5 entry daha
  • nüfus bakımından kürtlerin diğer etnik gruplara göre çoğunlukta olduğu illerdir kürt illeri.
    ne kadar mükemmel bir tanım değil mi? tahminen 12 tane kürt ili var diyelim; 81'den 12 yi çıkarırsak geriye kalanlar türk illeri oluyor bu duruma göre. hee pardon ırkçı gibi oldum; bir kaç ilde de çerkezler araplar çoğunlukta diye düşünmemiz gerekir sonuçta tam araştırmadık o geriye kalan illerin etnik kimliklerini (en kısa zamanda her ilin ırk haritası çıkarılmalı). sonra ülkede dağılmış halde olan değişik ırktaki insanları ırkının çoğunlukta olduğu illere göndererek mükemmel bir adım daha atmamız gerek. iller arasına duvar örülmesi gerekli mi farklı ırktaki insanlar başka ırka ait bir ilin sınırdan geçmesin diye, bu konuda biraz kararsızım; tartışmaya açık diyeyim.

    dünya insanlarındır bile diyemezken ben bir anda idris baluken'in açıklamalarıyla bakış açım değişti. dünya üzerinde yaşayan insanından hayvanına bitkisine bütün canlılarındır diye düşünüyordum daha düne kadar. ufak boyutta düşünürsek ülkeler, iller o topraklar üzerindeki bütün canlıların olmalıydı. hadi insan ırkçılığı yapalım hayvanları bitkileri düşünmeden sadece insan olarak düşünelim durumu. bir il var, o ilde yaşayan tek bir aile arap geri kalan kürt; o il kürt ili mi olmuş olur? yüzde 99'u kürt ise kürt müdür o il. çoğunluk azınlığa etnik kimlik olarak tabi olmak zorunda mı? eee o zaman kendisini solcu olarak gören bazı muhterem şahisiyetler neden kızar boşboğazın biri türkiye sünni müslüman türklerin vatanıdır deyince. sadece sen il çapında, o boşboğaz da ülke çapında konuşmuş fark ne? yüzde 0.5 bile olsa ermeninin rumun da türk'ün kadar vatanı olması gerektiğini savunmamız gerekmiyor muydu bizim?

    arkadaş ben takıldım bu kürt ili tabirine. eğer bu tabirler hdp'de yaygınlaşırsa sol kesim bağını keseceğini, hdp'nin ırkçı bir partiye hızla evrileceğini düşünüyorum. eğer sen sosyalist bir parti olmak istiyorsan attığın adımlarla, söylemlerinle ırkçılıktan en uzakta durması gereken parti olmalısın.

    kürdistan demekle kürt illleri demek aynı şey değildir ayrıca. kürdistan o bölgenin adıdır osmanlıdan beri söylenegelen. kürt halkı daha çok o bölgede yaşadığı için o ismi almıştır. yani kürdistan sözünü anlarım ırkçılıkla direk bağdatırmadım şimdiye kadar. ama kürt illleri çok net bir şekilde ırkçı, kafatasçı kokan bir tanımlamadır.

    idris baluken'in kürt illeri dediği açıklaması da şöyleydi:
    http://haber.sol.org.tr/…ukenden-aciklamalar-131254
    başka bir açıklaması:
    http://bingolhaberi.com/medya/idris-baluken/1142/

    doğu illeri de, güneydoğu bölgesi de, kürt nufusunun fazla olduğu iller de hatta çok kişi yanlış anlasa da kürdistan de ama bu tabir de ne oluyor baluken?
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap