58 entry daha
  • en son entry'sini 5 ocak 2020'de girdikten sonra nedense birden karar verip 30 ağustos 2022'den itibaren sabah akşam doktor maaşı diye başlık açan yazar. "doktorlara zam yapıldı, ben öğretmenim ben de zam istiyorum" diyor her entry'sinde.

    görsel

    diğer yazar hesabının nicki çevresi tarafından bilindiği için yedek hesabıyla gelip burada ağlayan vasıfsız bir öğretmen olması çok muhtemel.

    öğretmen maaşlarının düşük olması şeklinde başlık açsan, ekşi sözlükte başlık açarak bile olsa en azından hakkını aramaya çalışıyor diye desteklerdim. ama her cümlende sırf insanların dikkatini çekebilmek için doktor maaşlarını ağzına sakız etmeyi tercih ediyorsun.

    doktorların ttb gibi politize olmuş bir kurumdan kendilerini ayırarak, bizzat hekimleri temsil eden 3 sendikayla, siyasete hiç bulaşmadan eylemler yapıp haklarını kazandığı bir ortamda “doktorlara zam yapıldı biz de istiyoruz” diye konuşacağına otur eylem yap hakkını kazan o zaman.

    mayıs 2022’de uzman hekim olarak elime geçen toplam para, beraber çalıştığım hemşireden 2500 lira fazlaydı. maaş oranını o zaman kimse konuşmuyordu. doktorlar kararlı bir şekilde eylemlerini yaptı ve karşılığında bakanlık mevcut durumun ve durum böyle devam ederse ileride ortaya çıkabilecek sorunların vahametini fark edip geçici bir teşvik ödemesi yapmaya karar verdi.

    öyle konuşulduğu gibi 50.000 lira para almıyor kimse merak etme. diğer başlıklarda almanya’yı, ingiltere’yi, italya'yı, hollanda'yı örnek vererek doktorlar bu kadar maaş alıyor öğretmenlerin de en az bu kadar alması lazım diye konuşuyorsun. doktorlar o saydığın ülkelere gittiğinde oralarda türkiye’de çalıştıklarından daha iyi şartlarda iş bulabiliyorlar. bu demek oluyor ki doktorları burada tutmak için şartları iyileştirmek gerekiyor. sen de gidip almanya’da, ingiltere’de, italya'da, hollanda'da aynı şartlarda çalışabileceksen, sen gittiğinde burada senin yaptığın işi yapabilecek kişi sayısı yetersiz kalacaksa buyur sen de git.

    sen de iş bırak. sen de gerekirse mesleğini dünyanın her yerinde yapabileceğini göster. sen de devletten istifa ettiğinde aç kalmayacağını ve hatta özel sektörde daha iyi şartlarda çalışabileceğini göster. burada doktorlar üzerinden laf salatası yapacağına otur eylem yap. neden yapmıyorsun?

    ben söyleyeyim. akşama kadar kantininde çay içtiğin devlet okulundan şutlanıp özel okullarda asgari ücrete çalıştırılmaktan korkuyorsun. sen iş bıraktığında senin yerini doldurabilecek on binlerce kişinin olduğunu bildiğinden ses çıkaramıyorsun. anonim bir kimlikle sosyal medyada doktorlara sallamak daha kolay geliyor. kendi taleplerini ortaya koyarken bile başka bir meslek grubunu öne atacak kadar vasıfsız bir adamsın. google'a "ingiltere doktor maaşı" yazıp karşına çıkan sonucu ekşi sözlük'e yazmaya "araştırma" diyecek kadar vasıfsızsın. senin istediğin adaletin sağlanması değil. sana havadan para verilmesi.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap