132 entry daha
  • 23 yıllık sözlükte bütün sözlerinin yazılmayı unutulduğu murathan mungan'ın müthiş şiiri.

    yaredir sinede eski sevgili
    eski sevgili eski günler
    hayata baksana takmıyor kimseyi
    hiçbir şey diriltmez artık geçmişi
    yaredir yine de

    yaktım gemilerimi
    dönüş yok artık geri
    tak etti canıma bu maskeli balo
    bu maskeli balo
    ve onun sahte yüzleri

    yaredir sinede eski sevgili
    ne yapsan kolay unutulmaz
    ağlama geçmişe yaşadık bitti
    anılar bizi yalnız bırakmaz
    yalnızız yine de.

    şarkıyı yeni türkü sayesinde tanıdık dersem kimse itiraz etmez sanırım. ben şarkı-türkü, sinema-dizi vb. şeylerde normalde old school felsefesini motto edinmiş biriyimdir ama maskeli balo adlı eser farklı konseptlerde olsa da hem yeni türkü, hem athena, hem de ata demirer tarafından gayet güzel bir şekilde icra edilmiş.

    bu anlamda rakipsiz bir şarkı diyebilirim zira birçok eser yıllar sonra başka sanatçılar tarafından söylenince gayet kötü oluyor ama dediğim gibi maskeli balonun her hali gayet hoş olmuş.

    yeni türkü ; şiirin verdiği hissiyata en yakın tarzda söylenen hali. sert bir kırmızı şarap eşliğinde efkarlanıp dinlenilir. melankoli bir hava kattığı için sizi daha derin düşüncelere sevkedecek ve yeni kadehler eşliğinde dinledikçe tekrar dinleme isteği uyandıracaktır.

    athena ; hem şiire yakın sorgulayıcı bir tarz hem de rock müziğin hafif sertliği ve hem de isyanlarlığı hissediliyor. bira eşliğinde olmazsa olmaz.

    ata demirer ; tarzı ise şiirden tamamen farklı bir konsepte sahip olup önceki melankoli ve dert havasının içine eğlence de katılan ve rakı bardaklarının tokuşturma sesleri eşliğinde dinlenmesi daha uygun olan, tamam dert var tasa var eyvallah ama koy götüne rahvan gitsin tarzında olmuş.

    başta murathan mungan olmak üzere zamanın çok ötesinde olan bu eseri bizlere kazandıran herkese çok teşekkürler.

    edit: imla.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap