140 entry daha
  • deli gibi özlediğim abd şehri. kendisi amerikaya ilk gidişimde kalbimi çalmayı başarmış; benim gibi ingiltere hayranı birini bile 2 ayın sonunda kendine sımsıkı bağlamıştır. çok daha uzun süre kalsam sıkılır mıydım bilmiyorum ama en azından şimdilik hiç de sıkıcı gelmiyor bana. bence boston; kozmopolit haliyle birazcık istanbul, sert geçen kışıyla birazcık ankara, limanıyla deniz havasıyla birazcık izmir, öğrencileriyle de birazcık eskişehir'i barındırıyor içinde. bulunduğum süre içinde "ahh be güzel şehir, tam da yaşanılacak yersin!" dedirtmiştir. belki de yaşadığım güzel anılar, tanıdığım güzel insanlardır beni bu kadar boston'a bağlayan ya da yaralarımı sarmaya gittiğim bir dönemde bana kucak açmasıdır, bilmiyorum...
    arkadaşımla birlikte zamanımızın büyük bir kısmı t ile aktarma yapıp ordan oraya koşturmayla geçti, günün sonunda eve yorgun argın döndük çoğu zaman ama şöyle bir düşünüldüğünde hiçbir günümüz ziyan olmadı, sığ geçmedi boston'da. yeri geldi, aldığımız citypass ile 1 hafta içinde 5 müze gezip kültürel anlamda doyduğumuzu hissettik, yeri geldi, boylston'ı newbury'i o kadar kanıksadık ki gideceğimiz yere ayaklarımız götürdü bizi.
    boston'a gideceklere verebileceğim en önemli tavsiyeler sanırım şöyle olurdu:
    - müze, sanat vs seviyorsanız en baştan parayı verip bir citypass alın, böylece skywalk observatory, harvard natural history museum, museum of fine arts vs gibi pek çok önemli yere baya bir ucuza girebiliyorsunuz.
    - eğer ünlü markalardan alışveriş yapmak istiyorsanız lechmere'daki cambridgeside galleria'ya gidebilirsiniz ya da aynı şekilde boylston'daki prudential da emrinize amade. ama "bu markaları ucuza alsak ne güzel olur" diyorsanız işte o zaman wrentham'daki outlet'e 40$'a bilet alıp gidebilirsiniz, inanın buna değiyor.
    - bir gece ünlü cheers'da gidip bir şeyler için mesela, atmosferi çok hoş.
    - yapabiliyorsanız fenway park'da bir red sox maçına gidin, zaten boston'a gidince fark ediceksiniz, halk bu takım için tek yürek olmuş durumda:)
    - bir haftasonu limana gidip turlarla boston adalarına ya da cadı şehri salem'a gidebilirsiniz.
    - arabanız varsa kuzeye doğru sahil kenarından devam edip o hollywood'dan fırlama yalıları görebilirsiniz, insan kıskanıyor tabi ama yapacak bir şey yok:(
    - boston'dan çıkayım başka yerler göreyim derseniz, new york city ne güne duruyor! topu topu 4 saat! hemen south station'a gidip erkenden bir bilet alın! ha bir de amerika'nın en küçük eyaleti olan rhode island da hemen yanıbaşınızda. biz gittiğimizde gerçekten şanssız bir gündü, fırtına, yağmur vs. ama sahilinde dudak uçuklatan malikaneler olduğunu söylüyorlar.
    - güneşli bir günde dunkin donuts'dan alın kahvenizi public garden ya da boston common'a gidip çimlere uzanın, huzurun tadını çıkarın ama oradan oraya zıplayan sıcakkanlı sincaplara da dikkat edin:)
    - yine sıcak bir günde blue line'a atlayıp revere beach'e gidin, bir de okyanusun tadına bakın bakalım;)

    kısacası boston'da ayak basmadığınız yer kalmasın!
    son olarak; bu güzel şehre çok bağlanmayın, sonra çok özlüyorsunuz:( bir de gitmişken benden selam söyleyin...
291 entry daha
hesabın var mı? giriş yap