161 entry daha
  • zamanı gelmişti, açılın, bu bir öner erkan övme girisidir. zira kendisini milletçe yeterince takdir edemediğimiz kanaatindeyim.

    öner erkan öyle bir oyuncudur ki, mesela içinde yer aldığı bir filmi belirli aralıklarla tekrar izlediğinizde, canlandırdığı karakteri çok sevmiş olsanız bile, "ha burda öner de oynuyordu sahi." diye her defasında yeniden hatırlamak durumunda kalabilirsiniz.

    yani şunu demek istiyorum; daniel day-lewis gerçekçiliğinde sağlam performanslar sergileyerek, oynadığı karakterleri ön plana çıkarırken, oyuncu öner olarak kendisini adeta şeffaflaştırıp yok eder. filmdeki, dizideki karakter her neyse, o aklımızda kalır.

    tiyatro oyunu, film ya da dizi olsun, ve dahi, rolünün büyüklüğü ne olursa olsun, işini ciddiye alacağına, hep belli bir kalitenin üzerinde iş çıkaracağına dair güveniniz tam olur seyirci olarak. ancak bazı karakterleri, işleri ya da beraber çalıştığı kişileri daha çok sevdiği zaman mı olur bilmem, bazen çok daha büyülü şeyler ortaya çıkar, belki de doğru yerde, doğru zamanda olduğunda, kelimenin tam anlamıyla kusursuz performanslar izletir ve eğer sahici oyunculuk izlemekten zevk alan biriyseniz kendisine hayran olmaktan başka şansınız kalmaz.

    kişilik olarak da az konuşup çok dinleyen, ön plana çıkmayı pek sevmeyen bir insan izlenimi veriyor ki yalan dünya, çukur gibi çok popüler işlerde yer alıp bu kadar geride kalmayı tercih etmesiyle ayrıca saygı uyandıran bir tarafı var nazarımda.

    ezcümle, türkçe konuşup, türkçe anlayıp, türkçe okuyabildiğime şükrettiren sanatçılar var ve onlardan birisidir öner erkan.

    seviyoruz ve her işini heyecanla bekliyoruz.
48 entry daha
hesabın var mı? giriş yap