7 entry daha
  • trt 2'de yayınlanan bir belgesel. içinizi sarsacak, hayata bakış açınızda bir derece dahi olsa bir değişiklik getirebilecek bir yapım. yapanların eline sağlık.

    --- spoiler ---
    bugüne bir konuyu özel bir yaklaşımla ele alan belgeselde, ucuz otellerde yaşamak zorunda kalmış ve hayadek işlenmemiş tlarını bir valize sığdırmış kişilerin odasına, hayat hikâyelerine, en samimi sohbetlerine konuk olacaksınız. onları bu hayata mecbur bırakan nedenlerin izini süren sevinç yeşiltas, bu belgeseliyle bir tutunamayanlar külliyatının inşasına başlamış. aileden, düzenli ve adı konulmuş güvenceli hayatlardan, her türlü konformizmden uzakta, iyice kenara çekilmiş, bedenleri ödünç bir hayata yerleşirken ruhları geniş sözcüklerle dile gelmiş yoksul insan öyküleri, kaçırılmaması gereken bir davet niteliğinde.
    “otel odaları” belgeselinin en belirleyici yanı; bugüne dek sanatın her dalına ilham kaynağı olmuş “otel”de yaşama kavramını bambaşka bir yaklaşımla ele alması. izleyiciyi gerçekliğin en yorumsuz ve yalın haliyle buluşturmayı hedefleyen belgeselde yokluk içinde sabırla aza kanaat eden, bir odaya hayatlarını sığdıran karakterlerin geniş dünyasına konuk olacağız...

    kameramanlığını levent ahi’ nin, yönetmen yardımcılığını alev keten’in kurgusunu cantekin cantez’ in ve müziklerini ulaş özdemir’in yaptığı belgeselin ilk bölümünde ödemiş’teki yıldız oteli’ne konuk olup, 65 yaşındaki müzisyen önder akı’nın hikâyesini izleyeceğiz. “insanların ayıbını örter bu oteller, sırları saklar” diyen akı’nın otel hayatı yirmi seneye yayılmış. kahramanın yanısıra anadolu’ da yapılan ilk otellerden biri olan, zamanında zeki müren, safiye ayla , necip fazıl kısakürek , adnan menderes gibi ünlü isimlerin konakladığı yıldız otelinin de ilginç hikâyesini merak edenler ilk bölümü kaçırmamalı.
    --- spoiler ---
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap