6 entry daha
  • ispanya için bu vizeyi almak insanın, belgeleri toplama aşaması dahil 5-6 hatta 7-8 haftasını alabilir. 90 üzerinde kalışlar için sağlık raporundan (ki tanıdıklar olmadan kendisini edinmek 1 hafta sürer), adli sicil belgesine (ve tabi ki bunların tercümelerinin noter tasdikli, apostilli haline), masraflarınızı karşılayacak kişilerden alınmış dilekçelerden vergi levhaları, tapulara kadar bilimum belge gerekmekte ve elinize verilen listedeki sırada teslim edilmek zorundadır.

    ayrıca erasmus öğrencileri için kalacakları her ay için 1700 euro olacak şekilde bankadan teminat mektubu gerekmektedir, bazen de gerekmemektedir; neye göre olduğunu çok bilemiyorum. erasmus öğrencisi değilseniz, öğrenci vizesi 115 ytl'dir, ancak elinize verilen hiçbir formda bu miktar belirtilmemiştir, zannedersem ispanyada tüm öğrenciler her gün üzerilerinde 200-300 euro parayla gezmektedir ki kapıda "nolcak ki?? sadece 115 ytl??" gibi tepkiler verilmektedir. hazırlıklı gidin, sonra çılgınlar gibi banka aramak zorunda kalmayın.

    belgeler teslim edildikten en erken 3 hafta sonra elçilik aranır, vizeye onay veya red, ne cevap verildiği öğrenilir ve pasaport teslim alınır. ispanya büyükelçiliği erasmus öğrencileri dahil pek çok öğrenciye red cevabı verebilmektedir, genelde gösterilen gerekçe "maddi olarak yetersiz" şeklindedir.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap