4 entry daha
  • 1997 senesinde alakasız bir şekilde yozgat kadışehri civarındaki volkanik tüflerden oluşan çıplak tepelerde geçirdiğim kurak bir yaz mevsiminde ansızın danyal topatan edasıyla önümü kesen.. çocukluğun vermiş olduğu algıda gerililik ve bir böcekten kat be kat fevri halleriyle de o an beni bu gezegende yaşadığına inandıramayan canlı.

    örümceklerden farklı olarak altta ve üstte ikişer tane olmak suretiyle her biri diğerinden bağımsız hareket edebilen dört adet çene ile antipatik.. kum beji, yassı gövdesine paralel konuşlanmış dik dik bakan gözleriyle psikopatik.. bütün bu asabi oluşumun ömrü boyunca ardında taşımak zorunda olduğu kocaman, tombalak bir popo ile de önce komik sonra sempatik görüntüsüne karşın yakın mesafeden bir tehdit altında hiçbir şekilde geri çekilmediğine bilfiil şahit oldum bu arsız yaratığın.. ancak bu durum cesaretinden mi yoksa o kocaman popodan kaynaklı bir üşengeçlikten mi bilinmez..

    sonradan edindiğim lokal bilgiler ışığında; anadolu nun bazı bölgelerinde böyü, böh, bögü ve adana civarında bir tanesinin öldürülmesine müteakip cenazesini alıp giden diğer türdeşlerinin bu etkinliklerinden ötürü yedi kardeşler olarak anılan ve korkulan bir canlı imiş.. ayrıca sadece ilk bir kaç satırı yazıp çekilmek varken bilinçaltıma derin façalar atan bu haşin yaratığın garip dinamikleri ve kendisine bir cubuk ile temasımdaki o tuhaf ıslıkları beni zaman içinde amatör bir araştırmaya ve buraları bu beyanlarla bezemeye sevketmiştir.
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap