• okul bahçesinde bir gün geziyordum
    hoca çağırdı "albert buraya gel"
    "buyrun hocam"
    dedi "çıkar kalem"
    cebimden plütonyum-239 çıkardım
    dedi "çıkar defter"
    formul kağıtlarını çıkardım
    dedi "çıkar harita"
    işte güzelim orada senin
    benim vücudumda bıraktığın
    üç beş tane foton yarası varya
    işte onları çıkardım
    hoca dedi "bunlar ney"
    hocam üç beş foton yarası
    sanki sanırsınız ki piskopatın allahı
    ama bilmezsinizki o üçbeş foton yarası
    ela gözlü sevdiğimin hatırası

    sanirim sair ile filozof arasi biseymis einstein.
  • einstein ın öğretmeni annesine bir mektup yazar. annesi mektubu alır okumaya başlayınca bir yandan da ağlamaya başlar. hem okuyup hem ağladığını gören einstein annesine sorar ne yazıyor diye. annesi de der ki; " öğretmenin diyor ki einstein sınıftaki diğerlerine göre çok üstün, burada anlattıklarımız onun için yetersiz kalıyor. onu derhal buradan alıp başka şartlar altında eğitmeniz gerekiyor". bunun üzerine annesi einstein ı okuldan alır ve eğitimini bizzat kendisi vermeye başlar. aradan yıllar geçer einstein in küçük iboya benzeyen annesi (bkz: einstein'in annesinin küçük ibo'ya benzerliği) ebedi hayata intikal eder. einstein artık büyük bir dahidir. ve bir gün eline bu mektup geçer. mektubu açar okur ve o da ağlamaya başlar. mektupta aynen şöyle yazmaktadır ;" sayın küçük ibo hanım, oğlunuz tam bir gerizekalı. onu bu şartlar altında burada tutamayacağız. " buradan birkaç tane sonuç çıkmaktadır ;

    1- einstein bir türk olsa idi şayet ne yapar ne eder annesi mektubu okurken onu yırtılmak pahasına elinden alıp okumaya çalışırdı. böylece hikaye başlamadan sona ererdi.

    2- kadın bir türk kadını olsaydı einstein ı bi temiz döver, sonra gidip hocasına şunları söylerdi ;" hocam etmeyin eylemeyin bi emekli maaşımız var. bura dışında ben bunu alıp nereye yazdırayım. siz bunu salak malak alın okutun bişiler yapın işte."

    3- kim ne derse desin herkesin ilk öğretmeni analarıdır

    4- ne şairi ne filozofu einstein bir sebze meyve halcisidir. ( şair filozof ne alaka aq.. )
hesabın var mı? giriş yap