2 entry daha
  • böyü, solifugae familyasından, ağ yapmayan bir örümcektir. bazı yörelerde rüzgar akrebi de deniliyor. yakından baktığınızda diğerlerinden biraz farklıdır. şekli ve gövdesi bir sarı-akrebi andırır. gövdesinde ayaklara (8) ek olarak sağlı sollu iki adet antenimsi aparat bulunur. gözleri ışıktan rahatsız olduğu için sadece geceleri hareket eder. saatte 1,5 km katedebilir. bu sayı size herhangi birşey ifade ediyor mu tam bilemiyorum ama böyü yanınızdan geçince anlıyorsunuz bu sürati *. zehirli olmadıkları söyleniyor ama kuvvetli çenelerinin ısırıkları fena can yakarmış. en kötü huyları pofuduk yuvalarına götürmek üzere, siz uyurken saçlarınızdan birkaç tutam koparıp alması ki bence en rahatsız edici huyları bu..!

    bu yaratık hakkında çeşitli çeşitli efsaneler var. saatte 40 kilometreyi aşkın bir hızla koştuğu, çığlık çığlığa bağıran bir bebek gibi sesler çıkardığı ve zehirli olduğu söyleniyor. ama bunların hiçbiri doğru değil. böyü, hiç ses çıkarmaz ve böcek, kertenkele gibi küçük yaratıkları yer.

    bir sabah yorganımın* üzerinde koskoca bir böyü gördüğümde dona kalmıştım. allahtan soğuktan hafif bayılmış ve ben yorganımın içinden dışarı süzülürken beni farkedemedi. spoiler: zavallının 2 dakika sonraki hazin sonunu sanırım tahmin edebiliyorsunuzdur.

    haa, bir kötü huyları daha var. ne zaman bahsi açılsa her seferinde karşınıza çıkarlar. buna ben en aşağı 10 kere tanık oldum ... ama istanbul'da yaşayanlar derin bir oh çekebilir, çünkü bu şehirde bavulunuzda sizden izinsiz evinize transfer olmadığı sürece bir tehlike yok. zira bu hayvan sıcak şehirlerin ve ortamların hayvanıdır... zaten zehirsiz olduğu için sorun yok !

    temsili bir foto için bakınız:
    http://en.wikipedia.org/wiki/windscorpion

    edit: boyları 7-8 cm civarındadır.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap