135 entry daha
  • gorunen o ki, kenan onuk'un gidisinin cok sey goturdugu program. bir kere programi fuat akdag sunmuyor, hincal uluc sunuyor. programdaki 3 kisi de birbirinin sozunu kesmemeye ozen gosterirken hincal uluc malesef bildigini okuyor ve istediginin sozunu kesiyor. daha da kotusu bu hafta goruldugu gibi soze ilk baslamis olan kisi (ki genelde mehmet demirkol oluyor bu) bu durumu kaale almayip konusmaya devam etmeye calisinca hincal uluc hatasini farkedip soz hakkini iade etmek yerine sesini yukseltiyor ve hep sonunda cumleyi tamamlayan o oluyor. bunun yaninda programda en fazla konusan uzak ara hincal uluc olmaya basladi. zaten bir kis olimpiyatlaridir bir trt'dir gidiyor anlamadim. tamam bunlar uzerinde durulmasi seyler, kesinlikle dogru, ama bu bir futbol programi. sadece futbol programi degil, reklam surelerinin ve program katilimcisi sayisinin artmasiyla surekli suresini asan bir futbol programi. besiktas 3 buyukler arasinda en kotu durumda oldugu icin besiktas hep en sona birakiliyor ve kac haftadir adam gibi bir besiktas yorumu dinleyemedik. bunun yaninda bugun derbi oldugu icin galatasaray en sona kaldi ve herhalde 2-3 dakika uzerinde durulmustur (sadece hincal uluc tarafindan tabi, digerleri konusamadi bile). e o zaman gundemde liderin puan kaybettigi bir derbi var, ustune kesinlike uzunca konusulmasi gereken diyarbakir olaylari var, hala neden hincal sazi eline alip kis olimpiyatlarindan bahsediyor, trt'ye giydiriyor? bu programin sunucusu olsa hincal uluc'u uyarmaz mi? uyariyi dinlemezse sozunu bir sekilde kesip konuyu esas gundeme getirmez mi? hincal uluc'un kendi kosesinde de yazdigi futbol disi spor konularina ayirdigi vakit yuzunden bu hafta da bir cok konu pic oldu. ki keske sirf bunla kalsaydi, ustune bir de yine hakem konusuna geldi muhabbet.

    aslinda hakem konusuna geldi demek yanlis, cunku direk ordan basladi. ben bir besiktas'li olarak son derbide yapilan hakem hatalarindan rahatsizim, evet. ama kirk saat bunu dinlemektense besiktas'in uzun zaman sonra oynadigi guzel futbolu dinlemeyi tercih ederim, fakat yoooo... bi yarim saat de hakemlerden bahsedildi ki bir noktada reklam girmeseydi mehmet demirkol'un samuel etoo gibi programi birakip cikmaya calisacakti sanki. bu sezon fener lehinde buyuk hakem hatalari olsa da hakemleri tartisma konusunda mehmet demirkol'a katiliyorum, galatasaray doneminde de bu hatalar oluyordu ve o zaman da fenerle besiktas yazarlari hakemleri topa tutuyordu. ben sahsen bir besiktas'li olarak arif erdem'in istanbulspor macinin 96. dakikasinda hakeme bakarak yere atlamasini hayatim boyu unutamam. benzer sekilde fenerli ve galatasarayli arkadaslar da besiktas'in 100. yil sampiyonlugu hakkinda benzer suclamalar yapacaktir. her takim taraftari da simdi bu sampiyonluklari tartissak kendi takimini sonuna kadar savunacaktir ve kimse de birsey kanitlayamayacaktir. o zaman nedir bu konuyu her hafta bu kadar tartismanin geregi? bir yere varmadigi o kadar acik bir muhabbet ki, tamam gerekirse biraz hakem konusursun, ama maraton'a dondu program ya, futbol degil hakem konusuluyor, mehmet demirkol sonunda "tamam futbol konusmayalim o zaman" diye isyan etti ki adam programin ilk dakikasindan itibaren hafta icinde oynanan bir suru harika mactan ve futbolun guzelliklerinden bahsetmeye calisiyordu. iddia ediyorum hincal uluc bu kadar yogun bir sekilde bu saldirilarina devam ederse mehmet demirkol galatasaray'in sampiyon oldugu donemlerdeki hakem hatalarini toplayip yayina verecek, bugun resmen delirdi adam cunku.

    nerden nereye geldik, istedigim duzenden uzak bir yazi oldu sanirim, fakat ozetle sunu belirtmek istiyorum, kenan onuk'un programdaki agirligi ve de tartismayi yonlendirici faktoru fuat akdag tarafindan doldurulamadi ve bu boslukta programin agirlik merkezi masanin sag kosesine dogru kayiverdi. 90 dakika eski kivamina gelir mi bilinmez, fakat programin acil ihtiyaci olan sey su anda sadece ortaya yem atma gorevini ustlenen fuat bey'in yerine tartismaya yon verebilecek (bu yon de herhangi bir takimin yonu degil, futbol yonudur), gerektigi noktada agirligini koyacak ve yorumcular arasinda tekrar adil bir dagilim saglayacak bir sunucudur. benim bu koltuk icin adayim ise ahmet cakar, osman tamburaci, kazim kanat, omer cavusoglu gibi adamlarla ugrasmis oldugundan alevli tartisma konusunda tecrubeli ve zaten ntv'nin kadrosunda bulunan guntekin onay'dan baskasi degildir. kanimca programi tekrar belirli bir kalitenin uzerine cikarmak icin son derece yerinde bir ilk adim olur. di mi guntekin?

    p.s. hasmet babaoglu hakkinda birsey yazmamisim. besiktas'li oldugumdan degil, eski donemden beri cizgisini en cok koruyan ismin hasmet babaoglu oldugunu dusundugumden. hala da en cok onu dinlemekten hoslaniyorum sanirim.
121 entry daha
hesabın var mı? giriş yap