9 farklı kartımız var. her ay elektrik, doğalgaz, kyk ve hayat sigortası ödemelerini 3/6 taksite bölüyoruz her şeyi kartla alıyoruz ve kampanyaları mümkün olduğunca takip ediyoruz.
    borç ödeme ertelemenin karını tam hesaplayamıyorum ama aylık %1 civarı olması lazım.
    market, giyim, elektronik harcamalarında ise ortalama yüzde 5 puan getirisini kesin tutturuyorum. totalde senede yarım maaş kurtarsanız bile -ki azıcık dikkat ile rahatlıkla mümkün- bu çok büyük kazanç demektir.

    not: kartlar ve özellikleri ile ilgili de bir ek yapayım.

    öncelikle 2020'de kredi kartıyla aylık ortalama 1500 - 2000 lira gıda/temizlik, 500 lira giyim, 400 lira akaryakıt harcaması yaptım. bu yıla özel olarak ortalama 1500 lira da elektronik harcaması yaptım. (elektronik cihazların çok pahalanacağını düşünerek eskiyen ve yeni almayı düşündüğüm cihaz alımlarını gerçekleştirdim.)

    axess (akbank), bankkart (ziraat), enpara(qnb), doctors(qnb), sağlam kart(kuveyttürk), paraf(halkbank), world kart(yapı kredi) eşim ve bende var. babam ve annemde farklı olarak bonus (garanti) ve advantage (hsbc) da mevcut. maximum (iş bankası) 2 yıl önce kampanya miktarı çok azaldı diye kapattım sonra takip etmedim.

    sadece son yıl için konuşursak puan/indirim açısından benim için en avantajlılar sırayla paraf, axess ve daha geriden gelen world idi.

    üçü de mobil/qr kod ile ödemeyle birleşen; gıda, akaryakıt, giyim ve elektronik için güzel kampanyalar yaptı. puan/indirim oranı %5-10 arasını tutturdu.

    enpara kredi kartı ile fatura ödemelerine komisyon almaması ve her ay işlem sınırı olsa da hemen her şeye taksit yapabilmesi ile(kyk, aöf ödemeleri dahil) öne çıkıyor. bankkart her şeye taksit yapmasa da işlem sınırı olmadan taksit yapıyor.
    garanti akaryakıt, market ve giyim kampanyalarını çok sık yapıyor. özellikle money bonus varsa ve migrostan alışveriş yapıyorsanız öneririm. (garanti fi tarihinde benden hesap işletim ücreti kesip geri iade etmediği için kılım bu nedenle kullanmıyorum.)
    qnb doctors hem kampanyası kısıtlı hem de puanı harcayacak yeri bulmak ölüm bu nedenle pek kullanmıyorum, aidat olmadığı ve limiti enpara ile ortak olduğundan duruyor.
    sağlam kart aidatsız diye aldım, bir kere kullandım, düzgün kampanya yapmıyor, kart da öylece duruyor.