124 entry daha
  • öncelikle anlaması ve konuşması (telafuz, gramer ve kelime dağarcığı açısından) zor bir dil değildir. zor olan yazılanı okuması ve sözleri yazıya dökmesidir.

    batılılar genelde bu dilin komplike yazım tarzına bakarak japonlar'ın çin'den aldıkları bu sistem yerine neden daha kolay bir sistemi, daha basit bir alfabeyi benimsemediklerin, belki öyle bir durumda toplumsal okur yazarlık ve gelişme açısından çok daha avantajlı olacaklarını düşünürler.

    gerçekte ise kanji, toplum için bir lütuf, bir avantaj olmuştur. bu karakterlerin karmaşık ve kavramak için çaba isteyen yapısı, daha küçük yaşlardan itibaren bu yazıya çalışan japon'ların karakterlerine ve gelecekteki yeteneklerine katkı sağlamaktadır. özen, el becerisi, sabır ve zihinsel antreman gerektiren kanji yazısı japon'lara başlı başına benzersiz bir disiplin, bir hayat görüşü ve zeka pratiği kazandırmaktadır. ilerleyen yıllarda japon'lar bu estetik, özen, el becerisi ve düşünsel alışkanlıkları hayatlarının bir çok alanında - çoğu zaman farkında dahi olmadan - göstermektedir.

    estetik bilinç japon'ların her tür faaliyetinde bir ruh gibi hissediliyorsa, yaptıkları işlerdeki detaylarda bir el becerisinin izleri görülüyorsa, bunda küçük yaşlardan itibaren başlayan kanji eğitiminin etkisi yadsınamaz. bu da japon yazısının toplumun gelişmesine dezavantaj değil avantaj sağladığını açıkça göstermektedir.
381 entry daha
hesabın var mı? giriş yap