197 entry daha
  • kerkük türkmeni bir arkadaşımın kendisini 2. ırak savaşı sonrası rögar kapağı olarak tanımladığı idam edilmiş devlet başkanı.

    arkadaşımın babası, arkadaşım sekiz yaşındayken, saddam tarafından idam ettirilmiş. bir tiyatro yazarıymış. savaş başladığı sırada türkiye'deydi. bitmesine yakın, okulu bitirince kerkük'e geri dön(dürül)dü.

    kendisi ile sık sık ırak ve abd'nin ırak'ı işgali hakkında konuşurduk. türkiye'ye bazı iş başvuruları yapmak için geldiğinde ırak'ın durumunu değerlendirdik.

    "gördün mü, bak abbas ırak ne hale geldi? abd işgalinden önce ne kadar da hevesliydin abd'nin ırak'a müdahele etmesi konusunda." dediğimde, o acı lafı söyledi: "saddam bir rögar kapağıydı. o gitti ve tüm pislikler ortaya çıktı!"

    evet haklıydı abbas, saddam bir rögar kapağıydı ve epey de ağır bir kapaktı. ne hale geldi son on senede tüm ortadoğu coğrafyası?

    şu sıralar abbas'ı merak ediyorum, kendisinden de uzun zamandır haber alamadım. sünni olmasına rağmen isminden dolayı ırak içinde seyahat ederken çok zorlanıyordu. kürt kontrol noktalarında türkmen olduğu için, sünni geçiş noktalarında şii ismi taşıdığı için zorluklar yaşıyordu. şimdi de ışid tehlikesi var. umarım iyidir.

    babası onun kerkük'te bir türkmen olmasının hayatı ona yeterince zorlaştırmayacağını düşünmüş olacak ki, bir de şii ismi vermiş. aslında bir yazara yakışır şekilde, bir islam bilginin, abbas ibn firnas adını iki oğluna paylaştırmış, abbas ve firnas.

    abbas'a not: bu yazıya bir şekilde denk gelirsen, ankara'da evin var abbas. aileni de al gel. kapımın size her zaman açık olduğunu bil.
226 entry daha
hesabın var mı? giriş yap