7950 entry daha
  • bundan yaklaşık bir sene önce bir rüya görmüştüm. yeni evlenen arkadaşlarımın erkek ikiz bebekleri oluyordu. rüyamı onlara anlattığımda bana söz verdiler o gün. eğer bir gün ikiz çocukları olursa, birisine benim ismimi vereceklerdi.

    dün, akşam yemeği için evlerine çağırdılar beni. yaklaşık iki aydır görüşemiyorduk. yorgun olmama rağmen kabul ettim. iş çıkışı direk onlara gittim. kapıyı çaldım. içeri girer girmez sarıldılar bana. "rüyan gerçek oldu. ikiz bekliyoruz" dediler. şok oldum o an. genelde rüyaları dr who tadında yaşayan birisi olarak böyle bir şeyi beklemiyordum. mutluluklarını yansıttıkları kelimeler eşliğinde anlattılar öğrendikleri o anları. "bu arada ikisi de erkek. yani birisinin ismi şimdiden belli" diye bitirdiler sözlerini.

    işte o an aklıma bambaşka bir şey geldi. "eğer siz de kabul ederseniz benim ismimi değil de ali ismail korkmaz'ın ismini verin bir çocuğunuza" dedim. ilk başta ikisi de sessizleşti. bir süre sonra baba adayı girdi söze.

    - biliyorsun benim iki tane ismim var. hayatım boyunca hiç sevemedim bu durumu. o yüzden de çocuğum olunca kesin tek ismi olacak diye söylerdim hep kendime. o yüzden şöyle yapalım. birisinin adı ali olsun, diğerinin de ismail.

    cümlesini bitirdikten sonra eşine döndü. o da "niye daha önce aklımıza gelmedi ki bu?" diyerek kocasını onayladı.

    o an utanmasam ağlayacaktım. 4 sene eskişehir'de okudum ben. gezi olayları sırasında gerçekleşen her ölüm sarstı tabii ki. ama ali ismail korkmaz'ın video görüntülerinde, defalarca geçtiğim o sokakları görmek daha da çok etkilemişti beni. kendimi onun yerine daha rahat koyabilmiştim. kendimi daha çok suçlayabilmiştim.

    şimdi ise biraz daha iyi hissediyorum sanki. ailesi ve dostları için yeri asla dolmayacak bir kayıp. bu değiştirilemez. ama bundan yaklaşık 4 ay sonra bu ülke iki tane daha ali ismail kazanacak.

    şimdi tek bir temennim var. ali ve ismail büyüdüğünde, bu ülkenin evlatlarını kaybeden değil, kazanan bir ülke haline gelebilmesini umut ediyorum. türkiye olarak sadece o zaman kazanabileceğimizi unutmadan...
4632 entry daha
hesabın var mı? giriş yap