19 entry daha
  • sugar ray rabinson, henry armstrong, muhammed ali gibi adamların yanında "tarihin en iyisi" demek en hafif tabirle cehalettir fakat şu bir gerçek ki son 20 yılın en iyi boksörüydü.

    mike tyson'ı haşat ettiği maçı dün gibi hatırlıyorum. o dönemin en meşhur birkaç sporcusundan biri olan mike tyson'ı kum çuvalını döver gibi dövmüştü de "artık yeter, bitsin bu çile" diyerek isyan etmiştim. tyson o maçtan sonra amı götü dağıttı. bir daha iflah olmadı dağ gibi adam.

    evander holyfield'ı yendiği maçta, lewis'e olan nefretim belki 10 kat artmıştır. adamda öyle kol var ki, holyfield yaklaşamıyor bile. ha! şimdi indirecek holfield abi yumruğu diye diye ekran başında kabız olmuştum. holyfield dediğimiz adam da boks tarihinin en büyük boksörlerindendir.

    vitali klitschko maçı ise, üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen halen boks aleminde konuşulan bir maçtır. klitschko dediğimiz adam rocky'deki meşhur ivan drago'nun gerçek hayata yansımış gölgesi gibi bir adam ve lewis'i gerçek anlamda dövmeye yaklaşmış yegane boksör. gençlik dönemindeki oliver mccall yenilgisini ya da hasim rahman yenilgisi sayılmaz çünkü hasim rahman bala göte bir salladı, adam yere serildi. yoksa maç lewis lehineydi. ayrıca yenmek döve döve olur arkadaş. bu açıdan bakarsak vitali klitschko maçı çok önemlidir. vitali abi 2 round boyunca kum çuvalı döver gibi lewis'i dövmüş, lewis amı götü dağıtınca gardını da düşürmüş ve gülmeye başlamıştır fakat tam o sırada çıkarttığı bir yumrukla vitali'nin kaşını açınca maç birden lewis'in lehine dönmüştür. lewis'in yaradana sığınıp bütün gücüyle koyduğu aparkattan sonra ise vitali ayakta duramaz hale gelmişti de hakemler maçı bitirmişti.

    şu bir gerçek ki, lewis ile tyson veya holyfield 20 maç yapsa, 15'ini lewis kazanırdı. nitekim tyson gibi bir adam lewis ile tek maça razı olmuştur ve 2. maç yapılmamıştır. tyson gibi bir adam ancak lewis'ten yediği gibi bir dayaktan sonra pes edebilirdi ve öyle de oldu. boks tarihinin en büyük maçlarından biridir ve bir insan ancak bu kadar çizdirebilirdi karizmayı. şimdi bakıyoruz patito ile maywedır maç yapıyor. iki gösterme yumrukla maçı bitiriyorlar, 300 mil $ ı atıyorlar cebe. biz böyle görmedik arkadaş boksu.
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap