73 entry daha
  • bu gece izlediğim müzikal.

    yarım saatlik arayla beraber toplam üç saat sürmesinden dolayı biraz uzun olduğunu kabul edebilirim fakat görsel ve müzikal olarak şu fâni ömrünüzde en az bir kez izlenmesi gereken bir eser olduğunu düşünüyorum, yani kesinlikle overrated falan değil. öncelikle kısacık bir özet yapayım, sonralıkla notlarımı sıralayayım o zamansa:

    jellicle kedileri yılda bir kez toplanır. lider kedi old deuteronomy, heavyside layer'a gidip hayata yeniden gelecek kediyi seçecektir. heavyside'a gönderilmek, güzel dans edip şarkı söyleme yetenekleriyle donanmış olarak yeniden yaşama imkânına sahip olmak demektir. jellicle kedileri kendilerine özgü becerileri sergilemeye başlarlar. bir ara iki ayrı köpek çetesi kavga eder ve kırmızı gözlü great rumpus cat tarafından korkutularak dağıtılırlar. kediler yeniden toplaşıp eğlenmeye devam ederler. arada sırada ortaya çıkan macavity denilen kötü kediden korkup kaçışırlar, sonra yeniden toplaşırlar. grizabella denilen gösterişli fakat yaşlanmış kedi, diğer kedilerce dışlanmasına rağmen "memory" isimli şarkısını söyler, hüzünlü ve hâlâ çok güzel bir kedidir, şarkısı da çok güzeldir. sonra macavity adındaki hain kedi yeniden ortaya çıkar ve old deuterenomy'yi kaçırır. sihirbaz kedi mr. mistoffelees yaşlı kediyi macavity'nin elinden kurtarır. oyunun sonunda old deuterenomy, kediler arasından grizabella'yı seçer ve bu yaşlı kedicik heavyside layer'a gönderilmeye hak kazanır, sahneye inen devâsa bir lastiğe binip yükselerek uzaklaşır.

    - kostümler birbirinden renkli ve güzel, makyaj falan enfesti, karşınızda gerçek bir çöplüğün gerçek kedileri varmış gibi hissetmeniz için her şey düşünülmüş.
    - kedilerin zaman zaman seyirciler arasında dolanmasını çok sevdim, elinizi uzatıp okşayasınız geliyor her birini.
    - kediler arasında en çok çapkın kedi rum tum tugger'dan (oliver savile) hoşlandım. zaten bütün dişi kediler bu gösterişli ve eğlenceli kediye bayılır. ^^
    - gösterişli ama yaşlanmış kedi grizabella'nın (joanna ampil) sesi ve şarkıları harikaydı.
    - perde arasında, old deuterenomy sahneden hiç ayrılmadı, yarım saat boyunca çocukların broşürlerini imzaladı, çok tatlıydı.
    - tombul kedi bustopher jones, meraklı minik kedi victoria, yaramaz kediler mungojerrie ve rumpelteazer, eski tiyatrocu kedi gus, tek gözlü growltiger, beyaz iran kedisi griddlebone, tren yolları kedisi skimbleshanks oyunun diğer karakterlerindendir.
    - yüzüklerin efendisi'ndeki orijinal karakter isimleri beni hep büyülemiştir, burada da harika bir hayalgücüyle hepsi birbirinden ilginç isimler ve özgün karakterlerle bezenmiş masalsı bir eser izledim.

    sonuç olarak, müzikaller arasındaki favorim muhteşem the phantom of the opera'dır* ama kediler de nerede ve ne şekilde olursa olsun daima sevimli ve güzeldir.
73 entry daha
hesabın var mı? giriş yap