523 entry daha
  • tek bir vaka (evet sayıyla 1) yüzünden sosyal izolasyon duyurusu yapan, covid-19 konusunda dünyanın en sert ve en acımasız önlemlerini alan ve tamamen kanıtlanmış bilimsel çalışmaları referans alan inanılmaz ülke. “nüfusları az ne var canım yani?” diyebilirsiniz ama dünyada benzeri yok uygulamalarının (hem son derece şeffaflar hem de bilimsel referanslı hareket ediyorlar).

    her vakanın takibini yapıp tamamının kaynağına ulaşmadan kısıtlamaları esnetmiyor; ekonomideki yıkıcı etkileri sağlık gerekçesiyle kabul edip destek paketleri açıklıyorlar.

    mesela dün auckland’de kaynağı bilinmeyen bir vaka tespit edildi ve vaka semptomatik olduğu halde şehirde gezip (uber kullanmış. işe gitmiş. müşteriyle görüşmüş) hastalığı yaymış olabilir diye downtown’da yaşayan onca insana evde kalın ve evden çalışın çağrısı yaptılar. vallahi inanılmaz. pandemi ciddiyeti hayli üst düzey bir insan olarak şoke olmuş durumdayım.

    https://www.interest.co.nz/…ay-if-possible-and-wear

    edit: anana akana dedi ki; "aslinda kaynaga ulasmadan degil, eger en son covid kapanin cevresindeki herkesi karantinaya aldiklarina inanirlarsa kaynaga ulasmadan karantinayi kaldiriyorlar. kaynagi belirlenememis clusterlari cok kapattilar, hatta en son auckland karantinasinda hala tam olarak nereden ciktigini bilmiyorlar.". teşekkürler! :)
128 entry daha
hesabın var mı? giriş yap