• lüzumsuz yanan büyük tek bir ampül var. o ampülü söndürün, bütün ülke rahat edecek emin olun.
  • belki inanmazsınız ama 4 ay önce gaz lambası aldım.
    dekor olarak aldım ama yakın zamanda kullanacağıma o kadar eminim ki.
    bu daha iyi günlerimiz diye düşünüyorum.
  • fırını asla kullanmayacaksın, çamaşırı bulaşığı elde yıkayacaksın, ütüyü götünde kızdırıp ütüleyeceksin, izlediğin dizi-film-haber neyse biter bitmez tvyi kapatacaksın, mum yakıp romantik ortamın tadını çıkaraksın, kettle vs kaldırıp balkona topladığın çalı çırpıyı tutuşturup çayını demleyeceksin, kapının ziline basmayacak ve tıklatacaksın, telefonu evde değil arkadaşta sarj edeceksin, müzik setini açmayacak şarkını kendin çalıp söyleyeceksin, sıcak duş değil soğuk alacak ve daha dirençli olacaksın her aklımızı sizle mi paylaşacağız?
  • tek zamanlı tarife kullanıyorsanız hangi saat tüketirseniz tüketin aynı parayı ödersiniz. sürekli yok şu zaman bu zaman tüketin tavsiyelerinden vazgeçin artık. hele bu tarifedeyken gidip tasarruf ediyorum zannedip sabaha karşı çalıştırırsanız bu durum en çok kimin işine gelir biliyor musunuz? dağıtım şirketinin...

    çok zamanlı tarifeye geçecekseniz eğer farklı türlü cambazlıklar yapmanız lazım zira tamam en ucuz saat 22:00-06:00 arası eyvallah ama en pahalı zamanda sizin evde olduğunuz 17:00-22:00 zaman dilimi. ha burada karanlıkta otururum, tv, bilgisayar, çamaşır, bulaşık makinesi çalıştırmam diyorsanız buyurun tabi deneyin.
  • aramadan bulduğum yollar.

    tek başına kaloriferli 1+1 evde yaşayan bir insanın kışın aylık 150 kwh tüketmesi için özel çaba göstermesi gerek. yaşam tarzım da elektrik tüketmeye gayet yatkın üstelik. ancak yazın klima bütün hesapları alt üst eder elbette. onu da elektrikten bağımsız başka bir durum olduğu için büyük olasılıkla kullanmayacağım zaten.
  • kısaca yaşamıyorsunuz. bu elektriği bedava nasıl kullanacağız arkadaş 1400 lira fatura geldi geçen ay. bu ay 2000 lira gelir. sokarım böyle işe. aldığımız maaş faturalara gidiyor. devlet neden vatandaşın cebini hiç düşünmüyor? adam 6000 lira maaş alsa ne olur 3 bin lirası faturalara gittikten sonra? oy moy yok bunlara.
  • hayatımıza neandertal olarak devam ediyoruz. böylece yaşanan tüm saçmalıklardan kendimizi soyutluyoruz. ama kendinizi fazla kaptırıp yarın bir gün seçim olduğunda o mağaradan çıkmayın. çıktığınızda hiçbir şeyin farkında olmadan yaşayan kesim gibi yapacağınız belli çünkü.
  • eğer benim gibi doğal gaz altyapısı olmayan bir semtte yaşıyorsanız, boşuna aramamanız gereken yollardır. zira yok öyle bir şey. ha ancak yukarıdaki arkadaşların da bahsettiği gibi mağarada yaşar gibi yaşarsanız belki mümkün olabilir.

    evi elektrikli cihazlarla ısıttığımız için sadece en çok vakit geçirilen 2 odayı ısıtıyoruz. birinde yağlı radyatör diğerinde de klima var. onlar da tüm gün çalışmıyor. en sıcak saatlerde kapalı, yatarken de kapatıyoruz. banyo, koridor falan hep soğuk tabi.

    bunun dışında fırın, tv, buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi, bilgisayar, elektrikli şofben, kahve makinesi gibi oldukça standart cihazlar kullanıyoruz haliyle. hani insanız ya, hani mağarada yaşamak istemiyoruz ya... o yüzden böyle ufak tefek şımarıklıklarımız var işte!

    velhasıl, geçen sene bu zamanlar yukarıdaki gibi bir kullanımla 1000kw üzerinde tüketimimiz olmuş... yani muhtemelen bu sene 2000tl üzerinde elektrik faturası ödeyeceğiz. üstelik evimiz tam ısınmıyor ve kullandığımız her cihazı olabildiğince idareli kullanmaya çalışıyoruz. ama klima ve radyatör haliyle hayvanlar gibi yakıyor ne kadar az kullansanız da. diyecek söz bulamıyorum.

    muhtemelen kiradan yüksek elektrik faturası ödeyeceğiz. bu benzersiz deneyimi bizlere yaşatan akp'ye ne kadar teşekkür etsek az!
hesabın var mı? giriş yap