90 entry daha
  • i pagliacci'de kanimi dondurmustur.

    (bkz: #33384954)

    ayrica cok sasirtici bir tesaduftur ki kendisinin anasi meshur soprano mirella freni'ninkiyle ayni tutun fabrikasinda iscidir :

    "when his teacher arrigo pola moved to japan, pavarotti became a student of ettore campogalliani, who at that time was also teaching pavarotti's childhood friend, mirella freni, whose mother worked with luciano's mother in the cigar factory. like pavarotti, freni was destined to operatic greatness; they were to share the stage many times and make memorable recordings together"

    http://en.wikipedia.org/wiki/luciano_pavarotti

    herbert von karajan yonetiminde soyledigi verdi requiem goruntu kaydindaki hali, ilerleyen yaslarindaki hallerini bilenler icin sasirtici olacaktir. eheheh, aryasinin basinda kendisine eslik eden hicbir alet yokken kamera karajan'i cekmekte ve arka planda 1. kemanlar sonradan baslayacak olan tremololarini pesin pesin yapmaktadirlar. playback'de boyle sicis da az gorulur. ayni goruntu kaydinin bir baska aninda gunes gozlugunu cikaran erkek koro elemani gibi mukemmel enstantaneler vardir. bu tip komiklikler icin alinmasini tavsiye ettigim bir kayittir. karajan daha sonra yapitin daha ciddi (ve bence muzik anlamda daha iyi) bir goruntu kaydini telemondial icin yapmistir.

    aslen bir firinci olan amator tenor babasi fernando pavarotti'yle ayni anda sahnede bulundugu bir temsil ve bu temsilin bir goruntu kaydi mevcuttur:

    https://www.youtube.com/watch?v=v-akojdr7ds puccini, la boheme, 2. perde, parpignol rolunu babasi soyluyor. 39:18de sahneye
    giren oyuncank saticisi.

    babasi https://www.findagrave.com/…8657/fernando-pavarotti annesiyle 5 ay arayla vefat etmisler. pavarotti de her 2sinden 5 sene sonra.
97 entry daha
hesabın var mı? giriş yap