6 entry daha
  • bu noktada, kürt milliyetçilerinin turko kürtler'den neden zerre haz etmediğini açıkladık. şimdi gelelim, son zamanlarda ne hikmetse pıtrak gibi patlayan türkçü oluşumların neden bütün politikalarını turko kürtler üzerine kurmuş olduğuna ve ortada tezgahlanmaya çalışan büyük oyuna.

    2000 senesinden bu yana, kemal derviş'in başlattığı ekonomik politikalar sebebiyle tarımsal sübvansiyonlar kaldırıldı. yine öncesinde, doğu'da uygulanan şehre göç ettirme politikasını da göz önüne alırsak, bütün türkiye gibi kürtler de hızlı bir şehirleşme sürecine girdiler. bu süreç aynı zamanda, onların türkler ile etkileşime girme sürecini de hızlandırdı. bu nedenle, günümüzde, turko kürtler'in kürt nüfusu içersindeki payı giderek artıyor ve artacak da ( % 100'e doğru gidecek). üstelik, pkk'nın dağdaki askeri etkinliği de iyice azaldı. bu yeni durumda, kürt milliyetçileri, feodal ve taşra temelli eski propaganda politikalarını değiştirmek durumundalar. zira şehirli turko kürtler için bu propagandalar bir şey ifade etmeyecek bir yerden sonra. fakat kürt milliyetçilerinin bu noktada eli çok bağlı. zira kürtlerin turkolaşma süreci, en az hurrilerin kürtleşme süreci kadar masum ve karşı konulamaz. şimdi bu durumda, olaya daha geniş bir perspektiften bakalım. pkk ve türevlerinin ipini kim elinde tutuyorsa artık, kürt milliyetçilerinin elinin kolunun bağlanmış olması sebebiyle, piyasaya yeni bir aktör çıkardı. türkçüler ya da türk ırkçıları.

    sosyolojide, bir olgu vardır. bir insanın dahil olmak istediği bir toplum / sınıf tarafından reddedilmesi, o insanın ruh durumunda o topluma karşı çok derin çatlaklar açar. bunu avrupa'daki yabancılar üzerinde gözlemleyebiliriz. örneğin, aslında, tek istedikleri, basit beyaz fransızlar gibi fransız olmak olan cezayirliler'e ve faslılar'a, fransız olamayacakları yazılı olmayan toplum kuralları tarafından her seferinde hatırlatıldı. bu da onları, fransız toplumuna karşı inanılmaz bir şekilde kinlendirdi ve en sonunda malum isyanlar yaşandı. geçmişteki büyük milliyetçiler de böyle yaratılmıştır zaten, girmeye çalıştıkları toplum tarafından reddedilerek.

    işte, yeni yeni türeyen ve toplumumuzun tamamen yabancı olduğu türk ırkçılarına biçilen görev de budur. türk ırkçı sitelerine bakın, adı geçen ve hedef alınan bütün kürtler'in hespi istisnasız turko kürtlerdir. bu tesadüf değil, çünkü türkçüler'in ipini elinde tutanların amacı da, turko kürtleri hedef alarak, onları, türk kimlikleri sorunlu hale getirerek, kürt milliyetçilerinin hiçbir şekilde başaramayacakları bir amaca ulaşmaktır. kürt milliyetçileri, turko kürtler'e "aman ha ince belli bardaktan çay içmeyin, türkleşirsiniz" dese hiçbir şey değişmez ama bir türk onların yeni oluşmaya çalışan kimliklerini hedef alarak onları dışlasa, onları istese de "turko" olamayacağı şeklinde aşağılasa çok şey değişir. işte bu yüzden, durduk yere türk ırkçıları, budun bilmem neleri pıtrak gibi patlamıştır. 50 senedir olmayan olayın birden bire, 4-5 sene içinde patlamasının altında bu gerçekler yatar. kimse oyuna gelmesin. bu adamların sabah akşam yılmaz erdoğan* ile uğraşmaları boşuna değil.

    allasen, nedir yılmaz erdoğan ile bu adamların sorunu ? burada ince bir çizgi var. kim olursa olsun, bu toplum pkk gibi bir terör örgütü ile bağı ortaya çıkan birisini affetmez ve onu haklı olarak alaşağı eder. fakat yılmaz erdoğan'ın böyle bir şeyi yok ki (en azından bilindiği kadarı ile). yılmaz erdoğan, örneğin, kürtçe eğitim isteyebilir, kürtçe'nin resmi dil olmasını isteyebilir ya da diğer benzer taleplerde bulunabilir ki, resmi olarak ağzından bu konuda bir şey de çıkmadı ama farzet ki istedi. bu onu pkk'lı yapmaz. öte yandan, yılmaz erdoğan, bugüne kadar türk edebiyatına ve tiyatrosuna yaptığı katkılar sebebiyle bu türkçü budunların olduğundan bin misli daha faydalı olmuştur türk toplumuna. ha, olur ya, olacak demiyorum ama, yarın kendisi ahmet kaya'nın düştüğü hataya düşer de, vallahi ben apoyu özledim diye çığırırsa, çıktığı basamakları da bu toplum hızla geri indirir. birlikte yaşadığın topluma bu tür bir ihanetin affı yoktur zira. fakat şu hali ile niye onunla bir sorunum olsun ki ?

    işte bu şartlar dahilinde, herkes pıtrak gibi patlayan türkçü budun şeysilerine biçilen ihanet görevini çok iyi bilsin ve öğrensin. bilen bilmeyene anlatsın, kimse gafil avlanmasın. geçmişte zaman zaman avlandık*, onun için de affola. ama ben şahsım adına bu oyuna bir daha gelmem. tabii, bu demek değil ki, pkk veya türevlerine müsamaha gösterilecek, bu konuda dün neysem şimdi de oyum, bu da böyle biline. şu an içinde bulunduğumuz süreç, kürtlere karşı özellikle şehirlerde provakasyon yaratma çabaları ile dolu. özellikle mersin'e dikkat edin. bu oyuna gelmememiz lazım.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap