24 entry daha
  • 1932 yılında kainat güzeli seçilen ve 28.01.2012 tarihinde ebediyete intikal eden türkiye güzelidir. pazartesi günü cenaze törenindeydik, çünkü eşimin sevgili keriman teyzesiydi. kan bağı yoktu aralarında ama oğlu ile yıllardır süren kadim dostluklarından dolayı eşimin sevgili teyzesiydi keriman hanım. törende havanın çok soğuk olmasına rağmen ailesi, dostları, ünlüler, basın mensupları doluydu. hayli yaşlı olan bir çok insan gördüm, bastonlarına tutunarak, gözleri nemli töreni izleyerek birbirlerine anılarını, onunla olan geçmişlerini anlatıyorlardı. ben bir taraftan onları dinlerken bir taraftan da yıllar önce onunla yapılmış bir röportajdan aklımda kalanları hatırladım.
    "bir gününüz nasıl geçiyor?" diye sorulan soruya verdiği cevabı hatırlıyorum. sabah kalkıp günlük bakımını yaptıktan sonra kahvesini alıp bilgisayarının başına geçtiğini, dünyada ve ülkede olan biteni izlediğini, en az iki saatini geçirdiğini anlatmıştı. sanırım doksanına yakın yaşlardaydı ve ben hayranlıkla okumuştum. çağı bu kadar yakından takip edişi, yaşlanıp köşede oturup sağa sola kendini acındırmadan yaşamayı tercih edişi onun ne kadar çağdaş bir kadın olduğunu gösteriyordu.
    güzellik göreceli bir kavramdır, bugünün güzellik anlayışıyla güzel bulmayabilirsiniz ama aklı güzel, ruhu güzel, yaşamı güzel bir kadındı. çağdaş, medeni, aydın ve etrafına ışığını yansıtan bir insandı.
    yaradanın rahmeti üzerine tüller gibi yağdı o giderken. dilerim, yaşamı süresince etrafı saran ışığı onun yollarını da aydınlatsın...
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap