116 entry daha
  • şarkı mıymış? hiç bilmiyordum. umarım sözlük beni bağışlar.
    ben de balkonda son baharını yaşayan sardunyalarıma neredeyse ağıt yakacağım. başlığı görünce şaşkınlıkla karışık bir sevinç duydum; bir an herkesin son sardunyalar için benimle aynı duyguları yaşadığını düşündüm.
    fakat sonra "ne fark eder ki" dedim, ha şarkı, ha balkondaki son sardunyalar.. şarkı da biten ve olmayanlara özlemi anlatıyor; son sardunyalar son bile değil, yok.

    akdeniz sardunyaları yerini hollanda menşeli sardunyalara bıraktı bırakalı, sardunyalar 35 derece temmuz sıcağında değil de, mayıs- haziran, eylül-aralık aylarının görece serin havalarında mutlular. artık son çiçekleri, inadına en güzel çiçekleri.
    bu kışı çıkaramayacaklar, çoğu ölmüş olacak ama onlar hallerinden memnun, neşeli, bugünü yaşıyorlar. ya da ben öyle yakıştırıyorum.
    aklıma kış halleri geliyor, çırılçıplak hayatta kalma gayretleri. birden aylarca evden çıkamayacağımı hatırlıyorum, müebbetteyim, 13. katta yeşil ve çiçekten muaf.. bu kış her yerde hayatta kalma savaşı var, sardunyalarla kaderimiz aynı. bir ağlama arzusu tebelleş oluyor.

    "damla damla oluşuyor hayat
    ölüm kımıl kımıl
    duymak kolay
    anlatmak değil...." **
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap