hesabın var mı? giriş yap

  • kendisiyle ilgili az bilinen bir gerçekten söz etmek istiyorum.

    7 nisan 2018 tarihinde cnn türk'te katıldığı bir program, onun havuz medyasında katıldığı son tartışma programı oldu. kendisi, o tartışma programında söyledikleri sebebiyle iktidar yanlıları tarafından kara listeye alındı. o program, cnn türk'ün (nam-ı diğer penguen medyasının) internet sitesinden kaldırıldı, sansürlendi ve yayınlanmadı.

    peki o programda serdar kuzuloğlu neler söylemişti?

    * türkiye'de eğitim kalitesinin artmasında en büyük engel imam hatiplerdir.

    * çiftlik bank'ın açılışında "esirgeyen ve bağışlayan allah'ın 99 adıyla sizi selamlıyorum, kudüs kırmızı çizgimiz, yerli ve milli hamlemiz" vs... diyerek insanları kandırdılar.

    * din, insanlara dokunulmazlık zırhı kazandırıyor. siz sahtekar da olsanız dini kullanarak ilerleyebiliyorsunuz.

    * bu ülkeye ben sömürge valisi olarak atansam, bugün ne yapılıyorsa ben de aynısını yapmaya çalışırım.

    * rakamlara bakalım, türkiye 38 oecd ülkesi arasında 35'inci sırada. bizden sonra afrika geliyor.

    * imam hatiplerin üniversite kazandırma oranı %18, yeterli eğitim veremiyoruz ve sürekli imam hatip açıyoruz. güzel sanatlar fakültesi açabiliyor musun hayır? her mahalleye bir tane açılması kanunu onaylandı.

    * sunucunun "türkiye'de bunun bir talebi var" argümanına "türkiye'de talebi olan her şeye bu anlamda karşılık veriyor muyuz?" sorusunu sordu.

    * "imam hatip'te yaratıcılık dersi verebilir misiniz?" sorusunu sordu

    * dinle aldatmak diye bir kavram var. dinden bahsettiğinizde anında taraf ya da karşıt olarak algılanıyorsunuz. eğitim böyle bir şey değil.

    peki hiç mi bu yayından kayıt yok? evet yarım yamalak da olsa bir kayıt var, buradan veya buradan bu anlara tanık olabilirsiniz.

  • e olm e hadi benim param var altın aldım sen niye ampir ampir konuşuyorsun etrafta derse ne diycen?

  • öncelikle başlığı açılmışsa affola lakin;

    (bkz: aramaya inandım ancak bulamadım)

    sol frame saçma sapan trollerden geçilmiyorken gelin biraz da bilim konuşalım.

    diyelim ki ışınlanma deneylerinden birine gönüllü oldunuz ve yapılan deney sonucu bilinmedik bir galaksideki bilinmedik bir yıldız sistemine dahil olan bir gezegene gönderildiniz. ve tesadüfe bakın ki orada bizden başka canlı formları da var. bu ileri teknolojiye sahip gelişmiş canlılar hikayenizi dinlediler ve size inandılar. şanslı gününüzdesiniz ya.. bir de size bir iyilik yapabileceklerini ve sizi dünyaya geri gönderebileceklerini söylediler. fakat bunun için, sizden evinize giden yolu ya da en azından evinizin konumunu onları bildirmenizi istiyorlar. evinize dönüş fırsatı yakaladığınız bu anda dönüş yolunun tek koşulu dünyanın evrendeki konumunu onlara tarif edebilmeniz.. böyle bir senaryoda, nasıl tarif ederdiniz evinizi?

    dünyanın ve güneş sisteminin evrendeki yerini bilmezlerini bekleyemeyiz tabii ki. hatta dünyayı güneşi bir kenara bırakın samanyolu galaksisi nasıl tarif edeceksiniz? spiral bir galakside mi diyeceksiniz?

    (bkz: here we go)

    edit:imla

    edit 2: ya rica ediyorum daha fazla "beyin yakan soru değil" temalı mesaj atmayın. soruyu ilk seferde de anlayamamak değil "beyin yakan", beyin yakan demek, sorunun cevabını vermeye çalışırken yaşadığın afallama ve zorluk derecesidir. her gün kadın, erkek, siyaset konuşuyoruz farklı bir konu olsun, onu tartışalım istedim yoksa kimsenin beyni ile derdim yok. benim yanmadı ne olacak şimdi diye mesaj atmak çok gereksiz.

  • lan bu dışarda yemek yemeyin salçalı makarna yapın evde yiyin diyen mal sürüsü sosyal hayat, eğlence, gezme tozma, stres atma vs'den zerre anlamıyor. bira pahalı, evde yapın. rakı pahalı, etil alkol. sinema pahalı, kaçak izle. iphone pahalı, reedmi al. et pahalı, tavuk taşşaa ye. tatil pahalı, köye git. sigara pahalı, içme. araba pahalı, otobüse bin, anandan arabayla mı doğdun? ledtv pahalı, tüplü neyine yetmiyor? koltuk zamlandı, bir yıl yerde otursan ölmezsin. damacan su kaç lira oldu? suyu da az iç amk. umumi tuvalet pahalandı, gel ağzıma sıç.
    allah belanızı versin sizin. sizin yaşadığınız şey hayat değil ama siz anlamıyorsunuz, anlamayacaksınız.

  • benim icin mahsuru yok.

    show dunyasi mi lan bu lider karizmasi bekliyorsunuz ? basbakanin gorevi belli, onu yapacak. bunu yaparken sahip olmasi gereken en onemli sey "karizma" degil, "durustluk". en olmamasi gereken, ortaya ciktiginda gorevinin sona ermesi gereken sey ise "yalan".

    nasil bir lider profili varsa kafanizda bilmiyorum ama olmasi gereken rte'nin tam tersi.

  • kendi içinde çelişen tespit. yozgat'ı bizatihi yozgatlılar işgal etmiştir ve canım şehri öyle bir hale getirmişlerdir ki, kimse ele geçirmeye tenezzül etmemiştir.

    peşin edit: çorumlu arkadaşlarım var.