1 entry daha
  • düpedüz retorik bir iddia. türkiye'de tarih senelerdir tabuydu. ama bu tabunun arkasına tek sığınan türkler değildi. yıllarca tarih tabu olmasın, türkler tarihleri ile barışsın diyenler, şimdi başlayan bu süreçten ne çabuk sıkıldılar ?

    olaylar yaşanırken sorumluluk sahibi olup da, daha sonra kenara çekilip bir de "vah, vah. tuh, tuh. ayıp ayıp. zaten bize de yaptılar" demek ile olmuyor bu işler. ya da "yavv, biz de yaptık ama bizi türkler gaza getirdi." demekle hiç olmuyor zira bu şekilde 1920'den sonra yani osmanlı yıkıldıktan sonra, kuzey ırak bizim yönetimimizde değilken yaşanan olayları açıklayamazsınız. o zaman kim gaza getirmişti acaba sizi ?

    elbette bu aydınlanma sürecinden herkes kendisine düşen payı alacaktır. öyle gözdağı vererek sonuçlardan kaçmak yok. siz daha ermenisinden bahsediyorsunuz, halbuki sırada keldanisi, asurisi, nasturisi, alevisi var !

    daha daha, kuzey ırak'tan kovulan asurilere, nasturilere musul-kerkük petrollerinden tazminat ödemek var. devlet olmak zor iş, daha düne kadar kürtlerden bir bok alamayız, türklere dalalım onlardan alabiliriz diyenler, üstüne konduğunuz o petrol kuyularını size haram etmeyecek mi sanıyorsunuz ?

    edit: yanlış anlaşılmasın, ben ermeni soykırımı olduğunu savunmuyorum. olaylar karşılıklı katliamlar silsilesinden oluşuyordu. lakin, hamidiye alayları'nı bile bir yere kadar savunabilirsiniz, zira "çoğu zaman" karşılarında silahlı ermeni çeteleri ve ruslar vardı. fakat savunmasız göç katarlarına saldırmak kolayca açıklanabilecek bir şey değil. lütfen bunu da, yapanlar açıklasın, bir kenara çekilip zeytinyağı gibi üste çıkmak yerine !
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap