105 entry daha
  • öyledir böyledir derken en kötüsünü yapmış, sözlüğün gidişatını etkilemiş olaydır.. nitekim sözlükte ironi duyarlılığının hızla azalışına bizzat şahit oluyorum..
    hissettiğim kadarıyla moderatörler arasında yoğun bir entry silme organizasyonu başlamış ve olmadık entryler sözlük anlayışına hakim olmayanların gözüne batar diye çöp oluveriyorlar..
    bir entry'nin çöpe dönüşmesi hafife alınır bir değişim değildir.. yıllarca düşüncelerin özgürce ifade edilebildiği tek ortam olarak nam salan sözlüğün boyun eğişi, geri adım atışı gibidir..
    ssg'nin uyarı mahiyetli talebinin (bkz: #9581444) akabinde süregelen bu moderasyon silsilesi, yıkılan tabuların kuzu kuzu yeniden inşa edileceğine işaret ediyor kanımca.. büyük değişimler küçük girişimlerle başlar.. o halde türk telekom & ekşi sözlük karşılaşmasında kimin haklı olduğu aşikar olsa da kimin başarıya ulaştığı en iyimser ifade şekliyle bir muamma..
    yapıcı olamayacak kadar tadım kaçtı nihayetinde..
    abartmadığımı silinen bir entry'mle örneklemek, bu hissiyatımın altını doldurmak isterdim elbet; lakin o entrym artık bir "çöp"..

    edit: söz konusu entry açıkça belirttiğim bir edit dışında hiçbir değişiklik yapılmadan canlanmıştır. (bkz: #8877637)
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap