6 entry daha
  • "24'ün kurgu-bilim versiyonu" dedi bir dost. "hayır" dedim. regenesis önünde sonunda devlet politikasını olumlayan bir dizi değil. terörün kaynağı neresi olursa olsun reddeden bir dizi.

    karakterlerin her biri klişe. ama çok iyi işlenmiş klişeler olduklarından kelli hiç de göze batmıyorlar. olaylar ziyadesiyle david sandströmün etrafında dönüyor. david o kadar rahatsız edici bir karakter ki onun etkisini azaltmak için başka bir karakter yaratmış regenesis senaristleri: bob melnikov. david'in özelliklerine bakarsak insanları umursamaz bir yapıda olduğunu görürüz. oysa bob çok içli bir çocuktur. dizilerinde, filmlerinde emrah nasıl mesajlar verdiyse hepsini almış, kabul etmiş bir çocukcağızdır bu bob. iq desen 162 ki bu yönüyle emrah'tan ayrılıyor. iyi de yapıyor. david önüne gelen hatunu bir temiz ayıklamaktayken bob henüz siftah yapamamış bir adam. david telefonları "what?" diye küfreder gibi açarken bob cevap alamayacağını bilse bile her daim elveda diyen bir insan. bu ikisinin arasındaki özel bağ sayesinde david'i törpülemişler.

    gelelim carlos serrano'ya. carlos bu dizinin en baba elemanlarından. hatta şahsım adına carlos'a özel bir ilgi duyduğumu söylesem yeri*. carlos inançlı bir genç. sağduyulu ve temkinli. ancak üzerindeki duygusal baskıyı kolaylıkla da yenebilen bir yapısı var.

    mayko isimli biotech ise dizinin espritüel karakteri. allahtan mal mal espriler yazmamışlar da bu kızcağız insanı rahatsız etmiyor. tek problem "madem espritüel hem de kadın kesin motor olmalı bu" yaklaşımı. dizide kadınlara yönelik tek olumsuz tutum bu herhalde. ancak mayko'nun cinselliğini dilediği gibi yaşaması kimse tarafından olumsuzlanmıyor. o ve diğer tüm kadın karakterler en az erkekler kadar güçlü yazılmış.

    caroline morrison laboratuarın yöneticisi ve tuttuğunu koparan bir kadın. oldukça güçlü, işini yaparken acımasız ve kimseyi siklemeyen david'in ona yönelik her zaman sergilemediği bir saygısı var. ayrıyeten caroline hanımefendi oldukça da güzel bir kadın. ama göt baş açık gezip diziye rating sağlayacak seksapel bir hatun beklemeyin. hatta beklemeyin ahan da adı: maxim roy. bence gerçek ismini kullansalarmış dizide daha bir süper olurmuş. gayet karizmatik bir isim.

    virologlardan da bahsetmek isterim ama onlar bayağı bir inişli çıkışlı olduklarından dolayı spoiler verme endişem var.

    regenesis'te laboratuar ortamı öyle aşırı teknolojik değil. maksimum üçer dörder monitörlü bilgisayarlar var ve onlar da windows çalıştırıyorlar. mesela carlos'un gen dizilerini paint'te incelediğini görerek içinize bir sıcaklık yayılıyor. diğer pek çok dizideki sanki laboratuar kendine işletim sistemi yazmış havası verilmemiş. "madem bilimiz kurguyuz siz ibnelerin evinizde kullandığınız yazılımlarla da işimiz olmaz" dememişler. bu bağlamda google'ı da bolca kullandıklarını görürüz. özellikle 3. sezonda yaygınlaşan bu hadisenin google'ın diziye sponsor olduğu şüphesini yarattıysa da kim araştıracak şimdi. eğer şüphemde haklıysam ne cillop bir dizi olduğunu varın siz tahayyül edin.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap