22429 entry daha
  • avrupa'nın değil, amerika'nın ve hindistan'ın çıkarına olmuştur. hindistan brics'ten abd eksenine kaymıştır, çin'in kapı komşusu, abd'nin yancısı olmuştur.

    avrupa ekonomik açıdan darboğaza gitmiştir, amerika'ya iyice bağımlı hale gelmiştir, zayıflatılmış, amerika sömürgesinden hallice bir duruma düşmüştür. bizdeki davutoğlu dönemi suriyeli mülteciler gibi avrupa'yı da ukraynalı mülteciler basmıştır.

    savaş öncesi avrupa'nın kendi ordusu olsun diyen devletler, şimdi çıt çıkarmadan oturmaktadır.

    almanya'nın kuzey boru hattı patlatıldı. iki senedir ses yok, sonuç yok, kaç milyar dolarlık yatırım çöpe gitti, almanlar sus pus. korkudan bırak ağızlarını açmayı, olayı araştıramadılar bile, üstü örtüldü, kapatıldı.

    rusya batıdan izole edildi. sadece ekonomik değil, savaş başladı, müzisyenleri, sanatçıları, sporcuları etkinliklerden men edildi, okumaya gitmek için başvuran öğrencileri sebepsiz red yemeye, vize alamamaya başladı.

    savaşın tek galibi her zamanki gibi amerika olmuştur. istediğine insan hakları sağlar, istediğine demokrasi izni verir, istediğini de demir yumruk ile, kuklaları ile, maşaları ile yönetir. isteyen istediği kadar yok rusya yok ukrayna diye sidik yarıştırsın.

    aklı olan türkiye için bu savaşın gidişatından ver arka plandaki gelişmelerden ders çıkarır. yarın öbür gün aynısı yunanistan türkiye, ya da pyd türkiye arasında gelişirse, bugünkü rusya'nın düştüğü durumdan farkımız olmaz.
225 entry daha
hesabın var mı? giriş yap