179 entry daha
  • boston'da gecirilmis olunan 5 gunun sonunda texasimin sicak bayirlarina donerken bir kenara almis oldugum notlardan derlenmistir.
    amerika'yi gormek icin boston gibi avrupadan devsirilmis bir sehire gelen gezginler oldukca yanli ve yanlis bir amerika stereotipi olusturacaklardir kafalarinda. boston sokaklarinda insanlarin yurudugu ve newsbury caddesinde piyasa yaptigi, sokaklarinda sokak calgicilari olan, toplu tasimayi sadece araba kullanamayacak kadar akli dengesi yerinde olmayan insanlarin kullanmadigi, bakkaldan alisveris yapilan ve sokakta oturulup kahve icilebilen bir sehirdir ve downtownda hayat 6da bitmez. ınsanlar bu sehirde parfum kokmakta, ve makyaj yapmaktadir. genclik sort, parmak arasi terlik ve hoodie ile okula gitmemekte, kaykayi bir ulasim araci olarak kullanmamaktadir.
    boston' da sunlarin neye benzedigini asla ogrenemezsiniz: (bkz: strip mall), (bkz: walmart supercenter), (bkz: drive thru), (bkz: terkedilmis sokak)
    guneyde amerikalilar arabalarinin icinde yasayip, drive thru bankadan para ceker ve drive in lokantalardan yemek yerler, yanyana dort futbol sahasi buyuklugunde walmarttan alisveris yapip bos zamanlarini bahcelerinde barbeku partisi yaparak degerlendirirler. birbirlerine dort adimdan fazla yaklasmaz, yaklasma geregi de duymazlar. paralel park edebileni azdir, zira geregi yoktur. arabalar buyuktur, evler buyuktur, yollar buyuktur, park yeri problem olarak tanimlanmaz. ehliyet 16 yasinda alinir, ve evdeki her bireyin bir arabasi vardir. ınsanlar sadece spor olarak kosar, aman metroya yetistim mi, karsiya gectim mi vb problemler yoktur.
252 entry daha
hesabın var mı? giriş yap