9 entry daha
  • hasan karakaya nin cok onemli bir konudaki endiselerini dile getirdigi yazisinin basligi. tamamen yardimsever kisiligimin bir getirisi olarak usenmedim arastirdim, sorularina kelimeler hazirladim:

    simdi ilk olarak, hasan beyin endiseleri yersiz demiyorum, ama bence o kadar da caresiz bir durumda degil kendisi. patates ve uzum tuketimiyle sekte vurdugu alkol sektorunun gonlunu alma sansi hala var. patates kizartmasinin yaninda bira icmek, uzum suyuna votka karistirmak** gibi seceneklerle fark etmeden buyuk zarara ugrattigi alkol sektorunu tekrar sahlandirabilir hasan bey. hatta kendisi icin hic usenmeden arastirma da yaptim. bu cozum yollarinda kullanilacak altin orani "her tabak patates kizartmasi icin iki bira" ve "ne kadar uzum suyu o kadar votka" olarak tesbit ettim. boylece laiklik dusmani iftirasindan, laikligin kurtaricisi, laik dunyanin paladini sifatlarina dikey gecis yapabilir. arz ederim.

    tabi bu arada o engin zekasiyla hasan bey in o sirada gozden kacirdigi bir seyi ancak yeni farkedebildim, mazur gorun ne olur. simdi bu patates ve uzum... bunlar alkol uretiminde suc ortakligi yapan iki densiz... alkol uretim sucuna muhimmat sagliyorlar. hasan bey de bunlari tuketiyor. peki simdi allah bu konuda ne diyor? ucundan kosesinden bir sekilde bu illete surtunmek gunah...

    is ciddiye bindi hasan abi. laikligi bosver sen, gunaha girdin giriyorsun. bence sen en iyisi patatesten de uzumden de uzak dur. hatta hemen bir arastirma yaptim senin icin. bu alkol denen meret hakkinda. esgalini asagida verdim, elinde bulunsun.

    c2h5oh <--- iste abicim, esgali bu.aman dikkat.**

    yine de bununla kalmayip, tedbiri elden birakmamak adina icinde karbon*, oksijen* ve hidrojen* bulunduran her turlu besinden uzak durmani, bedenini bunlardan ivedilikle arindirmani salik veririm.

    selametle.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap